Back
Θαλασσαιμίας

Στα «κόκκινα» σήμερα ο Λευκός Πύργος – Η 8η Μάη αφιερωμένη στη Θαλασσαιμία

Διάρκεια ανάγνωσης: 2 λεπτά

Ο Ελληνικός Σύλλογος Θαλασσαιμίας (Ε.Σ.ΘΑ) τιμά την 8η Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας (Μεσογειακής Αναιμίας) και «αλλάζει» χρώμα στον Λευκό Πύργο για μία μέρα!

Από τις 08:30 έως και τις 23:00 θα είναι φωτισμένος στα κόκκινα ο Λευκός Πύργος, σήμερα Τετάρτη 8 Μαΐου, στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Θαλασσαιμίας (Μεσογειακής Αναιμίας) ενώ παράλληλα, μέλη του Ελληνικού Συλλόγου Θαλασσαιμίας θα διανέμουν ενημερωτικό υλικό, στο σημείο κατατεθέν της Θεσσαλονίκης.

Η 8η Μαΐου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και την Παγκόσμια Οργάνωση Θαλασσαιμίας ως Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας (Μεσογειακής Αναιμίας). Έχει ως στόχο την αφύπνιση και ενθάρρυνση των επιστημόνων σε όλο τον κόσμο για την καλύτερη αντιμετώπιση της ασθένειας, καθώς και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σχετικά με τα προβλήματα των θαλασσαιμικών και την προσπάθεια που απαιτείται για την ασφάλεια και την επάρκεια αίματος.

Η δράση εντάσσεται στην καμπάνια της Διεθνούς Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας – TIF με τίτλο «Bring Thal to Light». Σε πολλές από τις 65 χώρες-μέλη της ΔΟΘ θα φωταγωγηθούν με κόκκινο χρώμα κτήρια και μνημεία, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο μια αλυσίδα φωτός που θα ενώσει όλες τις συλλογικές προσπάθειες για ένα καλύτερο μέλλον για τα άτομα με Θαλασσαιμία σε όλο τον κόσμο.

Το μήνυμα Ε.Σ.ΘΑ

Σε ανακοίνωσή του ο Ελληνικός Σύλλογος Θαλασσαιμίας αναφέρει ότι «κρίκος αυτής της σημαντικής αλυσίδας και της συλλογικής προσπάθειας είναι ο Ελληνικός Σύλλογος Θαλασσαιμίας ο οποίος από την Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη θα στείλει το μήνυμα πως τα άτομα με θαλασσαιμία μπορούν και πρέπει να ζήσουν μια καλύτερη και ποιοτικότερη ζωή, προωθώντας παράλληλα την ίση πρόσβαση σε αποτελεσματικές θεραπευτικές επιλογές».

Τι είναι η μεσογειακή αναιμία

Ο όρος θαλασσαιμία ή μεσογειακή αναιμία (γνωστή παλαιότερα ως αναιμία του Cooley) αναφέρεται σε μια ομάδα γενετικών αιματολογικών διαταραχών που επηρεάζουν την παραγωγή αιμοσφαιρίνης στον οργανισμό, της πρωτεΐνης που μεταφέρει το οξυγόνο από τους πνεύμονες προς τους ιστούς και τα διάφορα όργανα του σώματος ενώ πρόκειται για μια από τις πιο κοινές μονογονιδιακές διαταραχές στον κόσμο, που πλήττει 15 εκατομμύρια άτομα σε όλον τον κόσμο.

Μπορείς να διαβάσεις:

Την Τετάρτη (08/05) η 19η τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής

Post a Comment