Back

Λογοθέτη και Τζανάκης επέστρεψαν από την Ταϊλάνδη ως Παγκόσμιοι Πρωταθλητές SUP

Descriptive alt text
Διάρκεια ανάγνωσης: 3 λεπτά

Την κορυφή του κόσμου κατέκτησε η Ελληνική αποστολή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SUP που διεξήχθη στην Ταϊλάνδη – «Σάρωσαν» οι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Ακτής Θερμαϊκού «φέρνοντας» στο σπίτι ένα χρυσό και ένα χάλκινο μετάλλιο.

Στο «θρόνο» της παγκόσμιας κατάταξης έκατσε η Ελληνική Όρθια Σανιδοκωπηλασία (SUP) μετά την κατάκτηση του τίτλου «Best National Federation Overall Ranking/ Καλύτερη Συνολική Κατάταξη Εθνικής Ομοσπονδίας» από την Ελληνική αποστολή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SUP, που διεξήχθη στην Πατάγια της Ταϊλάνδης από τις 15 έως τις 19 Νοεμβρίου 2023.

Οι Ελληνίδες αθλήτριες και οι Έλληνες αθλητές επέστρεψαν στην πατρίδα τους με τέσσερα (4) χρυσά μετάλλια, πέντε (5) αργυρά, τρία (3) χάλκινα, πολλές νέες εμπειρίες και αναμνήσεις αλλά και πίστη για τη συνέχεια.

Μεταξύ των μεγαλύτερων διακρίσεων στο Πρωτάθλημα SUP βρέθηκαν αθλητές και του Ναυτικού Ομίλου Ακτής Θερμαϊκού, με τον προπονητή και έφορο του SUP, Στέλιο Μουστακαλή να μας συστήνει το ανερχόμενο αυτό άθλημα και να μεταλαμπαδεύει τις γνώσεις του σε αυτά τα νέα και γεμάτα δυνατότητες παιδιά.

«Η λέξη ικανοποίηση είναι μικρή», θα σχολιάσει στο #ethermaikos ο κύριος Μουστακαλής. «Αρχικά έπρεπε να συγκρατήσω τα δάκρυά μου. Πάλεψαν πολύ. Τους έβλεπα να προπονούνται και πρωί και βράδυ με ελάχιστη ξεκούραση. Είδα την κυρία Λογοθέτη, μία κοπέλα 18 χρονών να κανονίζει τις εξόδους της με βάση το πρόγραμμα των προπονήσεων.

Μπορεί να διακρίθηκε η Ελλάδα αλλά πραγματικοί αρωγοί των αθλητών είναι οι γονείς και οι οικογένειές τους. Εκτός από τα παιδιά που πήραν μετάλλια όλοι οι υπόλοιποι αθλητές ήρθαν με ιδίους πόρους και μιλάμε τώρα για 35 – 40 αθλητές εκτός των προπονητών».

Σε ερώτηση εάν ο Κρατικός Μηχανισμός έχει ακόμα δρόμο μέχρι να υποστηρίξει το άθλημα του SUP, ο Στέλιος Μουστακαλής θα απαντήσει: «Μα δεν έχει ξεκινήσει ακόμα. Πήγα στην Ταϊλάνδη και σοκαρίστηκα με αυτά που είδα. Εμείς ως προπονητές καλούμαστε να είμαστε παράλληλα ψυχολόγοι, ταξιτζήδες, διατροφολόγοι, μασέρ ενώ οι ομάδες εκεί έχουν άτομα για όλα αυτά ξεχωριστά. Τα παιδιά αυτά καλούνται να παλέψουν με όλους όχι μόνο με το άθλημά τους. Οπότε η Ελλάδα δεν έχει απλώς δρόμο ακόμα προς τη βελτίωση αλλά δεν έχει ξεκινήσει καν».

Η Κυριακή (Ρέα) Λογοθέτη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Πρωτάθλημα SUP και συγκεκριμένα στην κατηγορία Sprint Νεανίδων, το αργυρό στο Τεχνικό Νεανίδων ενώ μέσα από μία ανάρτηση στο προσωπικό της profile στο Facebook, ευχαρίστησε τον προπονητή της Στέλιο Μουστακαλή αλλά και ολόκληρη την Ελληνική αποστολή για την υποστήριξη και την πίστη.

Ο Νικήτας Τζανάκης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο ομαδικό αγώνισμα μεγάλων αποστάσεων στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SUP. Ο Νικήτας είναι μαθητής της πρώτης Λυκείου και έτσι κατάφερε να πάρει την απαιτούμενη ενίσχυση για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις με σκοπό την εισαγωγή του σε σχολή ΤΕΦΑΑ.

Ο πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Ακτής Θερμαϊκού, Χρήστος Μοσχοβήτης, μιλά στο #ethermaikos για τη φύση των αθλητών του SUP λέγοντας πως «δεν ανταμείφθηκαν μόνο οι κόποι τους αλλά και η πίστη τους» ενώ για το ίδιο το άθλημα θα σχολιάσει ότι «οι ακτές μας, οι ακτές του Δ. Θερμαϊκού ευνοούν απόλυτα το SUP. Ο Όμιλός μας είναι στην καλύτερη δυνατή θέση για να υποστηρίξει το άθλημα».

Μπορείς να διαβάσεις:

Big Sofo: Εσπευσμένα στο νοσοκομείο ο Σχορτσιανίτης

Post a Comment