Back
Κτήμα Γεροβασιλείου

Κτήμα Γεροβασιλείου: Μια σπουδαία διάκριση για το Syrah του κτήματος

Διάρκεια ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ανάμεσα στα 10 καλύτερα Syrah του κόσμου βρέθηκε ένα από τα πλέον ονομαστά και περιζήτητα Syrah της Ελληνικής αγοράς, το Κτήμα Γεροβασιλείου Syrah 2021.

Το Κτήμα Γεροβασιλείου έχοντας μόνιμο στόχο την παραγωγή υψηλής ποιότητας κρασιών και έχοντας αποδείξει από νωρίς ότι χειρίζεται τέλεια το Syrah, εκπροσώπησε τον ελληνικό αμπελώνα και ανέδειξε για άλλη μια φορά τις δυνατότητες του.

Ανάμεσα στα 10 καλύτερα Syrah του κόσμου

Κτήμα ΓεροβασιλείουΣτο πλαίσιο του Διεθνούς διαγωνισμού Syrah du Monde, ειδικοί του κλάδου δοκίμασαν τυφλά περισσότερες από 260 διαφορετικές ετικέτες από 23 χώρες και επέλεξαν τα πιο ξεχωριστά και ποιοτικά Syrah του κόσμου. Το Κτήμα Γεροβασιλείου Syrah 2021 κατάφερε να αποκτήσει μια θέση ανάμεσα στα καλύτερα από αυτά.

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που η εν λόγω ετικέτα ξεχωρίζει, καθώς μεταξύ άλλων έχει διακριθεί αρκετές φορές, στον Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης και στα Decanter World Wine Awards.

Η υπεύθυνη μάρκετινγκ και δεύτερη γενιά του Κτήματος, Βασιλική Γεροβασιλείου, εξηγεί στο #ethermaikos: «Το Κτήμα μας βραβεύτηκε για μια από τις πιο γνωστές διεθνής γαλλικές ποικιλίες, το Syrah. Λόγω της διεθνούς καλλιέργειας της συγκεκριμένης ποικιλίας, η σημασία της διάκρισης ενός ελληνικού κρασιού είναι μεγαλύτερη. Το Syrah του Κτήματός μας αποτελεί ένα από τα παλαιότερα αμπέλια που φύτεψε ο πατέρας μου, Βαγγέλης Γεροοβασιλείου, οπότε και ένα από τα κλίματα με τις παλαιότερες ρίζες» τονίζει η κ. Γεροβασιλείου.

Κτήμα ΓεροβασιλείουΛίγα λόγια για το Syrah

  • Το Κτήμα Γεροβασιλείου Syrah 2021 παράγεται σε ένα από τα πιο παλιά κλήματα του Κτήματος, με μικρές αποδόσεις.
  • Η εκχύλιση και η αλκοολική ζύμωση διαρκούν περίπου 20 μέρες, ακολουθεί η μηλογαλακτική ζύμωση και στη συνέχεια παλαίωση σε δρύινα γαλλικά βαρέλια στις υπόγειες κάβες.
  • Έχει πυκνό μαυροκόκκινο χρώμα με ιώδεις αποχρώσεις και σύνθετη «μύτη» (bouquet), όπου κυριαρχούν τα αρώματα ώριμου δαμάσκηνου, μούρου και κόκκινου πιπεριού.
  • Στο στόμα είναι πολύ πλούσιο, με στιβαρές τανίνες, γεροδεμένο και με μεγάλη επίγευση.
  • Ιδανικό για τους λάτρεις που επιζητούν να παλαιώσουν στην κάβα τους κόκκινα κρασιά για 20—25 χρόνια.

Κτήμα Γεροβασιλείου

Στο Κτήμα Γεροβασιλείου, στην Επανομή, η καλλιέργεια του αμπελώνα γίνεται με ιδιαίτερη φροντίδα και συνεχείς πειραματισμούς στη μελέτη ελληνικών και διεθνών γνωστών και άγνωστων ποικιλιών. Η εξέλιξη της τεχνολογίας συμπορεύεται με την παράδοση σε όλη τη διάρκεια της αμπελοκαλλιέργειας και της οινοποίησης.

Ο στόχος είναι η παραγωγή ποιοτικών κρασιών από τον ιδιόκτητο αμπελώνα με τα τυπικά χαρακτηριστικά του μικροκλίματος (terroir) της περιοχής.

 

Μπορείς να διαβάσεις:

Συγχρηματοδοτείται το πρώτο διαδημοτικό «σπίτι» για εκατοντάδες ζώα συντροφιάς

 

Post a Comment