Back
νεκρή

Νεκρά ζώα στο Θερμαϊκό: Άμεση επέμβαση Λιμενικού και Δήμου (ΒΙΝΤΕΟ)

Διάρκεια ανάγνωσης: 3 λεπτά

Μπροστά σε ένα απίστευτο όσο και μακάβριο θέαμα βρέθηκαν το πρωί της Κυριακής 17/09 ψαράδες ανοιχτά του Αγγελοχωρίου, όταν είδαν το κουφάρι μιας νεκρής αγελάδας να επιπλέει στο νερό – Άμεση επέμβαση για τη συγκομιδή του ζώου, τι λένε οι ειδικοί.

Λίγες ημέρες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που σάρωσαν τον Θεσσαλικό κάμπο, το μέγεθος και η ένταση των συνεπειών τους, διαφαίνονται από τα νεκρά ζώα που παρασύρονται λόγω των ρευμάτων και ξεβράζονται μέχρι και στις ακτές τις Χαλκιδικής.

Το άτυχο ζώο που εντοπίστηκε από ψαράδες το πρωί της Κυριακής 17 Σεπτεμβρίου να επιπλέει στο Θερμαϊκό κόλπο, με τις σοκαριστικές εικόνες να κάνουν το γύρο του διαδικτύου, εικάζεται ότι προέρχεται από τις πληγείσες περιοχές και κατέληξε στα νερά του Θερμαϊκού παρασυρόμενο από θαλάσσια ρεύματα.

Από τις δοκιμαζόμενες περιοχές της Θεσσαλίας, πιθανολογείται ότι προέρχεται και το κουφάρι νεκρού σκύλου που εντοπίστηκε το μεσημέρι της ίδιας μέρας (17/09) και πάλι στο Θερμαϊκό στο ύψος της Βογατσικού, το οποίο βρίσκονταν σε προχωρημένη σήψη.

νεκρή

Λωρίδα λάσπης «ένωσε» Θεσσαλία με…Χαλκιδική

Τις προηγούμενες ημέρες, δορυφορικές εικόνες είχαν αποτυπώσει ότι τεράστιες ποσότητες λάσπης και φερτών υλικών σχημάτισαν ”λωρίδες” λάσπης που διέσχισαν τον Θερμαϊκό και έφτασαν μέχρι το πρώτο πόδι της Χαλκιδικής.

Δείτε την εικόνα:

νεκρή

Σε ειδικό κλίβανο στην Καβάλα το νεκρό ζώο

Για το περιστατικό ενημερώθηκαν άμεσα τόσο το Λιμενικό Σώμα όσο και ο Δήμος Θερμαϊκού, συνεργείο του οποίου ανέλαβε την απομάκρυνση της αγελάδας από την παραλία.

Συγκεκριμένα, ακολουθώντας όλα τα Πρωτόκολλα, το Λιμενικό έδωσε εντολή σε αλιευτικό σκάφος να οδηγήσει το νεκρό ζώο σε ακτές της Νέας Μηχανιώνας, ώστε να επιληφθούν της κατάστασης οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, οι οποίες, με εξειδικευμένη εταιρεία διαχείρισης, με την οποία έχει σύμβαση ο Δήμος, μετέφεραν το νεκρό ζώο στην Καβάλα, όπου υπάρχει ειδικός κλίβανος για αποτέφρωση ζώων.

Παρακολουθήστε σε αποκλειστικότητα το βίντεο του #ethermaikos από τη στιγμή περισυλλογής του νεκρού ζώου:

Σαρηγιάννης: «Είναι θέμα αισθητικής, καλό είναι ωστόσο να γίνουν αναλύσεις»

Καθησυχαστικός σχετικά με την εικόνα της νεκρής αγελάδας που επέπλεε στον Θερμαϊκό Κόλπο, εμφανίστηκε μέσω του GRTimes, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, χτυπώντας ταυτόχρονα γενικό «καμπανάκι» για τυχόν αύξηση παθογόνων οργανισμών, ενώ συνέστησε τη διενέργεια αναλύσεων από τις αρμόδιες αρχές.

Εκτίμηση του καθηγητή με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή είναι πως δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα στη δημόσια υγεία. «Είναι περισσότερο θέμα αισθητικής, ψυχολογίας και όχι κινδύνου για τη δημόσια υγεία. Λογικό είναι ένας υποψήφιος κολυμβητής να μην προσελκύεται από μία ψιλοκαφετιά θάλασσα ή από ένα ίζημα», εξήγησε.

Έσπευσε, ωστόσο, να προσθέσει: «Παρόλα αυτά, γνώμη μου είναι ότι καλό θα είναι να γίνουν κάποιες αναλύσεις για να διαπιστωθεί αν υπάρχει αύξηση παθογόνων οργανισμών. Οι αρχές θα πρέπει να προχωρήσουν σε δειγματοληψία και αναλύσεις από άποψη ασφάλειας, προκειμένου να είμαστε 100% βέβαιοι ότι δεν συντρέχουν άλλοι λόγοι».

Μπορείς να διαβάσεις:

Λιβύη: Πέντε Έλληνες στρατιωτικοί νεκροί μετά από φρικτό τροχαίο

 

Post a Comment