Back
Νταλίπη

Συναγερμός στο στρατόπεδο Νταλίπη – Φόβοι για τρομοκρατικό χτύπημα

Descriptive alt text
Διάρκεια ανάγνωσης: 4 λεπτά

Στο στόχαστρο «ακραίων στοιχείων» βρίσκεται το στρατόπεδο Νταλίπη, σύμφωνα με απόρρητο έγγραφο που έδωσε στη δημοσιότητα το newsit.gr.

Σοβαρές πληροφορίες ότι κομβικό και ιδιαίτερα σημαντικό στρατόπεδο της Θεσσαλονίκης έχει μπει στο στόχαστρο «ακραίων στοιχείων» και υπάρχει αυξημένο ενδεχόμενο να δεχτεί τρομοκρατικό χτύπημα διαθέτει η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία. Συγκεκριμένα, πρόκειται για το στρατόπεδο «Νταλίπη» όπου στεγάζεται η σχολή Πολέμου των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, υπάρχουν αξιωματικοί του ΝΑΤΟ, ενώ σε ειδικό χώρο σταθμεύουν οι κλούβες των ΜΑΤ της Θεσσαλονίκης.

Το απόρρητο έγγραφο που δημοσίευσε το newsit.gr φέρει τον τίτλο «Μέτρα προστασίας εγκατάστασης» καθώς και την υπογραφή του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή, υποστράτηγου Χρήστου Μπουλούμπαση.

Στο εν λόγω έγγραφο, ο υποστράτηγος ζητά να εφαρμοστεί ένα αυστηρό πλέγμα προστασίας των εγκαταστάσεων, να ενταχθεί σε σύστημα αυξημένου αριθμού περιπολιών – ασφάλειας, τάξης και άμεσης δράσης καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου ενώ να γίνονται τακτικοί έλεγχοι ασφάλειας πεζών ή διερχόμενων οχημάτων και να ενημερώνεται άμεσα το Κέντρο Επιχειρήσεων για οποιοδήποτε περιστατικό στρέφεται κατά της ασφάλειας τους. Επίσης, ζητά την πλήρη αναφορά των επικεφαλής των περιπολιών μετά το πέρας της υπηρεσίας τους.

Όπως προκύπτει, το ζήτημα της ασφάλειας του στρατοπέδου Νταλίπη έχει τεθεί ξανά επί τάπητος με τον υποστράτηγο Μπουλούμπαση να αναφέρει χαρακτηριστικά «επανερχόμαστε και εφιστούμε εκ νέου την προσοχή σας, για πλήρη συμμόρφωση με τα οριζόμενα».

Αναλυτικά το έγγραφο

«Μέτρα προστασίας εγκατάστασης

Σε συνέχεια της ανωτέρω εντολής, με την οποία διετάχθη η λήψη αυξημένων μέτρων επιτήρησης του στρατοπέδου «Νταλίπη», επανερχόμαστε και εφιστούμε εκ νέου την προσοχή σας, για πλήρη συμμόρφωση με τα οριζόμενα σε αυτήν, ώστε να εξασφαλίζεται ένα στενό πλέγμα αστυνόμευσης, καθ’ όλη τη διάρκεια του εικοσιτετράωρου προς πρόληψη και αποτροπή τυχόν έκνομων ενεργειών. Ειδικότερα, η ως άνω εγκατάσταση, να ενταχθεί σε σύστημα αυξημένου αριθμού περιπολιών – ασφαλείας, τάξης, άμεσης δράσης – οι οποίες να διέρχονται συχνά και ανά τακτά χρονικά διαστήματα καθ’ όλη τη διάρκεια του εικοσιτετράωρου, πέριξ αυτής – ιδίως απογευματινές/νυχτερινές ώρες – παραμένουν στα σημεία τον απαιτούμενο χρόνο, για την διενέργεια συστηματικών ελέγχων ασφαλείας, περιμετρικά και σε ικανή απόσταση και τον εντοπισμό τυχόν υπόπτως κινουμένων πεζών ή εποχούμενων ατόμων και να αναφέρουν – ενημερώνουν άμεσα για οποιοδήποτε περιστατικό στρέφεται κατά της ασφάλειας τους στο Κέντρο Επιχειρήσεων, για την ενεργοποίηση μηχανισμού αντίδρασης και διαχείρισης θεμάτων αρμοδιότητας του. Επιπλέον οι επικεφαλής των περιπολιών, μετά το πέρας της υπηρεσίας τους, να συντάσσουν σχετική αναφορά, η οποία θα ελέγχεται από το διοικητή της υπηρεσίας τους και θα τηρείται στο αρχείο της υπηρεσίας τους προκειμένου να μας υποβληθεί εφόσον τούτο ήθελε ζητηθεί. Εξυπακούεται, ότι οποιοδήποτε άξιον μνείας περιστατικό, θα αναφέρεται άμεσα ιεραρχικώς.

Πλέον των ανωτέρω, από λήψεως (20/10/2023) κατά τις ώρες 22:00 έως 06:00 και μέχρι νεωτέρας η Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, να διαθέτει ένα πλήρως επανδρωμένο και εξοπλισμένο R/T σταθμό της, ο οποίος θα σταθμεύει έμπροσθεν ως άνω στρατοπέδου και θα κινείται αποκλειστικά πέριξ αυτού, προς αποτροπή τυχόν έκνομων ενεργειών και έγκαιρο εντοπισμό τυχόν υπόπτων κινήσεων, αντί του αρχικά ορισθέντος σημείου.

Η Διεύθυνση Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, πλέον των ανωτέρω, παρακαλείται όπως δραστηριοποιήσει στο έπακρο δίκτυο πληροφοριών της, προς συλλογή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας για απειλές έκνομων ή άλλων ενεργειών σε βάρος προαναφερόμενης εγκατάστασης και αναφέρει έγκαιρα υπόχρεες για λήψη μέτρων υπηρεσίες αναφέροντας σχετικά και στην υπηρεσία μας. Μεριμνήσει δε επίσης, για την διαρκή και ουσιαστική επιτήρηση της ευρύτερης του στρατοπέδου περιοχής με R/T περιπολικά των υφιστάμενων υπηρεσιών καθώς και της Υ.Κ.Α/Δ.Α.Θ με σκοπό την έγκαιρη αποτροπή ενεργειών, δυνάμενες να θίξουν την ασφάλεια της εγκατάστασης.

Η Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, στην οποία κοινοποιείται η παρούσα, παρακαλείται όπως επιστήσει την προσοχή του προσωπικού που ήδη διαθέτει προς εκτέλεση υπηρεσίας σκοπού της εγκατάστασης για αυξημένη επαγρύπνηση/ αποφυγή εφησυχασμού και ορθή εκτέλεση των καθηκόντων τους, προκειμένου να αναφέρουν – ενημερώνουν άμεσα για οποιοδήποτε περιστατικό στρέφεται κατά της ασφάλειας της εγκατάστασης. Η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Αντιτρομοκρατική), στην οποία κοινοποιείται η παρούσα, παρακαλείται όπως, γνωστοποιήσει έγκαιρα στην υπηρεσία μας, οποιαδήποτε πληροφορία κατέχει ή συλλέξει για απειλές έκνομων ή άλλων ενεργειών σε βάρος της εν λόγω εγκατάστασης».

*Με πληροφορίες του Δημήτρη Πώποτα και της Άριας Καλύβας για το newsit.gr

Μπορείς να διαβάσεις:

Νέοι δήμαρχοι στα…θρανία για επιμόρφωση από την ΚΕΔΕ

Post a Comment