Back
Δωρεάν

Δωρεάν εκπαιδευτικές δράσεις από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Παραλία Ν. Μηχανιώνας

Διάρκεια ανάγνωσης: 4 λεπτά

Δωρεάν Δράσεις Ολιστικής Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Παρέμβασης για τη σχολική κοινότητα του Δήμου Θερμαϊκού θα πραγματοποιηθούν από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και το Εργαστήριο Προηγμένων Μαθησιακών Τεχνολογιών του Παιδαγωγικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» και το Εργαστήριο Προηγμένων Μαθησιακών Τεχνολογιών στη Δια Βίου και Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση (Ε.ΔΙ.Β.Ε.Α) του Παιδαγωγικού Τμήματος Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Κρήτης θα βρίσκονται στον Δήμο Θερμαϊκού, για να υλοποιήσουν Δωρεάν Ολιστικές Δράσεις, για μικρούς και  μεγάλους.

Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν 22 – 26 Απριλίου 2024 στην Παραλία Ν. Μηχανιώνας σε συνεργασία με την 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας & Θράκης, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης και τον Δήμο Θερμαϊκού.

Δωρεάν

Η αφίσα των δράσεων

Οι δράσεις περιλαμβάνουν:

  • Εκπαιδευτικές και επιμορφωτικές δράσεις σε κρίσιμους τομείς που αφορούν τη ζωή και τα δικαιώματα των παιδιών στο πλαίσιο Συμφώνου Συνεργασίας του Οργανισμού με το Ε.ΔΙ.Β.Ε.Α &
  • Δράσεις προληπτικής Ιατρικής/Οδοντιατρικής που υλοποιούνται στο πλαίσιο της Δράσης Προληπτικής Ιατρικής / Οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» που υλοποιεί ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από το 2002, με την αρωγή του ΟΠΑΠ.
  • Οι δράσεις στο Δήμο Θερμαϊκού υλοποιούνται με τη στήριξη πολλών φορέων που ενώνουν τις δυνάμεις τους και συγκεκριμένα πραγματοποιούνται σε συνεργασία με την 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας & Θράκης, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, τον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης και το Δήμο Θερμαϊκού.

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της δράσης, οι μαθητές και οι μαθήτριες, αλλά και οι γονείς/κηδεμόνες και οι εκπαιδευτικοί του Θερμαϊκού, θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε:

  • Δωρεάν Εκπαιδευτικές και Επιμορφωτικές Δράσεις για μικρούς και μεγάλους και συγκεκριμένα:

Για μαθητές/ριες Δ’ – ΣΤ’ Δημοτικού: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Ασφαλής και Δημιουργική Πλοήγηση στο Διαδίκτυο» (πρωινά).

Για μαθητές/ριες Α’ Γυμνασίου – Γ’ Λυκείου: Εκπαιδευτική παρέμβαση πρόληψης και ευαισθητοποίησης με θέμα «Ενδοσχολική Βία και Εκφοβισμός» (πρωινά).

– Τέλος, στις απογευματινές ώρες θα διοργανωθούν Επιμορφωτικές Συναντήσεις με ομάδες ενηλίκων, επάνω στις ίδιες θεματικές ενότητες, με στόχο την ολιστική προσέγγιση των φαινομένων που θα επεξεργαστούμε τα πρωϊνά με τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Οι εκπαιδευτικές και επιμορφωτικές δράσεις θα υλοποιούνται στο 1ο Κινητό Εργαστήριο Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας «ΟΔΥΣΣΕΑΣ» από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», που θα βρίσκεται σταθμευμένο στην Παραλία Ν. Μηχανιώνας.

Ημερομηνίες & Ώρες:

Δευτέρα 22 έως Παρασκευή 26 Απριλίου, 09:00π.μ.–13:00μ.μ. για τη συμμετοχή σχολικών ομάδων μαθητών/τριών και 17:30 – 19:30 μ.μ. για τη συμμετοχή ομάδων ενηλίκων (γονέων/κηδεμόνων ή/και εκπαιδευτικών).

Πληροφορίες και Ραντεβού:

Ο συντονισμός γίνεται σε απευθείας επικοινωνία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Θερμαϊκού στα παρακάτω τηλέφωνα επικοινωνίας:

– 2392330104  για Β/θμια εκπαίδευση

– 2392330077 για Α/θμια εκπαίδευση

Λίγα λόγια για τις Εκπαιδευτικές Δράσεις για μαθητές και μαθήτριες

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Ασφαλής και Δημιουργική Πλοήγηση στο Διαδίκτυο».

Βασικός στόχος του προγράμματος είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες να εξερευνήσουν βιωματικά τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους στο διαδικτυακό περιβάλλον, ενισχύοντας την κριτική τους σκέψη και αναπτύσσοντας αντανακλαστικά ανάληψης πρωτοβουλίας, ευθύνης και δράσης για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων όλων των ανθρώπων. Ο ψηφιακός και ο πραγματικός κόσμος, έχουν ισοδύναμη θέση στο πλαίσιο του προγράμματος.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και του Εργαστηρίου Προηγμένων Μαθησιακών Τεχνολογιών στη Δια Βίου και Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης (Ε.ΔΙ.Β.Ε.Α) του Παιδαγωγικού Τμήματος Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Εκπαιδευτική παρέμβαση πρόληψης και ευαισθητοποίησης με θέμα «Ενδοσχολική Βία και Εκφοβισμός»

Με έναυσμα μια δομημένη κατασκευασμένη ιστορία, η οποία προσεγγίζεται με τη βοήθεια βίντεο, το πρόγραμμα έχει ως στόχο τη γνωστική κατανόηση και τη συναισθηματική βίωση του φαινομένου της ενδοσχολικής βίας, με στόχο (α) την ανάπτυξη της ικανότητας των παιδιών να αναγνωρίζουν το εν λόγω φαινόμενο, (β) την ανάπτυξη της ικανότητάς τους να αναγνωρίζουν τις διαθέσιμες πηγές βοήθειας και (γ) την καλλιέργεια της ενσυναίσθησης.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιείται από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με το ΝΟΥΝΟΥ Gouda.

  • Δωρεάν Προληπτικές Ιατρικές και Οδοντιατρικές Εξετάσεις για Παιδιά, στο πλαίσιο της Δράσης Προληπτικής Ιατρικής / Οδοντιατρικής «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» που υλοποιεί ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» από το 2002.

Για την υλοποίηση της Δράσης «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα διαθέσει το Κινητό Πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» του Οργανισμού, στον οποίο καθημερινά θα βρίσκονται εθελοντικά Οδοντίατροι, Παιδίατροι, Οφθαλμίατροι, ΩΡΛ, καθώς και εξειδικευμένο προσωπικό του Οργανισμού.

Οι Ιατροί και οι Οδοντίατροι που εθελοντικά συμμετέχουν στο προληπτικό πρόγραμμα θα εξετάσουν δωρεάν όλα τα παιδιά που θα επισκεφτούν το Κινητό Πολυϊατρείο «Ιπποκράτης».

Παράλληλα, θα γίνεται ενημέρωση σε κάθε παιδί και στον συνοδό του για την κατάσταση της υγείας του εξεταζόμενου και για τη σημασία της πρόληψης, παραδίδοντάς του και Ατομικό Δελτίο Εξέτασης.

Μπορείς να διαβάσεις:

Τέσσερις γραμμές λεωφορείων που εξυπηρετούν τον Δ. Θερμαϊκού θα δοθούν σε ιδιώτη

Post a Comment