Back
Τσαμασλής

Γ. Τσαμασλής: Έπρεπε να «σπάσω αυγά» για να αλλάξω νοοτροπίες του παρελθόντος

Descriptive alt text
Διάρκεια ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ο Γιώργος Τσαμασλής στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στο “ευρυγώνιος” και στον Κωνσταντίνο Καλαμίδα αναφέρθηκε στα έργα που μπήκαν σε τροχιά υλοποίησης κατά τη διάρκεια της θητείας του και ξεκαθάρισε ότι «τελεία θα μπει όταν ολοκληρωθούν όλα αυτά τα έργα και θα μπορεί να τα απολαμβάνει ο πολίτης του δήμου μας».

Ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Θερμαϊκού, αρχικά αναφέρθηκε δυσκολίες και τους συμβιβασμούς που χρειάστηκε να κάνει, δεδομένης της μειοψηφίας συμβούλων -λόγω εκλογικού συστήματος- στο Δ.Σ., προκειμένου να «γεφυρώσει τα αγεφύρωτα» και σε πολλές περιπτώσεις να αντιμετωπίσει μια αντιπολίτευση άκρως αρνητική.

Αναφερόμενος στο Τεχνολογικό Πάρκο ο κ. Τσαμασλής ξεκαθάρισε πως μετά την καθημερινότητα, το δεύτερο και μεγαλύτερο στοίχημα για τον ίδιο είναι η αποπεράτωση του ThessINTEC.

«Μια καταγγελία, όμως, από την Ορνιθολογική Εταιρία, πήγε πίσω τα σχέδιά μας για έναρξη των εργασιών το 2023, καθώς χρειάστηκε τροποποίησης της υπάρχουσας μελέτης, ώστε να υπάρχει πρόβλεψη για τα αποδημητικά πουλιά» εξήγησε ο δήμαρχος και συνέχισε «Σήμερα που μιλάμε, η μελέτη έχει φύγει, με έγκριση από την Περιφέρεια και το Υπουργείο και τώρα θα ξανά κριθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Εάν η κρίση είναι θετική, δεσμευόμαστε τον Σεπτέμβριο να ξεκινήσουμε τις εργασίες».

Ενώ ξεκαθάρισε ότι: «Η προεκλογική περίοδος δεν είναι νεκρός χρόνος. Ο κόσμος κάθε στιγμή περιμένει το έργο και οι εκλογές δεν το σταματούν αυτό. Οι εκλογές είναι το κίνητρο για να ζητήσεις από τον κόσμο την ευκαιρία να συνεχίσεις αυτό που κάνεις καλά και αν δεν το κάνεις, φεύγεις».

Τσαμασλής: Η διοίκηση Τσαμασλή έσπασε το “άβατο”

Σχετικά με το θέμα του οικισμού των Ρομά στην Περαία και τη μετακίνησή τους, ο κ. Τσαμασλής αρχικά αναφερόμενος στην περίοδο εγκατάστασής τους στον Δήμο, άσκησε δριμεία κριτική στην τότε δημοτική αρχή, κατηγορώντας την ότι «δεν έκανε τίποτα όταν έπρεπε».

«Εγώ δεν είχα αναλάβει ακόμα τα καθήκοντά μου, όταν καίγανε αυτοκίνητα στη συγκεκριμένη περιοχή και έσπασα το άβατο και ακολούθησε η αστυνομία, η πυροσβεστική, τα ΕΚΑΜ, ελέγξαμε τη νομιμότητά τους, απομακρύναμε τους παράνομα εγκατεστημένους και αφήσαμε μόνο όσους ανθρώπους γεννήθηκαν εδώ».

Δεν δίστασε, ακόμα, να αναφερθεί στην απόφαση του εφετείου, σύμφωνα με την οποία οι Ρομά με διοικητική εντολή είναι υποχρεωμένοι να εγκαταλείψουν την περιοχή, ενώ ταυτόχρονα, δεσμεύτηκε να αποκαταστήσει όσους ανθρώπους απομακρυνθούν -οριστικά πια- μετά την ολοκλήρωση του Τεχνολογικού Πάρκου.

Τσαμασλής: Το Κάμπινγκ της Αγ. Τριάδας βάζει τον Δήμο Θερμαϊκού στον τουριστικό χάρτη

Ο κ. Τσαμασλής μιλώντας για το θέμα του Κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας, χαρακτήρισε την αξιοποίησή του «καινοτομία για την Θεσσαλονίκη, που θα βάλει το Δήμο Θερμαϊκού στον ακριβό τουριστικό χάρτη».

Συνέδεσε, μάλιστα, την αξιοποίηση αυτή και την ολοκλήρωση του Τεχνολογικού Πάρκου, με την έλευση του μετρό στον Δήμο, υπογραμμίζοντας ότι «αυτά δεν είναι ιδέες που ακούγονται τώρα, είναι έργα σε εξέλιξη».

Ολοκληρώνοντας, ο δήμαρχος δεν δίστασε να αναφερθεί σε όσα θα μπορούσαν να λειτουργήσουν καλύτερα κατά τη διάρκεια της θητείας του αλλά και σε όσα ενδεχομένως θα έκανε διαφορετικά εάν είχε την ευκαιρία, ενώ δεσμεύτηκε να «έχει καλύτερα αποτελέσματα η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου και να γίνει πιο γρήγορη στην εξαγωγή αποτελεσμάτων δημοπρασιών για να εκτελούνται πιο γρήγορα και τα έργα».

Μπορείς να διαβάσεις:

Πανελλαδικές 2023: Πρεμιέρα για τα Γενικά Λύκεια

Post a Comment