Thess INTEC: Υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας με το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καρλσρούης
Στο πλαίσιο της υπογραφής ο πρόεδρος και CEO του ThessINTEC, Νίκος Ευθυμιάδης έκανε γνωστό ότι «μέχρι το τέλος του 2025 θα είναι έτοιμο το 70% του έργου» – Το χρονοδιάγραμμα και τα θεσμικά πρόσωπα που συμμετείχαν.
Ένα αποφασιστικό βήμα για την ανάπτυξη του οικοσυστήματος καινοτομίας, έρευνας και τεχνολογίας στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε σήμερα, στα γραφεία του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος, με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Thess INTEC και του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καρλσρούης.
Το Μνημόνιο Συνεργασίας συντάχθηκε βάσει διεθνών προτύπων και έχει ευρύ φάσμα ανταλλαγής τεχνογνωσίας και εμπειριών, αφού το Thess INTEC και το Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καρλσρούης θα συνεργαστούν στους κλάδους τεχνολογιών υγείας, καθαρής ενέργειας, βιώσιμης ανάπτυξης, τεχνητής νοημοσύνης, νανοτεχνολογίας, προηγμένων υλικών και άλλους.
Παρουσία Τζέκου η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας
Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπεγράφη παρουσίας του Υφυπουργού Εσωτερικών, αρμόδιου για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθη Κωνσταντινίδη, του Προέδρου του Τεχνολογικού Πάρκου Thess INTEC Νίκου Ευθυμιάδη, του Αντιπροέδρου του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καρλσρούης Dr. Thomas Hirth και του Προέδρου της Ένωσης Ερευνητικών Κέντρων Γερμανίας Helmholtz, Dr. Otmar D. Wiestler, ο οποίος είναι επικεφαλής του μεγαλύτερου ερευνητικού οργανισμού της Γερμανίας.
Μεταξύ άλλων ήταν και ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Καινοτομίας του Α.Π.Θ. Δρ. Κυριάκος Υάκινθος, ο Αντιπρόεδρος του ΕΚΕΤΑ Δρ. Ευάγγελος Μπεκιάρης, ο Πρόεδρος της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας Δρ. Παναγιώτης Κετικίδης, ο Καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Α.Π.Θ. Δρ. Νίκος Μουσιόπουλος και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Thess INTEC Γιώργος Μυλωνάς.
Ανάμεσά τους βρέθηκαν και οι δήμαρχοι των επτά Δήμων που συμπεριλαμβάνει το έργο, όπως και ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, Θεόδωρος Τζέκος.
Στο τέλος του 2025 θα είναι έτοιμο το 70% του έργου
Όπως επισήμανε ο πρόεδρος και CEO του ThessINTEC, Νίκος Ευθυμιάδης, με την ευκαιρία της υπογραφής του μνημονίου, το 70% του έργου θα είναι έτοιμο στο τέλος του 2025 και στο τέλος Ιουνίου του 2026 θα εργάζονται στο πάρκο -ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης- 1500 άτομα, που στην πλήρη λειτουργία του θα φτάσουν τα 7000.
Εντός του συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος, θα δημιουργηθούν στο πάρκο κτήρια εμβαδού 10.000 τετραγωνικών του ThessINTEC, 11.000 τμ του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) και 15.000 των Ισραηλινών επενδυτών.
Στα 200 εκατ. ευρώ αναμένεται να φτάσει σε βάθος 15ετίας το ύψος της ισραηλινής επένδυσης στο ThessINTEC, ενώ εντός του ιδίου χρονοδιαγράμματος οι εργαζόμενοι στο ισραηλινό «πάρκο μέσα στο πάρκο» υπολογίζεται να ξεπεράσουν τους 3000, όπως γνωστοποίησε ο ιδρυτής και CEO της εταιρείας Innovation BaseCamp, Uzy Zwebner.
«Η αντιμετώπιση των σημερινών παγκόσμιων προκλήσεων βασίζεται πολύ στις διεθνείς συνεργασίας και συνεταιρισμούς και η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει πολύ σημαντικό εταίρο μας για τέτοιες συνεργασίες» υπογράμμισε ο Otmar D. Wiestler (Ότμαρ Βίστλερ), πρόεδρος του Helmholtz, του μεγαλύτερου επιστημονικού οργανισμού στη Γερμανία, που αποτελεί ένωση 18 επιστημονικών-τεχνικών και βιολογικών-ιατρικών ερευνητικών κέντρων της χώρας του.
Μπορείς να διαβάσεις:
Το Κάμπινγκ στο επίκεντρο των συνεδριάσεων – Την Τετάρτη έκτακτη σύγκληση του Δ.Σ.