Back
αντιπυρική περίοδο

Σε ετοιμότητα ο Δήμος Θερμαϊκού ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

Διάρκεια ανάγνωσης: 3 λεπτά

Σε μια «ασφυκτικά γεμάτη» αίθουσα, συνεδρίασαν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, με στόχο να σχεδιάσουν τη θωράκιση του Δήμου, εν όψει της αντιπυρικής περιόδου. -Τι δήλωσε στο #ethermaikos, ο καθ’ ύλην αρμόδιος, σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, Δήμου Θερμαϊκού, Κώστας Κοκολάκης.

Το Τοπικό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας, οι εμπλεκόμενοι φορείς και οι εθελοντές παρευρέθηκαν, εχθές Πέμπτη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, με στόχο να εξεταστούν σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης των πυρκαγιών.

αντιπυρική περίοδο

Μέτρα προστασίας και καμπάνια ευαισθητοποίησης ψηλά στην ατζέντα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θερμαϊκού

Ο αρμόδιος ειδικός σύμβουλος του Δημάρχου, Θ. Τζέκου σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, Κώστας Κοκολάκης ερωτώμενος για τα μέτρα προστασίας, κάλεσε τους ιδιοκτήτες να καθαρίσουν την ακίνητη περιουσία τους βοηθώντας το έργο του Δήμου:

«Η αίθουσα εχθές γέμισε ασφυκτικά και η σύσκεψη ήταν χρήσιμη καθώς υπήρχε ανταλλαγή απόψεων πάνω σε θέματα που έχουν δημιουργήσει προβληματισμό, όπως για παράδειγμα για την πυροπροστασία των ακινήτων είτε βρίσκονται εντός είτε εκτός σχεδίου. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να καθαρίσουν οι ιδιοκτήτες τα οικόπεδα τους ώστε να μην ακουμπάνε τα κλαδιά στα σπίτια. Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι ο Δήμος σχεδιάζει μια στρατηγική επικοινωνίας σε θέματα πρόληψης: «Αρχή μας, σαν Πολιτική Προστασία Δήμου Θερμαϊκού είναι ότι ο ενημερωμένος πολίτης είναι και ο ενεργός πολίτης, άρα θα κάνουμε μια καμπάνια και μέσα από τα social media αλλά και με ομιλίες σε σχολεία και συλλόγους για τις δασικές πυρκαγιές».

Πιο συγκεκριμένα, συζητήθηκαν τα μέτρα πρόληψης, ο συντονισμός δράσεων, η αξιοποίηση των εθελοντικών οργανώσεων πολιτικής προστασίας ήταν τα βασικότερα θέματα της ατζέντας στη συνεδρίαση του Τοπικού Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θερμαϊκού με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την αντιπυρική περίοδο.

Επιπροσθέτως, εξετάστηκαν θέματα που αφορούν στο επίπεδο ετοιμότητας των υπηρεσιών του Δήμου, με ιδιαίτερη βαρύτητα στην πραγματοποίηση εργασιών προληπτικού καθαρισμού σε άλση, πάρκα, στην απομάκρυνση υπολειμμάτων καθαρισμού της βλάστησης από ιδιώτες, στον έλεγχο της ανεξέλεγκτης εναπόθεσης μπαζών από πολίτες κ.α.

Μεταξύ άλλων, ο  Δήμαρχος, Θεόδωρος Τζέκος επεσήμανε τα εξής: «Με την πρόληψη και έγκαιρες ενέργειες του Δήμου μας, όπως η αποψίλωση και ο καθαρισμός δημόσιων και ιδιωτικών οικοπέδων, σχαρών και φρεατίων, έλεγχος, συντήρηση και επισκευή όλων των κρουνών, προετοιμάζεται για τον απρόβλεπτο και αιφνιδιαστικό χαρακτήρα της κλιματικής κρίσης. Οργανωμένα και με επαγγελματισμό θα αντιμετωπίσουμε, τυχόν, δυσάρεστα φαινόμενα και θα προστατέψουμε το σημαντικότερο αγαθό, την ανθρώπινη ζωή, αλλά και το φυσικό περιβάλλον».

Ο ο κ. Κοκολάκης, ανέφερε σχετικά με το θέμα: «Η παρουσία όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών και φορέων στη σημερινή συνεδρίαση και οι διάλογοι που αναπτύχθηκαν έδειξαν το ενδιαφέρον και την αγωνία όλων να επιτευχθεί ο στόχος της Πολιτικής Προστασίας από μία δασική πυρκαγιά. Ο Δήμος θωρακίζεται και θεωρεί πως πρέπει να δοθεί βάση στην πρόληψη και την ενημέρωση του πολίτη».

Στη σύσκεψη συμμετείχαν στελέχη της Π.Υ., της ΕΛ.ΑΣ., του Λ.Σ., των Ε.Δ. της Περιφέρειας ΜΘ, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ΜΘ, του Δασαρχείου, του ΕΚΑΒ, μέλη της Διοίκησης, ομάδων Πολιτικής Προστασίας και εργαζόμενοι στους συγκεκριμένους τομείς.

Μπορείς να διαβάσεις:

Ο Δ. Θερμαϊκού αποκτά τουριστική ταυτότητα – Ιδρύεται η Επιτροπή Τουρισμού & Εξωστρέφειας

Post a Comment