Back
Σαρακοστιανό τραπέζι στο Δ. Θερμαϊκού

ΡΕΠΟΡΤΑΖ – Σαρακοστιανό τραπέζι στο Δ. Θερμαϊκού (Βίντεο)

Διάρκεια ανάγνωσης: 2 λεπτά

Γλυκόπικρα φέτος τα Σαρακοστιανά – Που κυμαίνονται οι τιμές στα προϊόντα του παραδοσιακού τραπεζιού και μέχρι που φτάνει η αγοραστική δυνατότητα των δημοτών του Δ. Θερμαϊκού;

Αλμυρό θα είναι φέτος το σαρακοστιανό τραπέζι για τους καταναλωτές που δεν μπορούν να ξεφύγουν από την ακρίβεια. Μόλις την Τετάρτη 22/02 έκανε πρεμιέρα το Καλάθι της Σαρακοστής ενώ την ίδια μέρα άνοιξαν και η πλατφόρμα αιτήσεων για το market pass. Φαίνεται όμως πως κανένα «μπάλωμα» δεν βοηθάει τον καταναλωτή και δεν ελαφρύνει την καθημερινότητα, ούτε τις γιορτινές αυτές μέρες!

Με την ακρίβεια στα ράφια των supermarket να καλπάζει και το μηνιαίο εισόδημα να επαρκεί για μόλις 18 μέρες για τις μισές – και παραπάνω- οικογένειες*, φαίνεται πως οι τιμές και στα αγαπημένα μας σαρακοστιανά προϊόντα θα «τσούξουν» την τσέπη μας.

Και ενώ στις αλυσίδες supermarket σημειώνεται καθημερινά μπαράζ ανατιμήσεων**, την δική της σημασία έχει η επιβίωση τον τοπικών επιχειρήσεων και πως επηρεάζονται τόσο οι καταναλωτές όσο και οι επιχειρηματίες ακόμα και τις μέρες που φαντάζει σχεδόν αδιανόητο να λείπουν από το γιορτινό τραπέζι, παραδοσιακά προϊόντα.

Πόσο κοστίζει το Σαρακοστιανό τραπέζι στο Δ. Θερμαϊκού.

Πολίτες και επιχειρηματίες μιλούν στην κάμερα του #ethermaikos για τις τιμές των προϊόντων, κυρίως των θαλασσινών και της λαγάνας, όπου το αίσθημα είναι κοινό. Οι τιμές αναμένεται να ανέβουν. Όπως χαρακτηριστικά σχολιάζουν: «Ο κόσμος κόβει από κάπου αλλού για να βγάλει το τραπέζι της ημέρας και εμείς προσπαθούμε να είμαστε προσιτοί και όσο πιο κοντά τους γίνεται». Οι καταναλωτές συνεχίζουν να μην είναι ευχαριστημένοι καθώς οι αγορές τους, ακόμα και τις γιορτινές μέρες, περιορίζονται.

Δείτε όλο το ρεπορτάζ εδώ:

*Σύμφωνα με την ετήσια έρευνα του Ινστιτούτου Μικρομεσαίων ΓΣΕΒΕΕ
**Σύμφωνα με τις χειμερινές προβλέψεις τις Κομισιόν για την Ελλάδα

Μπορείς να διαβάσεις:

ΔΕΥΑΘ: «Το πρόβλημα της υπερχλωρίωσης λύθηκε σε ένα βράδυ».

 

Post a Comment