Ζύμη για πίτσα εύκολα & απλά!
Αυτές τις γιορτές βάλε μια σπιτική πίτσα στο τραπέζι σου.
Είναι εύκολο να παραγγέλνουμε πίτσα απ’ έξω. Ωστόσο σίγουρα δεν είναι και τόσο δύσκολο όσο πιστεύουμε να φτιάξουμε τη δική μας σπιτική πίτσα, με δική μας ζύμη και δικό μας γαρνίρισμα. Με υλικά που έχουμε λίγο πολύ όλοι στο σπίτι ή αγοράζουμε πολύ εύκολα από το κοντινό μας μάρκετ. H απλή ζύμη για πίτσα γίνεται με μόλις 6 υλικά και βγάζει 2 μικρές πίτσες για ταψάκι με διάμετρο 26 cm. Ας μυρίσει λοιπόν η κουζίνα μας, εκτός από φρεσκοψημέννα μελομακάρονα ή κουραμπιέδες & σπιτική χειροποίητη πίτσα!
Υλικά
250 γρ σκληρό λευκό αλεύρι
1 κουτ. γλυκού ξηρή μαγιά
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
125 ml ζεστό νερό
5 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
Διαδικασία
Ρίχνουμε σε ένα μπολ τη μαγιά, τα αλεύρι και το αλάτι. Ζεσταίνουμε νερό στον βραστήρα (δεν το αφήνουμε να βράσει) και ρίχνουμε 125ml στο μπολ. Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε επίσης 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί το ζυμάρι.
Απλώνουμε ελαιόλαδο σε μια επιφάνεια, τοποθετούμε πάνω τη ζύμη και ζυμώνουμε για 10 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα αφράτο ζυμάρι.
Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα άλλο μπολ και τοποθετούμε μέσα το ζυμάρι. Το σκεπάζουμε είτε με μια πετσέτα κουζίνας, είτε με διάφανη μεμβράνη και το αφήνουμε να ξεκουραστεί σε ένα ζεστό μέρος για τουλάχιστον 1 ώρα.
Η ζύμη για πίτσα είναι έτοιμη για χρήση.
Για να φτιάξετε την πίτσα:
Στη συνέχεια, χωρίζουμε το ζυμάρι μας σε δυο ίσα μέρη και απλώνουμε κάθε μέρος του σε ένα ταψάκι για πίτσα διαμέτρου κατά προτίμηση 28 cm, όπου έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
Βάζουμε τα υλικά μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά περίπου.
Δείτε περισσότερα νέα εδώ!