Back
Τζιτζικώστας - Χριστοδουλίδης

Συνάντηση Τζιτζικώστα – Χριστοδουλίδη: «Θα συνεχίσουμε και τα επόμενα χρόνια να δίνουμε τις μάχες μαζί»

Διάρκεια ανάγνωσης: 4 λεπτά

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, και συζήτησαν για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και συνεργασίας.

«Είμαστε ένα και θα συνεχίσουμε και τα επόμενα χρόνια να δίνουμε τις μάχες μαζί», τόνισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, με τον οποίο συναντήθηκε στο γραφείο του στο Κτίριο Υπηρεσιών της Περιφέρειας στη δυτική Θεσσαλονίκη.

Στη συνάντησή τους οι δύο άνδρες συζήτησαν για το Κυπριακό, την ευρωπαϊκή πορεία της Κύπρου, τη μεταρρύθμιση για την Αυτοδιοίκηση και την αποκέντρωση στην Κύπρο, την κυπριακή κοινότητα στην Κεντρική Μακεδονία.

Τζιτζικώστας- Χριστοδουλίδης

Απ. Τζιτζικώστας: «Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το 2024 υπάρχει μία ευρωπαϊκή χώρα υπό κατοχή»

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας συνεχάρη τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας για τις σοβαρές και ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις στην Αυτοδιοίκηση. «Είμαστε δίπλα στην κυβέρνηση της Κύπρου, για να στηρίξουμε με προτάσεις και πρωτοβουλίες και να βοηθήσουμε την Κύπρο να μπει σε αυτή τη νέα εποχή της αποκέντρωσης», τόνισε.

«Η επίσκεψη του Νίκου Χριστοδουλίδη αποτελεί τιμή για όλους τους Μακεδόνες, οι οποίοι αντιλαμβάνονται και την ιστορία και τη βαθιά σχέση και τους δεσμούς που έχουμε όλες αυτές τις δεκαετίες. Πρόκειται για σχέσεις που πηγαίνουν πολύ βαθιά στον χρόνο, σχέσεις τις οποίες έχετε προσωπικά ο ίδιος καλλιεργήσει, πρόεδρε, επειδή πιστεύετε στη δύναμη της κοινότητας των Κυπρίων στην περιοχή μας, αλλά και της ουσιαστικής αυτής σύνδεσης μεταξύ της Κύπρου και της Θεσσαλονίκης όπου ζουν οι περισσότεροι.

«Εμείς είμαστε εδώ και θα συνεχίσουμε μαζί αυτή την καλή συνεργασία προς όφελος και των Κυπρίων που ζουν στην περιοχή μας, αλλά και συνολικά, μέσα από μία σύμπραξη μεταξύ της Κύπρου και της Μακεδονίας, μεταξύ της Κύπρου και της Ελλάδας. Είμαστε ένα και θα συνεχίσουμε και τα επόμενα χρόνια να δίνουμε τις μάχες μαζί».

Ο περιφερειάρχη, μάλιστα, ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα θέσει το ζήτημα της κατοχής στην Κύπρο στη Σύνοδο των Περιφερειών και των Δήμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο Βέλγιο, που έχει την προεδρία της Ε.Ε.: «Συζητούμε σήμερα για την Ουκρανία, για μια υπόθεση η οποία είναι ασφαλώς καταδικαστέα, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ακόμα σήμερα, το 2024, υπάρχει μια χώρα ευρωπαϊκή που βρίσκεται υπό κατοχή. Και αυτό είναι κάτι που οφείλουμε όλοι στο πλαίσιο και των ευρωπαϊκών μας δυνατοτήτων να το τονίζουμε, να το υπογραμμίζουμε διαρκώς».

Τζιτζικώστας - Χριστοδουλίδης

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής δημοκρατίας μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Απ. Τζιτζικώστα

«Επισκέπτομαι τη Θεσσαλονίκη σε μια χρονιά όπου συμπληρώνονται 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή, 50 χρόνια κατοχής , καταπάτησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων, 50 χρόνια κατοχής επί ευρωπαϊκού εδάφους. Το 2024 την ίδια στιγμή σηματοδοτεί τη μεγαλύτερη επιτυχία του Κυπριακού λαού από τη σύσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας, 20 χρόνια ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

«Οι κάτοικοι της ευρύτερης Μακεδονίας γνωρίζουν από πρώτο χέρι τη δουλειά σου. Γι’ αυτό και υπάρχει αυτή η συνεχιζόμενη επανεκλογή σου Απόστολε. Γνωρίζω τόσο ως Πρόεδρος, όσο και με την προηγούμενη ιδιότητά μου ως Υπουργός Εξωτερικών πάρα πολύ καλά τη σημαντική δουλειά, την αναγνώριση και την εκτίμηση με τους ρόλους σου στην ΕΕ. Και για μας είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι προσωπικότητες σαν εσένα, από τις θέσεις που έχουν υπηρετήσει σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αναδεικνύουν και τα θέματα κυπριακού ενδιαφέροντος και το Κυπριακό, όπως και άλλα θέματα που αφορούν την περιοχή μας. Είναι κάτι που επαναλαμβάνω ένιωσα έντονα ιδιαίτερα την περίοδο που ήμουν υπουργός Εξωτερικών».

Ο περιφερειάρχης προσέφερε στον Ν. Χριστοδουλίδη τρία αντίγραφα νομισμάτων από την εποχή του Φιλίππου Β’, ενώ τον ξενάγησε και στο Κτίριο Υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας συνόδευαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, ο πρέσβης της Κύπρου στην Αθήνα Σταύρος Αυγουστίδης και ο γενικός πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, Κωνσταντίνος Πολυκάρπου.

Μπορείς να διαβάσεις:

O Στέλιος Αγγελούδης νέος Πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης

 

Post a Comment