Back

Καθημερινές οι διαρρήξεις αυτοκινήτων στον Δ. Θερμαϊκού – “Χτυπούν” μέρα-μεσημέρι

Descriptive alt text
Διάρκεια ανάγνωσης: 3 λεπτά

Σε “πονοκέφαλο” έχουν εξελιχθεί για τους οδηγούς και την αστυνομία οι δεκάδες διαρρήξεις Ι.Χ. σε γειτονιές και πολυσύχναστους δρόμους του Δ. Θερμαϊκού, με τις καταγγελίες να μιλούν για Ρομά που έκαναν… επάγγελμα τις διαρρήξεις οχημάτων.

Διαστάσεις μάστιγας έχουν πάρει τα τελευταία εικοσιτετράωρα οι διαρρήξεις αυτοκινήτων σε περιοχές του Δήμου Θερμαϊκού, προκαλώντας έντονη ανησυχία στους οδηγούς οι οποίοι φοβούνται να αφήσουν “απροστάτευτο”, έστω και για λίγα λεπτά, το όχημά τους.

Ενδεικτικό της έξαρσης που γνωρίζει η εγκληματικότητα στους δρόμους της πρωτεύουσας του δήμου, είναι το περιστατικό που έλαβε χώρα εχθές στο πάρκινγκ του ΚΑΠΠΑ 2000. Ήταν μεταξύ 15:30 και 16:30 το μεσημέρι, όταν οι δράστες εισέβαλαν στον χώρο στάθμευσης του γυμναστηρίου και με τη μουσική στη διαπασών για να μην γίνουν αντιληπτοί, αφαίρεσαν σε χρόνο «αστραπή» μετρητά, αντικείμενα αξίας και πορτοφόλια, από τουλάχιστον δυο σταθμευμένα οχήματα.

Παρά το γεγονός ότι τα οχήματα βρίσκονταν σε -θεωρητικά- ασφαλές χώρο στάθμευσης, οι δράστες κατάφεραν με τον αντιπερισπασμό της δυνατής μουσικής να σπάσουν τα τζάμια των οχημάτων, ενώ προσπάθησαν να διαρρήξουν τις πόρτες τους προκαλώντας μεγάλες φθορές.

Αυτό που προκαλεί έντονη ανησυχία είναι το γεγονός ότι το περιστατικό συνέβη μέρα-μεσημέρι, ενδεικτικό ότι πλέον έχει χαθεί κάθε μέτρο.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, πρόκειται πιθανά για οργανωμένες σπείρες Ρομά που δεν προέρχονται από την περιοχή και εξειδικεύονται στην κλοπή αντικειμένων μέσα από τα αυτοκίνητα. Στόχος τους είναι οχήματα που υπάρχουν σε εμφανή θέα τσάντες ή αντικείμενα αξίας.

Πολίτες που καταγγέλλουν το περιστατικό στο #ethermaikos, κάνουν λόγο για ”ελλιπή ασφάλεια” σε χώρους που βρίσκονται παιδιά, οι οποίοι «θα έπρεπε να φυλάσσονται, να παρακολουθούνται ή έστω να φωτίζονται».

Ωστόσο, στελέχη του ΚΑΠΠΑ 2000, εξηγούν στο #ethermaikos ότι λόγω της χθεσινής αργίας, απουσίαζε ο φύλακας των αθλητικών εγκαταστάσεων που κανονικά έχει βάρδια μέχρι τις 22:00, ενώ ξεκαθαρίζουν ότι ο χώρος του πάρκινγκ φωτίζεται κανονικά τις βραδινές ώρες.

«Μάστιγα» τα τελευταία εικοσιτετράωρα οι κλοπές αυτοκινήτων

Το τελευταίο διάστημα ανησυχητικές διαστάσεις έχουν πάρει οι διαρρήξεις αυτοκινήτων σε περιοχές του δήμου. Δεκάδες είναι οι μαρτυρίες κατοίκων, οι οποίοι σχεδόν καθημερινά καταγγέλλουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και από μια νέα διάρρηξη ή απόπειρα.

Το περασμένο Σάββατο μια συμπολίτης μας κατήγγειλε ότι περί τις 04:00 το βράδυ έσπασαν το πλαϊνό τζάμι του οχήματός της που ήταν σταθμευμένο σε πιλοτή πολυκατοικίας, κοντά στην περιοχή του 3ου Δημοτικού Περαίας. Οι δράστες δεν πήραν κάτι, καθώς μάλλον έψαχναν για χρήματα, αλλά οι φθορές που υπέστη το όχημα είναι μεγάλες.

Ένα από τα πολύ πρόσφατα περιστατικά αποτελεί και η διάρρηξη οχήματος -επίσης σταθμευμένου σε πιλοτή- στην περιοχή του Golden Star, που κατήγγειλε κάτοικος της κάτω Περαίας. Και σε αυτή την περίπτωση οι ζημιές που προκλήθηκαν στο όχημα ήταν μεγαλύτερης αξίας από τα κλοπιμαία.

Ανάλογα περιστατικά έχουν καταγραφεί επίσης και στο χώρο στάθμευσης του supermarket Μασούτη και σε αρκετές ακόμα περιοχές της πόλης, με τους παθόντες να εφιστούν την προσοχή των ιδιοκτητών να μην αφήνουν τα αυτοκίνητά τους ανασφάλιστα.

Η αστυνομία που το τελευταίο διάστημα έχει στην διάθεση της δεκάδες καταγγελίες για τέτοιου είδους διαρρήξεις, κάνει λόγο για οργανωμένες συμμορίες, που κινούνται με «επαγγελματισμό».

Μπορείς να διαβάσεις:

Φυλακισμένος 34χρονος «ρήμαζε» σπίτια και Ι.Χ. σε Ν. Μηχανιώνα, Περαία και Επανομή

Post a Comment