Back
Παιδιού

Συνεργασία με «Το Χαμόγελο του Παιδιού» εγκαινιάζει ο Δ. Θερμαϊκού (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Descriptive alt text
Διάρκεια ανάγνωσης: 4 λεπτά

«Για την ανάπτυξη ισχυρών και αξιόπιστων μηχανισμών άμεσης επέμβασης σε περιπτώσεις παιδιών σε κίνδυνο και την ενίσχυση των διαδικασιών προαγωγής του βιοτικού επιπέδου και της υγείας των παιδιών».

Σύμφωνο συνεργασίας υπέγραψαν ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, Θεόδωρος Τζέκος και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Κώστας Γιαννόπουλος, το μεσημέρι της Δευτέρας 10 Ιουνίου, σε συνάντηση που πραγματοποίησαν στο δημαρχείο Θερμαϊκού, με σκοπό την έναρξη μίας συστηματικής και ουσιαστικής συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών που θα έχει ως στόχο την υλοποίηση από κοινού δράσεων για τη στήριξη των παιδιών, των οικογενειών και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων που έχουν ανάγκη ή βρίσκονται σε κίνδυνο.

Οι δύο πλευρές δεσμεύθηκαν να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την ανάπτυξη ισχυρών και αξιόπιστων μηχανισμών άμεσης επέμβασης σε περιπτώσεις παιδιών σε κίνδυνο και την ενίσχυση των διαδικασιών προαγωγής του βιοτικού επιπέδου και της υγείας των παιδιών. Επιπροσθέτως, συναποφάσισαν να συνεργαστούν με σκοπό την ενίσχυση των διαδικασιών ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της κοινής γνώμης και την ανταλλαγή γνώσεων, πληροφοριών και εμπειριών.

Στη συνάντηση αυτή, συμμετείχαν από την πλευρά του Δήμου οι αντιδήμαρχοι Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Παιδείας και Ισότητας, Μορφούλα Καραγιάννη – Σκαρτάδου, Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών, Δημήτρης Γρουσουζάκος και Ποιότητας Ζωής Δ.Ε. Θερμαϊκού, Γαβριήλ Αθανασούλης.

Από την πλευρά του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Οργανισμού, Κώστας Γιαννόπουλος, η συντονίστρια του Χαμόγελου στη Β. Ελλάδα, Ιωάννα Μακρή, καθώς και ο καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Κρήτης, ιδρυτής και διευθυντής του Εργαστηρίου Προηγμένων Μαθησιακών Τεχνολογιών, Παναγιώτης Αναστασιάδης.

Παιδιού

Παιδιού

Παιδιού

Παιδιού

Παιδιού

Δείτε τις δηλώσεις του Προέδρου του Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», Κωνσταντίνου Γιαννόπουλου στο #ethermaikos:

Δείτε τις δηλώσεις του Δημάρχου Θερμαϊκού, Θεόδωρου Τζέκου, στο #ethermaikos:

Τι περιλαμβάνει το σύμφωνο συνεργασίας

Προς υλοποίηση των ανωτέρω «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θέτει στη διάθεση του Δήμου Θερμαϊκού και των αρμόδιων υπηρεσιών του, το σύνολο των υλικοτεχνικών υποδομών του καθώς και το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό του:

 • Την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056
 • Την Ευρωπαϊκή Τηλεφωνική Γραμμή για τις Εξαφανίσεις 116000
 • Την Ευρωπαϊκή Γραμμή Υποστήριξης Παιδιών 116111
 • Την Εθνική Γραμμή για τους Αγνοούμενους ενήλικες 1017
 • Τις Κινητές Ιατρικές Μονάδες Εντατικής Θεραπείας για νεογνά και παιδιά (Ασθενοφόρα), υπό τον συντονισμό του ΕΚΑΒ
 • Τις εξειδικευμένες υπηρεσίες του Οργανισμού στον τομέα της Εξαφάνισης ανηλίκων (116000 και AMBER ALERT HELLAS) και στον τομέα εξαφάνισης ενηλίκων που διατρέχουν κίνδυνο (1017 και Missing Alert Hellas), καθώς και την Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης «Θανάσης Μακρής»
 • Τις Κινητές Μονάδες Προληπτικής Ιατρικής για Παιδιά και τα υπερσύγχρονα Κινητά Πολυϊατρεία «ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ» και «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ»
 • Τον «Οδυσσέα», το 1ο Κινητό Εργαστήρι Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας, με δυνατότητα αξιοποίησής του και ως όχημα Κινητό Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων
 • Τα εξειδικευμένα οχήματα άμεσης επέμβασης και τα διασωστικά οχήματα του Οργανισμού
 • Την υπηρεσία της επιτόπιας παρέμβασης, η οποία απευθύνεται σε παιδιά που διατρέχουν άμεσο κίνδυνο, με σκοπό την προστασία τους και την προάσπιση των δικαιωμάτων τους σε συνεργασία με τις αρμόδιες Εισαγγελικές και Αστυνομικές Αρχές
 • Την παροχή κοινωνικής και ψυχολογικής υποστήριξης σε όλα τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας (συμπεριλαμβανομένων παιδιών, γυναικών αλλά και ανδρών) σε συνεργασίας με όλους τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες
 • Την παροχή κοινωνικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών σε παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και τις οικογένειές τους.
 • Την πραγματοποίηση διαδραστικών παρεμβάσεων πρόληψης και ευαισθητοποίησης παιδιών, γονέων/κηδεμόνων και εκπαιδευτικών σε σχολεία α΄ βάθμιας και β΄ βάθμιας εκπαίδευσης στον Δήμο.

Από την πλευρά του ο Δήμος Θερμαϊκού αναλαμβάνει την προβολή της Εθνικής Γραμμής για τα Παιδιά SOS 1056, της Ευρωπαϊκής Γραμμής για τις Εξαφανίσεις 116000, της Ευρωπαϊκής Γραμμής Υποστήριξης παιδιών και εφήβων 116111 και της Εθνικής Γραμμής για τους Αγνοούμενους ενήλικες 1017 στα μέσα ψηφιακής ενημέρωσης, που διαχειρίζεται.

Μπορείς να διαβάσεις:

Ευρωεκλογές 2024 – Έτσι ψήφισε ο Δήμος Θερμαϊκού

Post a Comment