Back
Χατζηβαλάσης

Γ. Χατζηβαλάσης: «Είχα παρεξηγήσει τον Μαυρομάτη. Δεν πιστεύω στα μονοπαραταξιακά μπλοκ»

Διάρκεια ανάγνωσης: 4 λεπτά

Ο Γιώργος Χατζηβαλάσης στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στο ευρυγώνιος και στον Κωνσταντίνο Καλαμίδα αναφέρθηκε στην αρνητική πρωτιά που κατέχει ο δήμος μας σε ποσοστά ανακύκλωσης, στα «έργα βιτρίνας» και στην απόφασή του να είναι αυτή η τελευταία του τετραετία, ενώ χαρακτήρισε «τραγική» την έλλειψη στελεχών της παράταξης που διοικεί σήμερα το δήμο.

Ο πρώην επικεφαλής της παράταξης ΔΡΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ και νυν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την συσσωματωμένη παράταξη ΟΛΟΙ ΜΑΖΊ, Γιώργος Χατζηβαλάσης, αρχικά αναφέρθηκε στο πως η εκλογική αναμέτρηση του Οκτωβρίου θα βρει ενωμένους ανθρώπους που μια τετραετία πριν ήταν απέναντι και εξήγησε τον λόγο που επέλεξε να συμμετέχει σε μια “ετερόκλητη” κομματικά παράταξη.

Ενώ αναφορικά με τους στόχους που έχει θέσει η νέα παράταξη, τονίζει: «Θέλουμε έναν άλλο Δήμο. Ονειρευόμαστε ένα Δήμο με ποδηλατοδρόμους, τουριστική ανάπτυξη και όχι μόνο» και σχολιάζει ότι αυτό στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων στη χώρα μας δεν συμβαίνει, καθώς «η τοπική αυτοδιοίκηση κατέχει τα πρωτεία στη διαφθορά και τη διαπλοκή».

Η «φτωχοποίηση» του δήμου

Σχετικά με την απόφαση «σύμπραξης» με ανθρώπους που την προηγούμενη τετραετία βρέθηκαν απέναντί του, ο κ. Χατζηβαλάσης εξηγεί: «Τα τελευταία χρόνια ζούμε μια φτωχοποίηση του Δήμου μας. Η Περαία -ήταν πάντα- αλλά τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί ακόμα περισσότερο σε ένα υπνωτήριο, ένα ξενοδοχείο. Οι περισσότεροι αγόρασαν εδώ ένα σπίτι γιατί οι τιμές ήταν χαμηλές και έρχονται το βράδυ, κοιμούνται και το πρωί φεύγουν πάλι για τις δουλειές τους. Δεν ζουν εδώ».

Ενώ για το πως μπορεί να αντιστραφεί το κλίμα αυτό, ο ίδιος εμφανίζεται αισιόδοξος: «Η Θεσσαλονίκη θα ξαναβρεί το δρόμο της και μέσα από την ανάπτυξη της θα έρθει και η ανάπτυξη στο Θερμαϊκό».

«Αλλά για να έρθει αυτή η ανάπτυξη» συνεχίζει «θα πρέπει να υπάρχουν υποδομές ώστε να προσεγγίσουμε επενδύσεις. Ποιος λοιπόν θα έρθει να ρίξει ένα σκασμό εκατομμύρια στο Κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας για να μην μπορεί να τα πουλήσει όταν έρθει η ώρα, επειδή δεν υπάρχουν δρόμοι;»

Το παράδοξο της καθαριότητας του Δήμου και τα «έργα βιτρίνας»

Αναφορικά με το θέμα της καθαριότητας και διαχείρισης αποβλήτων, ο κ. Χατζηβαλάσης, έκανε λόγο για το παράδοξο της καθαριότητας του δήμου Θερμαϊκού: όπου ενώ και επί διοίκησης Μαυρομάτη και επί σημερινής διοίκησης, ο εργολάβος καθαριότητας είναι ο ίδιος, ο πρώτος παρέδωσε έναν «βρώμικο» δήμο που «καθάρισε» με τον κ. Τσαμασλή.

«Ο ίδιος εργολάβος πληρώνεται 34 ευρώ/ τόνο για να θάψει τα απόβλητα της Καλλικράτειας στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ), στη Μαυροράχη. Ξέρετε πόσο πληρώνει ο Δήμος Θερμαϊκού τον ίδιο άνθρωπο για την ίδια διαδρομή; 78 ευρώ/ τόνο», υπογράμμισε ο κ. Χατζηβαλάσης.

Ενώ, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο γεγονός πως ο εργολάβος πήρε ένα έργο 7.500.000 ευρώ και έδωσε μόλις 0,5% έκπτωση, πράγμα που ο ίδιος σχολίασε ότι δεν έχει δει πουθενά αλλού να συμβαίνει.

Χαρακτήρισε, μάλιστα, «έργα βιτρίνας» τις ασφαλτοστρώσεις και τις δενδροφυτεύσεις λίγους μήνες πριν τις εκλογές, σχολιάζοντας: «Η τακτική αυτή εμένα με ενοχλεί. Τα «έργα» αυτά δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα στην ουσία, γιατί βάζουν μια φλούδα άσφαλτο η οποία με την πρώτη βροχή θέλει ξήλωμα και την οποία θα ξανά φτιάξουν όταν θα ξανά ζητήσουν την ψήφο του κόσμου».

Το σχόλιο για τις «άδειες καρέκλες»

Όσον αφορά το θέμα των άδειων καθισμάτων των συμβούλων στα Δ.Σ., ο κ. Χατζηβαλάσης, άδραξε την ευκαιρία και σχολίασε: «Εμένα με λυπεί πάρα πολύ το γεγονός ότι οι καρέκλες των πολιτών είναι πάντα άδειες. Δεν ενδιαφέρεται ο κόσμος για τα κοινά και γι’ αυτό φταίει η ίδια η πολιτική».

Πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα, μάλιστα, ο ίδιος αποκάλυψε ότι διαφωνεί με τον τρόπο που η πολιτική είναι οργανωμένη και γι’ αυτό αποφάσισε να είναι οι εκλογές του Οκτωβρίου η τελευταία φορά που θα θέσει υποψηφιότητα.

«Θέλω να βοηθήσω όσο μπορώ έτσι ώστε να μπουν οι βάσεις για να ξεκινήσουν κάποια πράγματα και πιστεύω ότι από εκεί και πέρα πρέπει να αναλάβουν νεότεροι άνθρωποι», καταλήγει ο ίδιος.

Μπορείς να διαβάσεις:

Κ. Κούτουκας – Γ. Μαυρομάτης στο «ρινγκ» της καθαριότητας

Post a Comment