Back
Money Show

Money Show: Το τουριστικό άλμα του Δ. Θερμαϊκού και οι «ψηφιακοί νομάδες» του Thess INTEC

Διάρκεια ανάγνωσης: 4 λεπτά

Με ιδιαίτερη επιτυχία και δεκάδες επισκέπτες πραγματοποιήθηκε η ημερίδα του Δήμου Θερμαϊκού στα πλαίσια του 32ου Money Show στο ξενοδοχείο Hyatt Regency της Θεσσαλονίκης.

Οι τομείς ανάπτυξης του δήμου, οι ιδιαιτερότητες του τουριστικού προϊόντος του δήμου μας και τα…εύθραυστα σημεία του, παρουσιάστηκαν μέσα από την εκδήλωση του Δήμου Θερμαϊκού που εκπροσωπήθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του, στο πολυσυνεδριακό φόρουμ «Money Show», στην αίθουσα Αίθουσα Epidaurus III του Ξενοδοχείου Hyatt Regency Thessaloniki.

Στην εκδήλωση μίλησαν και παρουσίασαν τα στοιχεία για τα έργα, τις υποδομές και τις παρεμβάσεις στο παραλιακό μέτωπο που τίθενται στο επίκεντρο της τουριστικής ανάπτυξης ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, Θεόδωρος Τζέκος, ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος Thess INTEC, Νίκος Ευθυμιάδης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών-Πολιτικής Προστασίας, Κωνσταντίνος Μαργαρίτης, ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Πολεοδομίας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Φώτης Μπαξεβάνης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Τουρισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Γιώργος Σαλπιγκίδης, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Σχεδιασμού Ψηφιακής Μετάβασης, Μπέτυ Ευαγγελινού, ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για Θέματα Τουρισμού, Γιώργος Νταβέλας, ο Πρόεδρος του Εμπορικού-Επαγγελματικού Συλλόγου Θερμαϊκού, Παναγιώτης Μαλές και η Υπεύθυνη Sales & Marketing Golden Star City Resort, Κωνσταντίνα Καραγιάννη.

Money ShowΟι 3 τομείς ανάπτυξης και οι…χαμένες ευκαιρίες

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, κ. Τζέκος, έκανε μια σύντομη αναφορά στο γιατί ο Δήμος Θερμαϊκού συμμετέχει στο φετινό Money Show, υπογραμμίζοντας: «Τις τελευταίες δεκαετίες έχουμε μείνει στην άκρη του νομού και στο περιθώριο των εξελίξεων, ο Θερμαϊκός όμως πρέπει να είναι στο επίκεντρο, πρέπει να είναι μπροστάρης, να οδηγεί τις εξελίξεις».

Στα «τεράστια προβλήματα» και τις «χαμένες ευκαιρίες» στάθηκε ο κ. Τζέκος, υποστηρίζοντας ότι ως νέα διοίκηση καθημερινά διαπιστώνουν και από κοντά τις παθογένειες των προηγούμενων ετών, δεσμευόμενος να «έχουμε τα μάτια και τα αυτιά μας ανοιχτά για αυτές τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες, για να σχεδιάσουμε τον δήμο Θερμαϊκού για τα επόμενα 10 – 20 χρόνια».

«Στόχος, να γίνει ο Θερμαϊκός ένας πόλος έλξης μιας πολυτελούς υψηλού επιπέδου διαβίωσης και κατοικίας. Να γίνει το “ακριβό” city break της Θεσσαλονίκης» τόνισε στη συνέχεια ο κ. Τζέκος και αναφέρθηκε στο εναλλακτικό τουριστικό προϊόν του Δ. Θερμαϊκού, το οποίο δεν ανταποκρίνεται στο παραδοσιακό τουριστικό προϊόν των νησιών ή της Χαλκιδικής, υπογραμμίζοντας ότι «εκεί πρέπει να ρίξουμε το βάρος, στο εναλλακτικό τουριστικό μας προϊόν».

Στην «πτυχή ανάπτυξης» που προσφέρει στον Δήμο μας η προοπτική του Thess INTEC αναφέρθηκε ο κ. Τζέκος τονίζοντας ότι «με την ανέγερση αλλάζει άρδην η μορφή όλου του Θερμαϊκού, καθώς πλάι σε αυτή την επένδυση θα υπάρξουν και άλλες παρόμοιες».

Τέλος, ο κ. Τζέκος αναφέρθηκε και στην παραγωγική δραστηριότητα του δήμου στον πρωτογενή τομέα, στη θάλασσα και την αγροτική οικονομία. «Πρέπει να δούμε πως θα οδηγηθούμε σε μια τακτοποιημένη παραγωγική διαδικασία για να αποκτήσουν και αυτά τα προϊόντα το δικό τους brand».

Thess INTEC: Προοπτικές και καινοτομίες

Στα γεωγραφικά πλεονεκτήματα και την ποιότητα ζωής του δήμου Θερμαϊκού, τα οποία σε συνδυασμό με τον τουρισμό, την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία θα προσελκύσουν την ανάπτυξη στον δήμο μας, αναφέρθηκε στον δικό του χαιρετισμό ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Thess INTEC, Νίκος Ευθυμιάδης.

Ο κ. Ευθυμιάδης, αναφερόμενος στο Κέντρο Καινοτομίας και Τεχνολογίας Thess INTEC, εξήγησε πως πρόκειται για μια ιδιωτική πρωτοβουλία με έντονη την παρουσία του δημοσίου τομέα. Σύμφωνα με τον ο κ. Ευθυμιάδη, πρόκειται για ένα χώρο 750 στρεμμάτων, όμοιο του οποίου δεν υπάρχει στη Θεσσαλονίκη, το οποίο μέσα στα επόμενα 10 χρόνια θα φιλοξενήσει 7.000 νέους εργαζόμενους, από τον τομέα της βιομηχανίας, της ερευνητικής και ακαδημαϊκής κοινότητας.

Ολοκληρώνοντας, ο κ. Ευθυμιάδης ζήτησε την αγάπη και την προστασία του κόσμου για το project που θα «φέρει καινούργιο κόσμο, που θα επενδύσει, θα μείνει και θα καταναλώσει στην περιοχή».

Money ShowΜπορείς να διαβάσεις:

Ελεύθερος για το «σκάνδαλο των led» ο πρώην δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης

Post a Comment