Back
ΟΦΚΑΘ

Ο ΟΦΚΑΘ απαντάει στο «πεδίο της δράσης», όχι στο Facebook

Διάρκεια ανάγνωσης: 3 λεπτά

Με δυο βίντεο – γροθιά στο στομάχι από τις αγωνιώδεις διασώσεις που πραγματοποίησαν οι εθελοντές διασώστες του ΟΦΚΑΘ στη Θεσσαλία, ο Χ. Ράμος στέλνει ηχηρό μήνυμα σε “φίλους και εχθρούς” – «Ας κατέβουν λοιπόν κάποιοι από τα καλάμια, τα αλόγα, τα αυτοκίνητα και ας επιχειρήσουν…».

Ο επικεφαλής της ομάδας εθελοντών ΟΦΚΑΘ, Χρήστος Ράμος, με μια δημοσίευση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, θέλησε να ενημερώσει τους διαδικτυακούς του φίλους και ακόλουθους της ομάδας, ότι ολοκληρώθηκε με ασφάλεια η επιστροφή της ομάδας των διασωστών στην έδρα τους και μέσα από δυο συγκλονιστικά βίντεο που συνόδεψαν την ανάρτησή του αποτύπωσε με τον πλέον δυνατό τρόπο την θλιβερή πραγματικότητα που εκτυλίσσεται τις τελευταίες μέρες στην δοκιμαζόμενη Θεσσαλία.

Ταυτόχρονα, ο επικεφαλής του ΟΦΚΑΘ θέλησε να στείλει και ένα ηχηρό μήνυμα- απάντηση στην χυδαία επίθεση και στοχοποίηση των εθελοντών, σχολιάζοντας με νόημα: «Με αυτά τα συγκλονιστικά βίντεο θέλω να απαντήσω σε κάθε TikToker, Influencer, Instagrammer, YouTuber, αρσενικές αμαζόνες κλπ, ότι τον σεβασμό του κόσμου τον κερδίζεις στο πεδίο της δράσης και όχι στο διαδικτυακό κόσμο που ζούνε μερικοί. Τα συμπεράσματα δικά σας…».

Χαρακτηριστικά, στο πρώτο βίντεο απεικονίζονται μικρά παιδιά να κλαίνε γοερά την ώρα που αποχωρίζονταν -έστω για λίγο- τους γονείς τους για να ανέβουν κατά προτεραιότητα πάνω στη λέμβο των διασωστών, καθώς το νερό είχε φτάσει πάνω από τη μέση της εξώπορτας της κατοικίας τους. Μία γυναίκα, πιθανότατα η μητέρα τους, δίνει ένα αγόρι που κρατούσε στην αγκαλιά της στους διασώστες, ενώ τα υπόλοιπα παιδιά κλαίνε ακατάπαυστα. Η ίδια γυναίκα κρατά και φιλά το χέρι από το ένα μικρό κοριτσάκι που ξεσπά σε έντονο κλάμα, για να το ηρεμήσει. Στη βάρκα επιβιβάζεται και ένα λευκό σκυλάκι.

Στο δεύτερο βίντεο οι διασώστες κουβαλούν στις πλάτες τους έναν ηλικιωμένο σε μία ακόμη πλημμυρισμένη πολυκατοικία, τον οποίο και μεταφέρουν σε βάρκα που έχει φτάσει έξω από το σπίτι.

Δείτε τα βίντεο:

Το χρονικό της “επίθεσης”

Προ ολίγων ημερών και ενώ οι διασώστες του ΟΦΚΑΘ επιχειρούσαν ακόμα στο Θεσσαλικό Κάμπο, ο επικεφαλής της εθελοντικής ομάδας του ΟΦΚΑΘ, Χρήστος Ράμος αλλά και οι εθελοντές διασώστες εν γένει, βρέθηκαν στο στόχαστρο ενός “απλού πολίτη”, όπως αυτοαποκαλέστηκε.

Την περασμένη Κυριακή (10/09), ένας χρήστης του Facebook δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό ένα βίντεο, το οποίο σήκωσε ”θύελλα” αντιδράσεων. Σε αυτό, απεικονίζονταν ο επικεφαλής του Ομίλου Φίλων Κυνηγών Ακτής Θερμαϊκού και στη σύντομη διάρκειά του, ο χρήστης που το δημοσίευσε ακούγεται να ψέγει τον κ. Ράμο και τους εθελοντές για την όχι -σύμφωνα με αυτόν- άμεση απόκρισή τους στην έκκληση ενός ηλικιωμένου συμπολίτη μας, ενώ τους κατηγορεί πως τα κάνουν όλα για τα κανάλια, αφού όπως ακούγεται να λέει χαρακτηριστικά «δεν είναι θέμα ρεπορτάζ κύριοι». Ο κ. Ράμος κατά τη διάρκεια του βίντεο – που τώρα έχει κατέβει- δεν φαίνεται να αποκρίνεται στην επίθεση που του γίνεται, ωστόσο, η έκταση που πήρε το συγκεκριμένο βίντεο αποτέλεσε το έναυσμα για την μετέπειτα δημοσίευσή του.

Μπορείς να διαβάσεις:

Εγκαίνια εκλογικού κέντρου Γ. Μαυρομάτη – «Η Περαία μίλησε»

Post a Comment