Back
Τσαμασλής

Θερμαγικός: Με «αύρα» νίκης και ενθουσιασμό η προεκλογική ομιλία του Γ. Τσαμασλή στην Περαία (Φωτο)

Διάρκεια ανάγνωσης: 9 λεπτά

Σε κλίμα νίκης και με πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε η κεντρική προεκλογική ομιλία του Δημάρχου Γιώργου Τσαμασλή, με εκατοντάδες δημοτών να συρρέουν στην πλατεία στην παραλία Περαίας, όπου κυριαρχούσαν τα χρώματα της παράταξης «Θερμαγικός».

Στα 40 λεπτά της από καρδιάς ομιλία του, ο κ. Τσαμασλής αναφέρθηκε σε όλα τα επείγοντα ζητήματα του δήμου Θερμαϊκού, δίνοντας νέο τόνο στην εκλογική μάχη του δήμου.

Θερμαγικός

Πολίτες και συνεργάτες του Γ. Τσαμασλή τον υποδέχονται στην πλατεία της Περαίας

Ο δήμαρχος Θερμαϊκού έφτασε στην πλατεία της Περαίας καταχειροκροτούμενος και αφού χαιρέτισε τον κόσμο που βρισκόταν ήδη εκεί, ανέβηκε στο βήμα και αφιέρωσε τις πρώτες του λέξεις στους Θεσσαλούς συμπολίτες μας, ζητώντας από τους παρευρισκόμενους να παραμείνουν για λίγες στιγμές σιωπηλοί, προκειμένου να προσευχηθούν όλοι μαζί για να φτάσει η σκέψη τους μέχρι τον δοκιμαζόμενο κάμπο.Πολίτες και συνεργάτες του Γ. Τσαμασλή τον υποδέχονται στην πλατεία της Περαίας

Θερμαγικός

Ο δήμαρχος Θερμαϊκού απευθυνόμενος στους συμπολίτες του από το βήμα

Με ηχηρό κάλεσμα «Για μια φορά ακόμα ενώπιον σας, κοιτώντας σας στα μάτια και ζητώντας την έμπρακτη στήριξή σας για να δώσουμε ακόμα περισσότερα στο δήμο που αγαπάμε, στο δήμο Θερμαϊκού» ο Γ. Τσαμασλής, από βήματος, τόνισε πως «την τετραετία που πέρασε κάναμε πολλά, βρήκαμε πολλά προβλήματα, λύσαμε τα περισσότερα, έχουμε όμως να κάνουμε ακόμα πιο πολλά και ακόμα πιο καλά και αυτό γιατί το λέει η ψυχή σας, γιατί αγαπάτε το δήμο που ζείτε, γιατί αγαπάτε τη δημοτική αρχή και θα της δώσετε νέα εντολή. Η συμμετοχή σας είναι τόσο μεγάλη, που αυτή δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αλλιώς παρά μόνο ”μια συγκέντρωση νίκης”. Σας ευχαριστώ από την καρδιά μου».Ο δήμαρχος Θερμαϊκού απευθυνόμενος στους συμπολίτες του από το βήμα

Ο απολογισμός

Στη συνέχεια, κάνοντας μια αναδρομή στην πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων του, το 2019, αναφέρθηκε στα προβλήματα με τα οποία αυτός και οι συνεργάτες του ήρθαν αντιμέτωποι, «ήταν προβλήματα που ταλάνιζαν την κοινωνία του δήμου Θερμαϊκού και των γειτονικών δήμων», δίνοντας αρχικά το παράδειγμα των Τσαϊριών, το «άβατο ακόμα και για την αστυνομία, εμείς μπήκαμε και επιβάλαμε τον νόμο και μάλιστα με δικαστική εφετειακή απόφαση, με αποτέλεσμα». Ενώ, συνέχισε λέγοντας: «Για χρόνια ολόκληρα, καθημερινές καύσεις καλωδίων και ελαστικών για την μεταπώληση του χαλκού και άλλων μετάλλων, βασάνιζαν τους κατοίκους των γύρω περιοχών αλλά και όλου του δήμου, αφού η εισπνοή των καρκινογόνων αιωρούμενων σωματιδίων προκαλούσε προβλήματα στην υγεία όλων μας. Εδώ και ενάμιση χρόνο δεν υπάρχει ούτε μια φωτιά, που να οχλεί τις γύρω περιοχές και τους κατοίκους τους. Έτσι ξεκινήσαμε, με το πρώτο και σημαντικότερο πρόβλημα».

Για την καθημερινότητα των δημοτών

Εκτενής ήταν η αναφορά και στα προβλήματα της καθημερινότητας για τους δημότες. Ο κ. Τσαμασλής ξεκινώντας από το «πρόβλημα» της καθαριότητας, που «για δεκαετίες βασάνιζε τους δημότες», τόνισε: «Σήμερα, τέσσερα χρόνια μετά, στέκομαι ενώπιον σας και κοιτώντας σας στα μάτια σας λέω πως είμαστε ένας από τους πιο καθαρούς δήμους σε ολόκληρη τη χώρα και πρώτος σε ανακύκλωση στην Κεντρική Μακεδονία, αποτελέσματα τα οποία θα ανακοινώσει ο ΦΟ.Δ.Σ.Α. σε λίγες ημέρες από σήμερα. Πρώτοι με τη σφραγίδα του ΦΟ.Δ.Σ.Α.! Εν μέσω δυνατού χειροκροτήματος ο κ. Τσαμασλής συμπλήρωσε: «Όταν τα προηγούμενα χρόνια ήμασταν η αιτία να μας χλευάζουν, να μας συκοφαντούν, να μας κατηγορούν όλα τα κανάλια και τα μέσα ενημέρωσης ότι ήμασταν ο πιο βρώμικος δήμος, σήμερα έχει αντιστραφεί το κλίμα και όλα τα ρεπορτάζ γίνονται για να δείξουν το δήμο Θερμαϊκού ως το υπόδειγμα καθαρού δήμου σε όλη τη Μακεδονία. Έτσι πετυχαίνουμε εμείς, γιατί σχεδιάζουμε με μυαλό, σχεδιάζουμε με τους ανθρώπους μας, ανακαλύπτοντας και αξιοποιώντας όλες τις δυνάμεις -όπου αυτές υπάρχουν».

Αναφερόμενος στον καθαρισμό των ακτών, ο κ. Τσαμασλής τόνισε πως «δύο σύγχρονα μηχανήματα ακτοκαθαριστών δουλεύουν μέρα-νύχτα, χειμώνα-καλοκαίρι προκειμένου να διατηρούν το παραλιακό μέτωπο όχι καθαρό, αλλά αναζωογονημένο, προκειμένου να μπορούν να το απολαμβάνουν όλοι οι μόνιμοι κάτοικοι του δήμου και όλοι μας οι επισκέπτες. Και μην αναρωτιέστε γιατί έχουμε τόσους επισκέπτες, είναι γιατί έχουμε πολύ καλές υπηρεσίες, έχουμε πολύ καλές υποδομές και μας προτιμάνε. Έτσι γίναμε τουριστικός προορισμός. Δίνουμε στον κόσμο υπηρεσίες».

Για τους κάδους, ο κ. Τσαμασλής αρχικά σχολίασε: «Μου λέγανε ότι ήταν πολύ μεγάλο πρόβλημα…πράγματι ήτανε» και συμπλήρωσε: «Όμως εμείς αντικαταστήσαμε 3.000 κάδους. Σήμερα δεν υπάρχει πουθενά στο δήμο μας ούτε ένας σπασμένος ή ελαττωματικός κάδος. Αντικαταστήσαμε τα παλιά μηχανήματα με νέα και μάλιστα τεχνολογίας Euro 6 με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, που σημαίνει ότι εξυγχρονίζουμε και τις υπηρεσίες μας, δίνοντάς τους όλα εκείνα τα εφόδια που χρειάζονται προκειμένου να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα και σε επίπεδο περιβάλλοντος».

Για τα ρέματα: «Όλα τα ρέματά μας και τα 16 που υπάρχουν στο δήμο Θερμαϊκού, ήταν γεμάτα από μπάζα και ογκώδη και εμείς τα καθαρίσαμε. Μέχρι σήμερα, έχουμε στείλει 25.000 τόνους για ανακύκλωση, δεν τα πετάμε απλά για να αδειάσουμε τα ρέματα, αλλά τα διαχειριζόμαστε και χρησιμοποιούνται αυτά εκ νέου ως πρώτη ύλη. Έτσι λειτουργούμε εμείς, με σχέδιο και μέθοδο και η εργατικότητα μας, βγάζει αποτελέσματα που δίνει τη δυνατότητα σε όλες και σε όλους εσάς να τα απολαμβάνετε για να ζείτε σε ένα καθαρό περιβάλλον».

Αναφερόμενος στην ασφάλεια των δημοτών, τόνισε πως «η προηγούμενη δημοτική, ενώ είχαμε δημοτική αστυνομία, την κατήργησε. Και βλέπουμε σήμερα μια αταξία, ο κάδος είναι άδειος και ο γείτονας αφήνει τη σακούλα έξω από τον κάδο, αλλά εμείς δεν έχουμε δημοτική αστυνομία να επιβάλει την τάξη. Βλέπετε παρκαρισμένα αυτοκίνητα που στην κυριολεξία παρακωλύουν την ομαλή κυκλοφορία όλων των οχημάτων, αλλά εμείς δεν έχουμε δημοτική αστυνομία. Εμείς δεν μείναμε με τα χέρια σταυρωμένα. Σε λίγες μέρες από τώρα, τον Οκτώβριο, προσλαμβάνονται οι 15 πρώτοι δημοτικοί αστυνομικοί. Η δημοτική αστυνομία επαναλειτουργεί και θα δώσει αυξημένο αίσθημα ασφάλειας σε όλους τους δημότες».

Για τα έργα υποδομής

Λάβρος ήταν ο κ. Τσαμασλής και για τα έργα υποδομής που υλοποιούνται στο δήμο μας, ξεκινώντας από την «επανάσταση» των κυκλικών κόμβων στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τρεις κυκλικοί κόμβοι -στην διασταύρωση Πισσαλίδη, μπροστά στο Δημαρχείο και την 25ης Μαρτίου στους Ν. Επιβάτες- αναπτύσσονται στο δήμο Θερμαϊκού τις επόμενες ημέρες, δημοπρατούνται από την Περιφέρεια αφού εμείς κάναμε τις μελέτες. Ξεκινάμε με τους τρεις αυτούς κόμβους και μετά προχωράμε στον τέταρτο κόμβο, που θα είναι Φιλλίπου με Ανθέων γωνία. Όλα αυτά είναι σε επίπεδο δημοπράτησης», υπογραμμίζοντας: «Όσο θα με ακούτε να μιλάω, όσο θα έχετε το πρόγραμμα μας στα χέρια σας, όσο θα το βλέπετε στους υπολογιστές και τα κινητά σας τηλέφωνα, δεν θα δείτε και δεν θα ακούσετε από μας, ούτε ένα ”ΘΑ”. Είμαστε οι μόνοι που στεκόμαστε απέναντί σας και λέμε τι κάναμε και τι εξελίσσεται».

Για το «πολύ σπουδαίο έργο» του πεζόδρομου τεσσεράμιση χιλιομέτρων που θα ενώνει την ανατολική πλευρά της Περαίας με την Αγία Τριάδα, έκανε λόγο στη συνέχεια ο δήμαρχος Θερμαϊκού, τονίζοντας: «Είμαι πολύ υπερήφανος για τους συνεργάτες μου που συνέλαβαν και σχεδίασαν το έργο αυτό, που συμπεριλαμβάνει και την πεζοδρόμηση-μονοδρόμηση της οδού Δημοκρατίας και όλων των κάθετων οδών, είμαι υπερήφανος και για το κατόρθωμα μας να το εντάξουμε στο πρόγραμμα Α. Τρίτσης. Αυτό το έργο θα αλλάξει επίπεδο τον δήμο μας».

Ειδική αναφορά έκανε ο Γιώργος Τσαμασλής και στη σύνδεση της ΕΥΑΘ με το δήμο Θερμαϊκού: «Μόλις στις 4 Σεπτεμβρίου, μερικές ημέρες πριν, ανακοινώθηκε από την Γενική Συνέλευση της Εταιρείας Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης, ότι σε λίγο καιρό ολοκληρώνεται η σύνδεση των διυλιστηρίων της Καλαμαριάς με τις δικές μας δεξαμενές. Σταματάνε οι γεωτρήσεις να τραβάνε νερό και να φέρνουν στις βρύσες μας το γνωστό νερό, με τη γνωστή του ποιότητα. Από εδώ και πέρα θα πίνουμε νερό διυλισμένο από τα διυλιστήρια της Καλαμαριάς που με αγωγό θα φέρνουν το νερό στις δικές μας δεξαμενές και στις βρύσες μας θα φτάνει πια ποιοτικό γάργαρο νερό».

Για την αντικατάσταση των υδρομέτρων ο δήμαρχος Θερμαϊκού, τόνισε ότι «Μέχρι το τέλος του έτους, 30.000 υδρόμετρα σε όλο το δήμο μας αντικαθίστανται με νέας τεχνολογίας ηλεκτρονικά υδρόμετρα, που το λογαριασμό πλέον θα τον λαμβάνεται ηλεκτρονικά, με ακρίβεια χιλιοστού».

Το ψηφιακό «άλμα» του δήμου Θερμαϊκού

Ο κ. Τσαμασλής, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην ηλεκτρονική αναβάθμιση του δήμου με τις νέες ψηφιοποιημένες εφαρμογές και υπηρεσίες, υπογραμμίζοντας ότι «σήμερα δεν υπάρχει ούτε ένα πιστοποιητικό, μια βεβαίωση, μια συναλλαγή που δεν μπορούμε να την κάνουμε πλέον ηλεκτρονικά».
Αναφερόμενος στη «γραμμή που δίνει λύσεις», τη γραμμή του Πολίτη, ο Γιώργος Τσαμασλής, τόνισε: «Ο κάθε ένας από εσάς έχει τη δυνατότητα μέσω αυτής της γραμμής να σηκώσει το τηλέφωνο και να κάνει την όποια παρατήρηση, να θέσει το όποιο του πρόβλημα και εμείς άμεσα να επιληφθούμε».

ThessINTEC: Ανάπτυξη και επενδύσεις «συγκατοικούν» πλέον στο δήμο Θερμαϊκού

Ειδική μνεία έκανε ο κ. Τσαμασλής και για το Τεχνολογικό Πάρκο: «Ο δήμος Θερμαϊκού επιλέχθηκε ανάμεσα σε ολόκληρη την Ελλάδα, να φιλοξενήσει το Τεχνολογικό Πάρκο 4ης γενιάς, το γνωστό σε όλους ThessINTEC. Δεν είναι τυχαίο που δεν επιλέχθηκε η Αθήνα ή οποιοδήποτε άλλο μέρος ανά την Ελλάδα για να κατασκευαστεί ένα έργο που όμοιό του δεν έχει ξανά δει η Ελλάδα, ένα έργο στο οποίο ο δήμος συμμετέχει στο μετοχικό του κεφάλαιο και θα είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Αυτό τι σημαίνει; Σημαίνει πως για 7.000 νέους ανθρώπους θα υπάρχει μια θέση εργασίας στο Τεχνολογικό Πάρκο και μάλιστα καλοπληρωμένη».

Ενώ, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη γενικότερη ανάπτυξη που θα φέρει στην περιοχή η ανέγερση του ThessINTEC στην περιοχή μας, «με την αξία των ακινήτων και των επιχειρήσεων του δήμου να ανεβαίνει κατακόρυφα».

«Έτσι σχεδιάζουμε, βλέποντας το μέλλον, βλέποντας μακριά.

Δεν μας αφορούν αυτά που γίνονταν στο παρελθόν, ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον. Φέρνουμε το μέλλον πολύ κοντά, το φέρνουμε στο σήμερα!»

Εξασφάλιση της «νέας εντολής»

Κλείνοντας, ο κ. Τσαμασλής ζήτησε απευθυνόμενος στους πολίτες, για λίγες ημέρες ακόμα, «να δώσουν τον αγώνα της ζωής τους, να μην αφήσουν σπιθαμή του δήμου, χωρίς να έχουν διαδώσει το μήνυμα της παράταξης «Θερμαγικός».

«Οι καλύτεροι πρεσβευτές του προγράμματος μας, είστε εσείς. Είστε πράγματι αυτοί που μπορούν με πιστικό τρόπο και επιχειρήματα -που δεν είναι άλλα από τα έργα μας- να μεταφέρετε τη δυναμική αυτής της παράταξης και να δώσετε το στίγμα μας ακόμα και στους πιο δύσπιστους» τόνισε ολοκληρώνοντας.

Θερμαγικός

Μπορείς να διαβάσεις:

Η Πολιτική είναι Γένος Θηλυκού

Post a Comment