Back

“Πεδίο μάχης” οι παιδικές χαρές του Δ. Θερμαϊκού – Εξ αδιαθέτου κληρονόμος η Διοίκηση Τζέκου (Φώτο)

Descriptive alt text
Διάρκεια ανάγνωσης: 5 λεπτά

Κακό προηγούμενο αποτελεί η κακή κατάσταση των παιδικών χαρών σε ολόκληρο τον Δήμο Θερμαϊκού για κάθε επόμενη διοίκηση – Η «Λερναία Ύδρα» των επισκευών, τα 110.000€ και η νέα Εποχή Τζέκου.

H επισκευή των παιδικών χαρών, η πιστοποίησή τους καθώς και η δημιουργία ασφαλών χώρων για το παιδικό παιχνίδι των μικρών δημοτών φαίνεται να είναι ένας άλλος Γόρδιος Δεσμός που εντοπίζεται σε κάθε δημαρχιακή περίοδο.

Το #ethermaikos μίλησε για πρώτη φορά για την κατάσταση των παιδικών χαρών του Δήμου Θερμαϊκού τον Μάρτιο του 2023, μία εποχή που και οι δεκατέσσερις παιδικές χαρές που εντοπίζονται κατά μήκος του Δήμου, ήταν τυπικά κλειστές καθώς δεν υπήρχε πιστοποίηση καταλληλότητας για καμία από αυτές.

● Έρευνα- (Αν)Ασφάλεια στις παιδικές χαρές του Δ. Θερμαϊκού (Βίντεο)

Παιδική χαρά στη Νέα Κερασιά.

Σήμερα, διανύοντας τον τρίτο μήνα της νέας διοικητικής περιόδου, οι εικόνες των παιδικών χαρών παραμένουν αποκαρδιωτικές. Ξηλωμένα πατώματα, πεσμένα παγκάκια, χαλασμένα και βρώμικα παιχνίδια είναι όλα αυτά που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι γονείς που προσπαθούν να βρουν μία διέξοδο στην ψυχαγωγία των παιδιών τους ενώ εκεί που φαίνεται να επισκευάζονται τα παιχνίδια στη μία παιδική χαρά υπάρχουν άλλες που κινδυνεύουν να μην επισκευαστούν καθόλου αφού με την πάροδο του χρόνου η κατάστασή τους κατέληξε σε μη αναστρέψιμη.

Παράλληλα, στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το 2024 περιλαμβάνεται πρόβλεψη για δημιουργία νέων παιδικών χαρών, ένας προγραμματισμός ύψους 110.000€ από ιδίους πόρους σε συνδυασμό με τη Συλλογική Απόφαση Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΣΑΤΑ).

Παιδική χαρά στην Αγία Τριάδα.

Το “σαφάρι” των επεμβάσεων και η κοινή “ρότα” των 4ων Αντιδημάρχων

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Κωνσταντίνος Μαργαρίτης, θα σχολιάσει στο #ethermaikos ότι «δεν πρόκειται να το αφήσουμε το θέμα των παιδικών χαρών. Το δουλεύουμε καθημερινά όμως δυστυχώς ακόμα δεν υπάρχει κάτι που μπορώ να σας ανακοινώσω».

Τον ίδιο ισχυρισμό θα επιβεβαιώσει και ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Θερμαϊκού, Πέτρος – Γαβριήλ Αθανασούλης, ο οποίος σε επικοινωνία με το #ethermaikos ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών είναι προτεραιότητα μου, όπως και όλης της νέας διοίκησης του Δήμου Θερμαϊκού. Ύψιστη προτεραιότητα όμως είναι η ασφάλεια των παιδιών μας και η κάλυψη των βασικών τους αναγκών. Στο πλαίσιο αυτό η τεχνική υπηρεσία καταγράφει τις ελλείψεις σε όλες τις παιδικές χαρές.

Στόχος είναι να γίνουν το συντομότερο δυνατόν οι απαραίτητες παρεμβάσεις, ώστε να λάβουν πιστοποίηση οι ήδη υπάρχουσες παιδικές χαρές. Παράλληλα θα προχωρήσουμε στην κατασκευή νέων παιδικών χαρών ειδικά στις κοινότητες που δεν υπάρχουν».

Παιδική χαρά στην Αγία Τριάδα.

Για την κατάσταση στη Δημοτική Ενότητα Νέας Μηχανιώνας, όπου και εκεί οι εικόνες αποδεικνύουν τις ελλείψεις, τις παραλείψεις και τα προβλήματα στις παιδικές χαρές, ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Νέας Μηχανιώνας, Παναγιώτης Χατζηπαναγιώτης, σχολίασε ότι «υπάρχει επικοινωνία και με τα Τοπικά και με την Τεχνική Υπηρεσία» ενώ θέλησε να τονίσει ότι «πρέπει να γίνει μία διαδικασία και να δούμε ποιες μπορούν να γίνουν. Από ο, τι έχω ενημερωθεί εγώ, η παιδική χαρά που μπορεί να προχωρήσει στη Νέα Μηχανιώνα είναι αυτή της Καψαλακείου».

Παιδική χαρά στο Αγγελοχώρι.

Εκεί που τα δεδομένα φαίνεται να αλλάζουν και να έχουν γίνει τα πρώτα βήματα είναι η Επανομή. Συγκεκριμένα, ο Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής Επανομής, Στυλιανός Κασσάρας, μίλησε στο #ethermaikos για τις πρώτες επισκευές που έγιναν στην παιδική χαρά στον Άγιο Αργύριο όπου συνεργείο της Τεχνικής Υπηρεσίας ξήλωσε τα κατεστραμμένα παιχνίδια και έφτιαξε την περίφραξη ενώ με σύμμαχο τη βελτίωση του καιρού τα συνεργεία θα επιστρέψουν εκ νέου για περισσότερες επιδιορθώσεις.

Παιδική χαρά στην Νέα Κερασιά.

«Αυτές οι εργασίες αφορούν κυρίως στα υπάρχοντα παιχνίδια που έχουν στους χώρους όπως στο 3ο Δημοτικό, με σκοπό να αποδοθούν για χρήση στο κοινό, μέχρι να γίνουν οι καινούργιες παιδικές χαρές.

Πιστεύω ότι μέχρι το τέλος του μήνα – αρχές του άλλου θα τα έχουμε «σουλουπώσει» λίγο ώστε να μπορούν να πάνε τα παιδάκια να ευχαριστηθούν. Όμως, αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι όλα αυτά που σας ανάφερα είναι απλώς ενημερώσεις που έχω από την Τεχνική Υπηρεσία καθώς είναι σημαντικό να κάνουμε ξεκάθαρο ότι είναι δική της αρμοδιότητα».

Μπορείς να διαβάσεις:

Πόσο θα κοστίσει το τραπέζι της Σαρακοστής στον Δ. Θερμαϊκού; (Ρεπορτάζ)

Post a Comment