Back
Δρόμος

Ένας δρόμος, μία πονεμένη ιστορία! (ΒΙΝΤΕΟ)

Descriptive alt text
Διάρκεια ανάγνωσης: 4 λεπτά

Μία από τις πολλές ιστορίες ελληνικής γραφειοκρατικής “τρέλας” φαίνεται πως είναι αυτή του δρόμου που ξεκινά από το Discount, λίγο έξω από την Περαία, και που φτάνει έως την αρχή της Ανθέων.

Τον συγκεκριμένο βοηθητικό δρόμο τον γνωρίζουν και σίγουρα τον χρησιμοποιούν οι περισσότεροι οδηγοί, αν όχι όλοι. Πρόκειται επί της ουσίας για ένα δρόμο, το μισό περίπου τμήμα του οποίου ανήκει στο Δήμο Θερμαϊκού & το άλλο μισό, αντίστοιχα, στο Δήμο Θέρμης.

Όπως λένε οι οδηγοί που μίλησαν στην κάμερα του #ethermaikos, ο συγκεκριμένος δρόμος έχει γενικότερα πολύ μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας. Μάλιστα, η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο δύσκολη κατά τις νυχτερινές, κυρίως, ώρες λόγω του ανεπαρκούς φωτισμού. Πρόκειται, εξάλλου, για ένα δρόμο αρκετά στενό, με τη διέλευση των οχημάτων να εγκυμονεί κινδύνους ακόμα & με το φως της ημέρας. Ποιον, λοιπόν, βαραίνει η ευθύνη για όλα αυτά;

Πού ακριβώς εντοπίζεται το πρόβλημα

Σύμφωνα με τον Δρ Νίκο Καλαμάκη, Τοπογράφο Μηχανικό, το κομμάτι του δρόμου που ξεκινά από το ύψος του Discount, στη Λεωφόρο Θεσσαλονίκης – Ν. Μηχανιώνας, συμπεριλαμβανομένου και της καθέτου που φτάνει μέχρι και πριν λίγο από τη στροφή, φαίνεται πως ανήκει στο Δήμο Θέρμης. Αντίστοιχα, από εκεί και κάτω φαίνεται να ανήκει στον Δήμο Θερμαϊκού. «Τουλάχιστον, βέβαια, με βάση τα στοιχεία του Κτηματολογίου», σημειώνει ο ίδιος χαρακτηριστικά.

Δρόμος

Φωτογραφία 1: Ο δρόμος που χωρίζει τους δύο Δήμους, Θερμαϊκού & Θέρμης

Δρόμος

Φωτογραφία 2: Γεωτεμάχιο του δρόμου στο τμήμα που οδηγεί στην Περαία. Φαίνεται να ανήκει στο Δήμο Θερμαϊκού, βάσει των στοιχείων του Κτηματολογίου

Εξηγεί, επίσης, πως «ο συγκεκριμένος δρόμος υφίσταται, είναι χαραγμένος. Φαίνεται όμως ότι, στο σημείο ένωσης του με το άλλο κομμάτι, «κόβει» κάποια χωράφια, τα οποία μεσολαβούν, στη μέση. Επομένως, κάπου εκεί είναι που δημιουργείται το παρόν ζήτημα. Για την επίλυση του απαιτείται χωρική μεταβολή στο Κτηματολόγιο, κάτι το οποίο γίνεται διά της δικαστικής οδού».  (υλικό από την Υπηρεσία Θέασης Ορθοφωτοχαρτών του Ελληνικού Κτηματολογίου)

Χρ. Βογιατζής: «Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα η ασφαλτόστρωση»

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας, Χρήστο Βογιατζή, ένα κομμάτι του δρόμου που ανήκει στο Δήμο Θέρμης έχει ασφαλτοστρωθεί, με άλλα 80 περίπου μέτρα να απομένουν. «Το κομμάτι το οποίο απομένει & που ανήκει στο Δήμο Θερμαϊκού το έχουμε εντάξει στην εργολαβία, η οποία θα ξεκινήσει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα», δήλωσε, μιλώντας στο #ethermaikos. Όπως μας είπε, ωστόσο, δεν είναι σε θέση να γνωρίζει το πότε ακριβώς θα ξεκινήσουν οι εργασίες ασφαλτόστρωσης, καθώς αυτό θα εξαρτηθεί από τον ίδιο τον εργολάβο. «Μέχρι το καλοκαίρι πιστεύω ότι θα έχει ασφαλτοστρωθεί

» σημειώνει. Αναφέρθηκε, επίσης, και στο θέμα της έλλειψης φωτισμού του δρόμου, λέγοντας ότι από τη στιγμή που δεν υπάρχουν κολώνες της ΔΕΔΔΗΕ, δεν είναι δυνατόν να υπάρξει και ηλεκτροδότηση. Κλείνοντας, μας ανέφερε πως είχε προηγηθεί στο παρελθόν ένας κύκλος επαφών με τον Δήμο Θέρμης, προκειμένου να βρεθεί κάποια από κοινού λύση στο θέμα της ασφαλτόστρωσης. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο αυτό δε κατέστη δυνατό τελικά, λόγω διαφορών ανάμεσα στην επιλογή των συνεργείων αλλά και τις ημερομηνίες τέλεσης των έργων.

ΔρόμοςΣ. Γαντάς: «Ασφαλτοστρωμένο το τμήμα που ανήκει στον Δήμο Θέρμης – Προσπάθειες για λύση στο θέμα του ηλεκτροφωτισμού»

Όπως μας ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Θέρμης, Σπύρος Γαντάς, πράγματι το τμήμα του δρόμου (μέχρι και λίγο πριν τη στροφή που υπάρχει) το οποίο ανήκει στα διοικητικά όρια του Καλλικρατικού Δήμου Θέρμης, έχει ασφαλτοστρωθεί ήδη από πέρσι, αφού συμπεριλήφθηκε κανονικά στην εργολαβία. «Στο σημείο που δεν έχει μπει ακόμα άσφαλτος υπάρχει μια παρεμβολή, είναι ένα σημείο στο οποίο υπάρχει πρόβλημα με το ιδιοκτησιακό καθεστώς. Παρόλα αυτά είναι ένα μικρό κομμάτι δρόμου, όχι μεγάλο», τόνισε. Τοποθετήθηκε, ακόμη, και στο θέμα του ηλεκτροφωτισμού του δρόμου, λέγοντας μας ότι αποτελεί όντως πρόβλημα, πρόκειται για κάτι ωστόσο που δεν υπάγεται στη ΔΕΔΔΗΕ. «Παρόλα αυτά υπάρχει μια επικοινωνία μεταξύ των δύο Δήμων, ώστε να δρομολογήσουν το ζήτημα, με κάποιου είδους επιπλέον φωτισμό. Είναι, όμως, κάτι πάρα πολύ δύσκολο», σημείωσε.

Post a Comment