Back
Θοδωρής Σαρρής

Θοδωρής Σαρρής: Το όραμα για το Δ. Θερμαϊκού του 2028

Διάρκεια ανάγνωσης: 4 λεπτά

Η δημιουργία ενός θελκτικού και βιώσιμου δήμου αλλά και οι «παραμελημένοι» ανοιχτοί χώροι άθλησης είναι μερικοί μόνο λόγοι για τους οποίους ο Θοδωρής Σαρρής αποφάσισε να συστρατευθεί με τον Θοδωρή Τζέκο, τον νέο Δήμαρχο Θερμαϊκού και έναν άνθρωπο με «πείσμα για ένα καλύτερο αύριο», όπως θα πει γι’ αυτόν.

Οι δημοσιογράφοι, Σοφία Πρώιου & Χριστίνα Στεφανίδου

Οι δημοσιογράφοι, Σοφία Πρώιου & Χριστίνα Στεφανίδου

Ο Θοδωρής Σαρρής εκλέχθηκε για πρώτη φορά Δημοτικός Σύμβουλος, συγκεντρώνοντας 263 σταυρούς στις Δημοτικές Εκλογές του Οκτωβρίου 2023 και μιλά στο #ethermaikos για τις προκλήσεις και τους στόχους της επόμενης πενταετίας αλλά και για το δικό του προσωπικό όραμα για τον Δ. Θερμαϊκού του 2028.

Ποια είναι για εσάς η αρετή που πρέπει να χαρακτηρίζει τη νέα διοίκηση, ώστε να είναι και περισσότερο αποτελεσματική στη διαχείριση του δήμου;

Δεν ξέρω αν μπορώ να μείνω σε μια αρετή που θα πρέπει να χαρακτηρίζει τη νέα διοίκηση! Πιστεύω ότι θα τα δείτε και στην πράξη. Παρόλα αυτά θα ονοματίσω 2 αρετές, την αξιοπιστία και την συνεργατικότητα.

Ποιο είναι το «προσωπικό σας όραμα» για το δήμο Θερμαϊκού και τους κατοίκους του και πόσο έτοιμοι αισθάνεστε να αναλάβετε καθήκοντα;

Το προσωπικό μου όραμα ταίριαξε στο απόλυτο με το όραμα του Θ. Τζέκου. Ένας βιώσιμος Δήμος για όλους τους δημότες από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο, ένας θελκτικός Δήμος για τους νέους μας αλλά και τον κόσμο που θέλει να τον επισκεφτεί και γιατί όχι να μετοικήσει σε αυτόν. Και έναν Δήμο που θα υπάρχει διαφάνεια σε κάθε ένα βήμα που κάνει.

Πιστεύω στη νέα διοίκηση, καθώς υπάρχουν ικανά και αξία στελέχη και θεωρώ ότι παρά τις όποιες δυσκολίες αντιμετωπίσουμε είμαστε πανέτοιμοι για να αναλάβουμε στις 1/1 τα νέα μας καθήκοντα.

Στόχοι και προκλήσεις για την επόμενη πενταετία. Τι θα αλλάξει προς το καλύτερο για τους κατοίκους της πόλης και ποιο «στοίχημα» θα θέλατε να κερδίσει η ομάδα του Συμμετέχω Θερμαϊκός ως δημοτική αρχή;

Οι στόχοι που έχουμε θέσει είναι αρκετοί, αλλά όλοι είναι υλοποιήσιμοι. Με απλές ενέργειες και χωρίς εκμετάλλευση εις βάρος της τοπικής κοινωνίας. Οι προκλήσεις βέβαια είναι μεγάλες και το στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί είναι να ανακτηθεί το χαμένο έδαφος των προηγούμενων χρόνων.

Μπορείτε να μας πείτε μία εικόνα που την τελευταία τετραετία σας πληγώνει στο δήμο μας και δεσμεύεστε ότι θα κάνετε ό,τι μπορείτε για να την αλλάξετε;

Οι εικόνες δυστυχώς είναι πολλές και φυσικά έπαιξαν τον δικό τους ρόλο στο να αποφασίσω να κατέβω στην τοπική αυτοδιοίκηση. Θα εστιάσω σε δύο, στους παραμελημένους ανοιχτούς χώρους άθλησης και στις παιδικές χαρές. Φυσικά είναι όχι μόνο δική μου δέσμευση αλλά και της παράταξης που εκπροσωπώ να βελτιωθεί η κατάσταση.

Στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο η εικόνα των συνεδριάσεων ήταν ομολογουμένως παραμελημένη. Συχνά δημοτικοί σύμβουλοι δεν συμμετείχαν στις συνεδριάσεις ενώ το κοινό φάνηκε να απέχει εντελώς. Έχετε σκεφτεί πως θα μπορούσε να βελτιωθεί αυτή η εικόνα την επόμενη πενταετία;

Δυστυχώς όντως η εικόνα του προηγούμενου Δ.Σ ήταν λυπηρή, ακόμα και στο τελευταίο Δ.Σ της απερχόμενης διοίκησης η εικόνα παρέμεινε ίδια! Σίγουρα η νέα πνοή που θα δώσει ο Θ. Τζέκος θα πείσει τους δημοτικούς συμβούλους να είναι αρωγοί και παρόντες στο έργο που θέλει να κάνει. Οι πολίτες αδιαφορούν όταν τους φέρονται με αλαζονεία και απαξίωση. Εμείς θα τους δώσουμε λόγο και φωνή!

Εμπιστευτήκατε την παράταξη Συμμετέχω Θερμαϊκός και τον κ. Τζέκο για την πρώτη σας συμμετοχή στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Τι αντιπροσωπεύει για εσάς αυτή η παράταξη και ο επικεφαλής της;

Από την πρώτη στιγμή που έδωσα τα χέρια με τον Θοδωρή για να συμπορευτώ μαζί του σε αυτό το ταξίδι η εμπιστοσύνη προς το πρόσωπο του, αλλά και στην παράταξη ήταν στο 100%. Στον Θοδωρή διέγνωσα στοιχεία όπως καθαρότητα, θέληση για προσφορά, ανιδιοτελή αγάπη για τον Δήμο και φυσικά όρεξη και πείσμα για ένα καλύτερο αύριο.

Μπορείς να διαβάσεις:

Γαβριήλ Αθανασούλης: Το όραμα για το Δ. Θερμαϊκού του 2028

Post a Comment