Back

“Ομόφωνη” έξωση του Mamabloom για χρέη

Διάρκεια ανάγνωσης: 3 λεπτά

Παρά τις προθεσμίες και τις ρυθμίσεις επί ρυθμίσεων οφειλών, ασυνεπής αποδείχθηκε ο ενοικιαστής δημοτικού ακινήτου με διακριτική επωνυμία Mamabloom – Σε έξωση προχωρά ”σύσσωμο” το δημοτικό συμβούλιο μετά από σχετική εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής.

Στην έξωση του ενοικιαστή του δημοτικού ακινήτου συνολικής επιφάνειας 579,20 τ.μ., που βρίσκεται επί της παραλιακής οδού Κουντουριώτου 119, στους Ν. Επιβάτες και χρησιμοποιούνταν ως κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, προχωρά η διοίκηση με την αντιπολίτευση-νέα διοίκηση να «βάζει πλάτη» για την διεκδίκηση των συμφερόντων του δήμου.

Ο λόγος, για το «Mamabloom» -και παλιό «Παλίρροια»-, ένα σημείο που στο παρελθόν αποτελούσε σημείο αναφοράς για την περιοχή των Νέων Επιβατών και τα τελευταία χρόνια ”στοιχειώθηκε” και έγινε βορά των καιρικών φαινομένων και διάφορων “πλιατσικολόγων”.

Πάνω από 67.000€ τα χρέη μέχρι το 2015

Το ύψος των μισθωμάτων που οφείλονται από την μισθώτρια εταιρεία μέχρι τον Μάιο του 2015 ανέρχονταν στο ποσό των 67.027,40 ευρώ (!), οπότε και το δημοτικό συμβούλιο υπερψήφισε την με δόσεις ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών της εταιρείας Σ. ΜΑΡΤΙΝΙΔΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε. και ειδικότερα: «Την καταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του σε εκατό (100) δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό τριάντα τοις εκατό (30 %) από τις προσαυξήσεις και τους τόκους εκπρόθεσμης καταβολής που τις επιβαρύνουν».

Στην πρώτη μετεκλογική σύγκληση του σώματος των δημοτικών συμβούλων και με «γνώμονα το συμφέρον του δήμου», ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Κωνσταντίνος Κούτουκας, αφού πήρε τον λόγο, εισηγήθηκε το 9ο θέμα ημερήσιας διάταξης, εξηγώντας ότι αφορά την «αμοιβή 3.700 ευρώ στο γραφείο του κ. Αντώνη Γακίδη για την κατάθεση νέας αγωγής και την επιδίωξη της έξωσης της εταιρίας Σ. ΜΑΡΤΙΝΙΔΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.», ενώ δεν παρέλειψε να επισημάνει τη σημαντικότητα επίσπευσης των διαδικασιών, αφού όπως υπογράμμισε: «Όσο το θέμα καθυστερεί, τόσο μεγαλύτερη ζημία υφίσταται ο δήμος».

Δείτε την εισήγηση του κ. Κούτουκα:

Συμπολίτευση και αντιπολίτευση χέρι-χέρι για τα συμφέροντα του δήμου

Από την πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης, τον λόγο πήρε η Πάττη Πασχαλίδου, η οποία ψήφισε θετικά, παρόλο που όπως τόνισε «το θέμα αυτό θα έπρεπε να εξεταστεί από το νέο δημοτικό συμβούλιο».

Χαρακτηριστική ήταν και η στάση του νεοεκλεγέντα δημάρχου στο συγκεκριμένο ζήτημα, αφού σε μια σειρά παρόμοιων ζητημάτων που προηγήθηκαν, η παράταξη του Θεόδωρου Τζέκου ψήφισε λευκό. Ο νέος δήμαρχος Θερμαϊκού, μετά την εισήγηση του κ. Κούτουκα, πήρε τον λόγο και αφού υπερψήφισε το 9ο θέμα, υπογράμμισε: «Είμαστε υπέρ γιατί ακόμα και Νομική Υπηρεσία να υπήρχε, το θέμα έχει τέτοια ιδιαιτερότητα που απαιτεί ειδικό χειρισμό, οπότε εδώ δικαιολογείται η ανάθεση».

Δείτε την τοποθέτηση του Θεόδωρου Τζέκου:

Υπέρ στην ανάθεση της σύνταξης και κατάθεσης αγωγής κατά της εταιρίας Σ. ΜΑΡΤΙΝΙΔΗΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε., με αίτημα την απόδοση του ακινήτου, γνωμοδότησαν και οι επικεφαλής των υπόλοιπων αντιπολιτευτικών παρατάξεων, Κωνσταντίνα Μώραλη, Νικόλαος Παράσχου και Δημήτριος Καπλάνης.

Σημειώνεται, πως έχουν προηγηθεί πολυάριθμες ακόμα διοικητικές αποβολές από τουλάχιστον δυο διοικήσεις, τις οποίες ο ενοικιαστής αγνόησε, προσφεύγοντας και ο ίδιος στη δικαιοσύνη.

Το οριστικό φινάλε της «αμαρτωλής» σύμβασης, ωστόσο, δεν έχει ακόμα δοθεί, παρά τις προσπάθειες των διοικήσεων για ορθολογική διαχείριση των ακινήτων του Δήμου, με αποκλειστικό γνώμονα το δημόσιο συμφέρον.

Μπορείς να διαβάσεις:

“Πιθάρι των Δαναΐδων” το δίκτυο ύδρευσης της Άνω Αγ. Τριάδας

Comment(1)

 • Κώστας Αργυρης

  10 Νοεμβρίου 2023

  Καλημέρα!
  Στο σχόλιο σας για την τοποθέτηση του κ. Τζέκου διορθώστε από
  “…το θέμα έχει τέτοια ιδιαιτερότητα που απαιτεί ειδικό χειρισμό, οπότε ΔΕΝ δικαιολογείται η ανάθεση».
  σε “…οπότε ΕΔΩ δικαιολογείται η ανάθεση».

Post a Comment