Back
Ομάδα Τζέκου

Η ομάδα Τζέκου για την επόμενη μέρα του Δ. Θερμαϊκού

Descriptive alt text
Διάρκεια ανάγνωσης: 4 λεπτά

Πολλά τα ονόματα που δίνουν και παίρνουν για την πρώτη ομάδα Τζέκου και την επόμενη μέρα του Δήμου Θερμαϊκού, η οποία με σύνολο 17 δημοτικούς συμβούλους αναλαμβάνει τα ηνία 1η Ιανουαρίου – Το ethermaikos σας παρουσιάζει τον πυρήνα της νέας διοίκησης

Με το νέο Δήμαρχο να κινείται σε υπερεντατικούς ρυθμούς ώστε να δομήσει τον πυρήνα της πρώτης του διοίκησης πολλά ονόματα ακούγονται. Το #ethermaikos σας παρουσιάζει τα ονόματα στις θέσεις που έχουν “κλειδώσει” και πλέον αναμένεται και η επίσημη ανακοίνωση τους. Ο Θεόδωρος Τζέκος για τη διοίκηση του από 1η Ιανουαρίου επιλέγει ένα διαφορετικό σύστημα σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα.

Νέο Μοντέλο Διοίκησης: Τοπικοί Αντιδήμαρχοι – Ποιότητας  Ζωής

Ο νέος Δήμαρχος επιλέγει νέα δομή για τη διοίκηση μέσω 3 τοπικών αντιδημάρχωνποιότητας ζωής. Οι τοπικοί Αντιδήμαρχοι θα είναι αρμόδιοι για συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές του Δήμου ακριβώς όπως ήταν οι δήμοι πριν την ένωση του Καλλικράτη. Οι τοπικοί αντιδήμαρχοι αναλαμβάνουν κυρίως το συντονισμό των τοπικών διοικητικών υπηρεσιών, καθημερινότητας, καθαριότητας, του τοπικού ΚΑΠΗ, των οικείων υποδομών, την υποστήριξη και τον συντονισμό των τοπικών συμβουλίων κ.ά.

Ο Γιώργος Χαρμάνας αναλαμβάνει αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Θερμαϊκού.  Ο κ. Χαρμάνας είναι νεοεκλεγείς Δημοτικός Σύμβουλος, είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών. Κατοικεί μόνιμα στους Νέους Επιβάτες. Διετέλεσε εκκλησιαστικός επίτροπος στον Ι.Ν. Οσίας Παρασκευής και τοπικός σύμβουλος στο Διαμέρισμα των Νέων Επιβατών. Προτεραιότητά του είναι να προσφέρει στο Δήμο. Αγαπά τη φύση, τα ζώα και την πεζοπορία.

Ο Στέλιος Κασσάρας αναλαμβάνει αντιδήμαρχος της Δ.Ε Επανομής. Ο κ. Κασσάρας είναι νεοεκλεγείς Δημοτικός Σύμβουλος, είναι Συνταγματάρχης εν αποστρατεία, είναι νυμφευμένος  έχει δύο κόρες και διαμένει μόνιμα στην Επανομή.

Ο Παναγιώτης Χατζηπαναγιώτης αναλαμβάνει αντιδήμαρχος της Δ.Ε. Ν. Μηχανιώνας. Ο κ. Χατζηπαναγιώτης είναι νεοεκλεγείς Δημοτικός Σύμβουλος και ως ελεύθερος επαγγελματίας δραστηροποιείται στον κλάδο της εστίασης.

Δομικές Αντιδημαρχίες

Ο νέος Δήμαρχος Θεόδωρος Τζέκος θα διατηρήσει “δομικές” αντιδημαρχίες για την εύρυθμη λειτουργία του δήμου. Οι Αντιδημαρχίες θα είναι: Αντιδημαρχία Έργων-Ανάπτυξης, Αντιδημαρχία Τεχνικών Υπηρεσιών & Πολεοδομίας, Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής & Παιδείας, Αντιδημαρχία Πολιτισμού-Αθλητισμού καθώς και την Αντιδημαρχία Οικονομικών & Διοίκητικών Υπηρεσιών.

Κωνσταντίνος Μαργαρίτης, Φώτης Μπαξεβάνης, Καραγιάννη Σκαρταδου Μορφούλα, Γιώργος Σαλπιγγίδης & Δημήτρης Γρουσουζάκος, τα αντίστοιχα ονόματα για τις παραπάνω Αντιδημαρχίες.

Κωνσταντίνος Μαργαρίτης & Φώτης Μπαξεβάνης θα είναι το δίδυμο που θα αναλάβει την Αντιδημαρχία Έργων & Αντιδημαρχία Τεχνικών Υπηρεσιών & Πολεοδομίας. Μηχανικός Μηχανολόγος ο νύν Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου Κωνσταντίνος Μαργαρίτης & Πολιτικός Μηχανικός MSc ο νεοεισελθών Δημοτικός Σύμβουλος Φώτης Μπαξεβάνης καλούνται να συμπράξουν όχι μόνο για να αναλάβουν τη διοίκηση της υφιστάμενης αντιδημαρχίας αλλά να έχουν σύντομα και το τεχνικό έργο του δήμου για το 2024.

Η Μορφούλα Καραγιάννη θα είναι η μοναδική γυναίκα στην πρώτη ομάδα διοίκησης αναλαμβάνοντας τις αρμοδιότητες της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής & Παιδείας. Η κα Καραγιάννη είναι δημοτικός σύμβουλος (αντικατέστησε τον κ.Μήλιο μετά την παραίτηση του από τον συνδυασμό Δράση Πολιτών του Γ.Χατζηβαλάση) & είναι συνταξιούχος εκπαιδευτικός από το 2021.

Ο Γιώργος Σαπλιγκίδης θα είναι νέος αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Αθλητισμού αφού με το νέο κανονισμό των Δήμων καταργούνται τα νομικά πρόσωπα όπως το έως τώρα ΔΗΠΠΑΚΥΘ και συστήνονται αντιδημαρχίες με αντίστοιχο αντικείμενο. Ο κ. Σαλπιγκίδης είνα νεοεκλεγείς Δημοικός Σύμβουλος & είναι απόφοιτος του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ.

Ο Δημητρής Γρουσουζάκος, ο νέος Τσάρος Οικονομίας & Διοίκησης. Ο νέος Δημοτικός Σύμβουλος ήταν από την πρώτη στιγμή στο στενό κύκλο αποφάσεων του νέου δημάρχου και από τα πρώτα ονόματα που κλείδωσαν για τη διοίκηση. Ο νέος αντιδήμαρχος είναι Απόστρατος Ανώτατος Αξιωματικός του Στρατού Ξηράς.

Θέσεις με ημερομηνία λήξης

Ο νέος Δήμαρχος έχει ενημερώσει την ομάδα του πως όλες οι θέσεις της διοίκησης θα έχουν ημερομηνία λήξης. Ο Θεόδωρος Τζέκος στη συνάντηση αυτή ανακοίνωσε πως θα υπάρξει χρονικό περιθώριο 20 μηνών για τον πρώτο κύκλο της διοίκησης. Μετά την ολοκλήρωση του 20μηνου θα υπάρξουν και οι απαραίτητες ενδεχωμένος αλλαγές.

Η υπόλοιπη ομάδα Διοίκησης

Για πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου θα προταθεί ο νεοκλεγείς δημοτικός σύμβουλος Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α Θερμαϊκού θα είναι ο Σίμος Γιαννακίδης, απόστρατος αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας. Δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα οι συζητήσεις για τη θέση Αντιπροέδρου – Δ. Συμβούλου με τον Γιώργο Καραγάτσογλου να είναι μία από τις εμφανείς επιλογές.

Μπορείς να διαβάσει

820.000€ καλείται να επιστρέψει η Εθνική Τράπεζα στον Δ. Θερμαϊκού

Comments(4)

 • Λεωνίδας Συρόπουλος

  2 Νοεμβρίου 2023

  Πολλούς απόστρατους βλέπω και προβληματίζομαι…….

  • ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΚΑΣΣΑΡΑΣ

   3 Νοεμβρίου 2023

   ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΤΙ ΥΠΑΙΝΙΣΣΕΣΤΕ

 • Χαλιμάς Ευρυβιάδης

  2 Νοεμβρίου 2023

  Καλή επιτυχία και καλή δύναμη στον νέο δήμαρχο και στο επιτελείο του.

 • Μάκης Σαββαΐδης

  5 Νοεμβρίου 2023

  Καλοτάξιδοι!

Post a Comment