Back
Ο Αρχάγγελος των Βράχων

Το μυθιστόρημα του Μένιου Σακελλαρόπουλου «Ο Αρχάγγελος των Βράχων» παρουσιάζεται στην Περαία

Διάρκεια ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Μένιος Σακελλαρόπουλος την Παρασκευή 26 Απριλίου θα βρεθεί στην Περαία για την παρουσίαση του μυθιστορήματός του «Ο Αρχάγγελος των Βράχων» – Στην βιβλιοπαρουσίαση θα μιλήσει και ο δήμαρχος Θερμαϊκού.

Οι εκδόσεις Ψυχογιός σε συνεργασία με το ΚΑΠΗ Περαίας και τον Βιβλιοχώρο Γνώση προσκαλούν τους κατοίκους του Δήμου Θερμαϊκού και όχι μόνο στην παρουσίαση του βιβλίου του δημοσιογράφου και συγγραφέα Μένιου Σακελλαρόπουλου «Ο Αρχάγγελος των Βράχων».

Η βιβλιοπαρουσίαση θα γίνει στον χώρο του ξενοδοχείου Golden Star την Παρασκευή 26 Απριλίου 2024 και ώρα 19:00, υπό την αιγίδα του Δήμου Θερμαϊκού.

Στην παρουσίαση του βιβλίου το «παρών» θα δώσει ο Δήμαρχος Θερμαϊκού Θεόδωρος Τζέκος. Με τον συγγραφέα θα συνομιλήσουν ο δημοσιογράφος – αθλητικογράφος Θοδωρής Φελάνης και ο Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Βιέννης Σωτήρης Δεσπότης.

Ο συγγραφέας κατά τη διάρκεια της βιβλιοπαρουσίασης θα συνομιλήσει με το κοινό και θα υπογράψει αυτόγραφα. Τον συντονισμό της εκδήλωσης έχει αναλάβει η υπεύθυνη του ΚΑΠΗ Περαίας Στέλλα Παπαδοπούλου.

Ο Αρχάγγελος των Βράχων

Η υπόθεση του βιβλίου

Παράλια της Μυτιλήνης, εκεί όπου το θεριό, η θάλασσα, καταπίνει ανθρώπους σκορπώντας πένθος και πόνο. Ο Ασκάν, γιατρός από το Ιράν, καταφέρνει να βγει στα βράχια από τα άγρια κύματα, έχοντας δει τη μητέρα και την αδελφή του να πνίγονται. Η ζωή τον διαλύει και του επιφυλάσσει κι άλλα δεινά. Βλέπει ανθρώπους να τον αντιμετωπίζουν σαν μίασμα, ένα σκουπίδι που πρέπει να πεταχτεί. Η Ευρυδίκη, δασκάλα στις δομές προσφύγων, του δείχνει ότι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι, στηρίζοντας της γης τους κολασμένους. Ο πατέρας της, ένας αρτηριοσκληρωτικός συνταγματάρχης, τη διώχνει από το σπίτι θεωρώντας ότι τον διασύρει με τη στάση της! Τότε η ζωή σκηνοθετεί μια ιστορία που θα έκανε και τους πιο ασυγκίνητους να λυγίσουν.

Ένα θρίλερ, ένα μυστήριο με δύο δολοφονίες και δίπλα δίπλα η ψυχή, η ανθρωπιά, η απανθρωπιά, η αχαριστία, η δικαίωση, ο θρίαμβος της ζωής, με φόντο το νησί του Αρχάγγελου, της Σαπφούς, του Ελύτη, του Μυριβήλη, του Θεόφιλου.Ένας ύμνος για τον άνθρωπο και τη σαρωτική δύναμη του έρωτα, που σαν την αλμύρα λειαίνει και τα πιο κοφτερά βράχια.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Μένιος Σακελλαρόπουλος δεν ασχολήθηκε με αποτρόπαια εγκλήματα, μετά τις σπουδές του στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Θράκης, παρά μόνο πολύ αργότερα, στα μυθιστορήματά του. Τον είχε κερδίσει ήδη η δημοσιογραφία, την οποία ταλαιπωρεί επί σαράντα τέσσερα συναπτά έτη. Ξεκίνησε μαθητής λυκείου ακόμα από το Φως, μύρισε το μελάνι στις εφημερίδες Βραδυνή, Έθνος, Ελεύθερος Τύπος, Αθλητική, Sportime, Derby, στα περιοδικά Εικόνες, Nitro, Active, Επίκαιρα, βούτηξε στα ερτζιανά (ΕΡΑ, Sport FM, Sentra FM, SPORT 24), ήταν στο Mega Channel, στο Open TV και ξανά στο Mega. Έκανε τρεις φορές τον γύρο της Ευρώπης, φτάνοντας ως τη Νότια Αφρική, με εκατοντάδες ρεπορτάζ και χιλιάδες βίντεο, όλα με ένα δικό του χρώμα. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και του ΠΣΑΤ, από τον οποίο έχει βραβευτεί τέσσερις φορές για τηλεοπτικά θέματα. Παραμένει έφηβος και εκρηκτικός, συνεχίζει να ονειρεύεται, να χαμογελάει, να σαρκάζει και να αυτοσαρκάζεται, και πιστεύει στην… άσπρη μέρα.

Μπορείς να διαβάσεις:

Ευρωπαϊκές Ημέρες Θάλασσας στον Δ. Θερμαϊκού – Τo πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Post a Comment