Back
Συνάντηση

Συνάντηση Δήμου, Περιφέρειας και Επισιτιστών με «επίκεντρο» τον Τουρισμό

Διάρκεια ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ο προγραμματισμός κοινών δράσεων για την προβολή και την ανάδειξη του Δήμου Θερμαϊκού αλλά και οι κίνδυνοι που αποτελούν…τροχοπέδη στην ανάπτυξη της περιοχής, βρέθηκαν στο «τραπέζι» της συνάντησης του Δημάρχου με τα μέλη του ΔΣ του Σωματείου Επισιτιστών Θερμαϊκού και την Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Κ. Μακεδονίας.

Σ’ ένα ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, Θεόδωρος Τζέκος, υποδέχθηκε το πρωί της Τετάρτης (27/03) στο γραφείο του, την Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας, Βίκυ Χατζηβασιλείου, στην πρώτη μεταξύ τους θεσμική συνάντηση.

Με εκτενή αναφορά στους φυσικούς κινδύνους που ελλοχεύουν και μπορούν ανά πάσα στιγμή να «πνίξουν» την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, η Πρόεδρος του Σωματείου Επισιτιστικών Επαγγελμάτων Δ. Θερμαϊκού, Ελένη Παπία, πήρε πρώτη τον λόγο, θέτοντας την ατζέντα της συνάντησης.

Πιο συγκεκριμένα, η δημιουργία τουριστικής ταυτότητας, το «αγκάθι» της διάβρωσης των ακτών, η διευθέτηση των ρεμάτων και ο συντονισμός Δήμου και Περιφέρειας για την επίλυση αυτών των προβλημάτων, ήταν οι θεματικοί άξονες γύρω από τους οποίους κινήθηκε η συζήτηση, παρουσία των αρμόδιων αντιδημάρχων και φορέων τουρισμού του δήμου.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της συζήτησης που διήρκησε περίπου μια ώρα, τέθηκε και το πλαίσιο συνεργασίας Δήμου και Περιφέρειας για την κατασκευή 3 κυκλικών κόμβων με κύριο στόχο την αποσυμφόρηση της Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Μηχανιώνας -κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Στη συνάντηση, εκτός από τον Δήμαρχο και την Ανιπεφερειάρχη Τουρισμού συμμετείχαν η Πρόεδρος του Σωματείου Επισιτιστικών Επαγγελμάτων Δ. Θερμαϊκού, Ελένη Παπία, οι Αντιδήμαρχοι Κωνσταντίνος Μαργαρίτης και Φώτης Μπαξεβάνης και ο Γενικός Γραμματέας του δήμου, Ισαάκ Ξανθόπουλος.

Σε δήλωση της στο ethermaikos.gr, μετά το τέλος της συνάντησης, η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας, Βίκυ Χατζηβασιλείου, ανέφερε: «Ο δήμος Θερμαϊκού, είναι ένας πάρα πολύ σημαντικός δήμος γιατί εντάσσεται στο ενιαίο παραλιακό μέτωπο που θέλουμε κάποια στιγμή να εξελίξουμε και να δημιουργήσουμε σε αυτή την περιοχή, αλλά και γιατί είναι ένας δήμος με πολύ πληθυσμό, πολλές επισκέψεις από τουρίστες και μας ενδιαφέρει η εξέλιξή του σε κάθε επίπεδο και κυρίως με τα δομικά έργα που πρέπει να γίνουν, ώστε να υποστηριχθεί μετά και η τουριστική ανάπτυξη».

Ενώ δεσμεύτηκε ότι: «Εμείς θα είμαστε κοντά στον δήμαρχο γιατί ούτως η άλλως το αίτημα είναι ένα: Να προωθηθούν με κάθε τρόπο αναπτυξιακά αυτές οι περιοχές».

Με σαφή μηνύματα ότι ο Δ. Θερμαϊκού θα κερδίσει το στοίχημα της Τουριστικής ανάπτυξης, ο Θεόδωρος Τζέκος, τόνισε ότι: «Μαζί με τον Σύλλογο Επισιτιστών Δ. Θερμαϊκού και την Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, κα. Χατζηβασιλείου, η οποία είναι ένας υπέροχος άνθρωπος με πολλές δυνατότητες, συζητήσαμε τις προοπτικές του δήμου Θερμαϊκού και κυρίως τον τουριστικό χαρακτήρα ανάπτυξης. Της είπαμε ότι είμαστε σε μια επεξεργασία του στρατηγικού σχεδίου τουριστικής προβολής και εξωστρέφειας του δήμου μας και συζητήσαμε σοβαρά έργα υποδομής, όπως είναι η πρόσβαση, οι κυκλικοί κόμβοι, η διάβρωση των ακτών, η διευθέτηση των ρεμάτων, για τα οποία θέλουμε τη στήριξή της και δεσμεύτηκε ότι θα την έχουμε. Ευελπιστούμε σε μια καλή συνεργασία, που θεωρώ βέβαιη τόσο με την ίδια όσο και με την Περιφέρεια».

Από την πλευρά της η Πρόεδρος του Σωματείου Επισιτιστικών Επαγγελμάτων Δ. Θερμαϊκού, Ελένη Παπία, έκανε λόγο για μια πρόθυμη δημοτική αρχή να ακούσει τα προβλήματα και να κινήσει τις διαδικασίες, υπογραμμίζοντας: «Αυτό το οποίο θέλω με πολύ χαρά να πω είναι ότι η δημοτική αρχή ακούει καταγράφει και θέτει τις βάσεις για να μπουν διαδικασίες και να φτάσουμε στην επίλυση όλων των προβλημάτων. Βλέπεις μια καλή διάθεση, αντίληψη των προβλημάτων και θέληση να φτάσουμε σε αποτέλεσμα».

Μπορείς να διαβάσεις:

Στη Βουλή το θέμα των παιδικών σταθμών του Δ. Θερμαϊκού – Λ. Στολτίδης και Γ. Δελής καταθέτουν ερώτημα

Post a Comment