Back
ΔΕΘ

Στο «φουλ» οι μηχανές για την 87η ΔΕΘ

Διάρκεια ανάγνωσης: 4 λεπτά

Η 87η ΔΕΘ ανοίγει τις πύλες της το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου και μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου θα αποτελέσει το επίκεντρο της εγχώριας πολιτικής και οικονομικής σκηνής – Πολυποίκιλο πρόγραμμα, καθημερινές εκδηλώσεις και… αινιγματικές εξαγγελίες!

Με 1.500 εκθέτες, 18 διεθνείς συμμετοχές, Τιμώμενη Χώρα τη Βουλγαρία, 382 μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μέσω 49 Επιμελητηρίων και εννέα θεματικά αφιερώματα η 87η ΔΕΘ προσφέρει και φέτος ένα γεμάτο δεκαήμερο!

Με τη Βουλγαρία να είναι η φετινή Τιμώμενη Χώρα, η 87η ΔΕΘ θα αυξήσει τον όγκο του διμερούς εμπορίου Ελλάδας- Βουλγαρίας, αλλά και των εκατέρωθεν επενδύσεων. Η βουλγαρική συμμετοχή είναι εξαιρετικά δυναμική και αναμένεται να πάρουν μέρος περίπου 60 εκθέτες της γείτονα χώρας, οι οποίοι θα βρίσκονται στο περίπτερο 13, καλύπτοντας 2,600τ.μ.

Οι κρατικές διεθνείς συμμετοχές της φετινής διοργάνωσης είναι 18 μαζί με την Τιμώμενη Χώρα Βουλγαρία. Μάλιστα, η Νότια Κορέα, η Μολδαβία και η Ταϊλάνδη συμμετέχουν για πρώτη φορά, ενώ οι υπόλοιπες χώρες είναι οι Κύπρος, Μπαγκλαντές, Ινδονησία, Βιετνάμ, Ουρουγουάη, Ουκρανία, Αρμενία, Ιράν, Ιταλία, Πολωνία, Γαλλία, Σερβία, Ινδία και Νεπάλ.

Θεματικές

Οι θεματικές γύρω από τις οποίες θα εκτυλιχθούν όλες οι διοργανώσεις είναι οι εξής:

– Ελλάδα και Επιχειρηματικότητα (Περίπτερα 2,3,8 και 16),
– Akademia,
– Αυτοκίνηση και Ηλεκτροκίνηση (Περίπτερο 17),
– Ελλάδα των Περιφερειών,
– Κυκλική Οικονομία (Περίπτερα 9 και 10 – Υπαίθριοι χώροι Β07, Β08 και Β10),
– Γαστρονομία-Διατροφή (Περίπτερα 4 και 5),
– Ψηφιακή Ελλάδα Start ups (Περίπτερα 7 και 10),
– Δημόσιοι Φορείς Οργανισμοί (Περίπτερο 15),
– Cosmos-Διεθνείς Συμμετοχές (Περίπτερα 5 και 16) και
– Έπιπλα-Οικιακός Εξοπλισμός (Περίπτερα 8 και 9).

Επίσης, ξεχωριστή θέση θα κατέχει και το συνέδριο για τη Διαχείριση των Φυσικών Καταστροφών, με τίτλο “Προστατεύοντας τη ζωή-Χτίζοντας ανθεκτικότητα”. Θα γίνει την Τετάρτη στις 13 Σεπτεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο “Ιωάννης Βελλίδης”. Η διοργάνωση ανήκει στον Economist σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-HELEXPO ΑΕ.

Επιπλέον, θα υπάρχει και η έκθεση “Η Θεσσαλονίκη μέσα από τις συλλογές”. Η έκθεση φιλοξενεί τις συλλογές γνωστών συλλεκτών, με θέμα τη Θεσσαλονίκη και τα μνημεία της. Η εκδήλωση ανήκει στη ΔΕΘ-HELEXPO, σε συνεργασία με την εταιρεία MC Salonica και θα είναι ανοιχτή στο κοινό καθ’ όλη τη διάρκεια της 87ης ΔΕΘ στο Περίπτερο των Εθνών (Περίπτερο 6). Ακόμη, θα γίνει μεγάλο πολιτιστικό αφιέρωμα, με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας.

Μπορείτε να βρείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των ομιλιών και παράλληλων εκδηλώσεων στο thessalonikifair.gr.

Δέκα μέρες συναυλίες!

Από την μεγάλη διοργάνωση της 87ης ΔΕΘ δεν θα μπορούσαν να λείπουν και τα καλλιτεχνικά δρώμενα. Μέσα από αυτά, οι επισκέπτες θα ψυχαγωγούνται κάθε βράδυ του δεκαημέρου. Ο χώρος όλων των συναυλιών στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης είναι το Τόξο της ΧΑΝΘ. Ενώ την ευκαιρία να τις απολαύσουν θα έχουν μόνο όσοι έχουν το εισιτήριο της ΔΕΘ.

Επίσης, την πρεμιέρα των συναυλιών θα την κάνει ο Στέλιος Ρόκκος και οι ONIRAMA, την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου. Τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου στη σκηνή ανεβαίνει η Άλκηστις Πρωτοψάλτη, την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου ο Θοδωρής Φέρρης και η Josephine και την Τετάρτη 13 θα γίνει πανελλαδική πρεμιέρα του βραβευμένου musical tribute “One Night Of Tina”, ενός αφιερώματος στην Τίνα Τέρνερ. Την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου σειρά έχουν η Γλυκερία και η Μελίνα Ασλανίδου, την Παρασκευή στις 15 ο Κώστας Μακεδόνας με τη Χριστιάνα Γαλιάτσου και η Ελένη Τσαλιγοπούλου και το Σάββατο 16 ο Μιχάλης Χατζηγιάννης. Στις 17 του μήνα το πρόγραμμα κλείνουν οι Πέτρος Ιακωβίδης και Ήβη Αδάμου.

Επιπλέον, το δεύτερο Σαββατοκύριακο της ΔΕΘ, 16 και 17 Σεπτεμβρίου, θα γίνει και το 55ο Ράλι ΔΕΘ από τον Αυτοκινητιστικό Όμιλο Θεσσαλονίκης.

Μεταρρυθμίσεις… έκπληξη!

Πολλή κουβέντα έχει προκύψει γύρω από τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, στην καθιερωμένη ομιλία του στα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης. Την ίδια στιγμή, από το Μαξίμου γίνεται αναφορά για έμφαση στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Έτσι θα προωθήσει η κυβέρνηση τον «πολυεπίπεδο εκσυγχρονισμό» της χώρας. Άλλωστε, έκανε την δέσμευση στις προγραμματικές του δηλώσεις.

Ωστόσο, τέσσερις είναι οι μεταρρυθμιστικοί πυλώνες, στους οποίους θα επικεντρώσει την ομιλία του ο Κ. Μητσοτάκης το επόμενο Σάββατο στο Βελλίδειο. Αυτοί είναι οι αλλαγές στην υγεία, οι μεταρρυθμίσεις στο κράτος, η μετάβαση της δικαιοσύνης σε μια νέα εποχή και οι νέες προτεραιότητες στην παιδεία.

Μπορείς να διαβάσεις:

Όλοι Μαζί είναι 173!

Post a Comment