Back
Παπανότας

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας, με απόφαση Κασσελάκη

Διάρκεια ανάγνωσης: 4 λεπτά

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ τέθηκε, ο Δημήτρης Παπανώτας, μετά από απόφαση Κασσελάκη, για τις δηλώσεις του σχετικά με την κακοποίηση των γυναικών – Ο Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος θα τον αντικαταστήσει.

Ο Δ. Παπανώτας τέθηκε εκτός ευρωψηφοδελτίου απόφαση που έκανε γνωστή ο ίδιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης με ανάρτηση του στο “Χ”:

«Σέβομαι απόλυτα τις αποφάσεις των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ που -για πρώτη φορά, με δική μου δέσμευση- επέλεξαν οι ίδιοι τους υποψήφιους ευρωβουλευτές μας. Όμως υπάρχουν περιπτώσεις που ο Πρόεδρος πρέπει να παρέμβει για να μη «φορτώσει» ευθύνες αλλού νίπτοντας τας χείρας του. Ειδικά επειδή οι γυναίκες, δυστυχώς, ακόμη υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις, ανισότητες και έμφυλη βία. Με λύπη αναγκάζομαι να εξαιρέσω από το Ευρωψηφοδέλτιο τον Δημήτρη Παπανώτα. Γνωρίζω ότι εξέδωσε διορθωτική ανακοίνωση, όμως το θέμα στο οποίο αναφέρθηκε είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και δε χωρεί συζήτηση. Ιδίως για το κόμμα που έχει προμετωπίδα του τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ισότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην θέση του, θα πάει σύμφωνα με πληροφορίες, ο Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος, διδάκτωρ Βιολογίας, μέλος του Σωματείου Ατόμων με Νευρομυϊκές παθήσεις, ζωγράφος, ποιητής και στιχουργός

Είναι γιος του απόστρατου στρατηγού, Θόδωρου Σιδηρόπουλου και της πρώην υπουργού, Κατερίνας Παπακώστα και είναι υποψήφιος στην περιφέρεια Αττικής για τις προκριματικές της ερχόμενης Κυριακής.

Τι είχε δηλώσει σε εκπομπή ο Δημήτρης Παπανώτας

Η αποπομπή αυτή, προέκυψε από δηλώσεις του κ. Παπανώτα σε τηλεοπτική εκπομπή τον Μάρτιο για τις γυναίκες:

«Δεν καταλαβαίνω τι πρόβλημα έχει η κ. Δούνια που νιώθει ότι είναι μια καταπιεσμένη. Αλλά εγώ δεν βλέπω να έχει πρόβλημα η γυναίκα στην Ελλάδα και γενικά στην ΕΕ κανένα, εκτός αν θέλει να έχει. Δηλαδή, αν πάρει έναν σατράπη, ο οποίος την κακοποιεί, και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται είναι πρόβλημά της».

Μετά την παραπάνω δήλωση ακολούθησαν έντονες αντιδράσεις, τόσο εντός όσο και εκτός του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Σε εσωκομματικό επίπεδο, αντιδράσεις προήλθαν τόσο από την κ. Μπεκατώρου όσο και από την ηθοποιό Άννα Ελεφάντη, που έχει υπάρξει και υποψήφια βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, τοποθετήθηκε απέναντι στις δηλώσεις του κ. Παπανώτα. «Για την ιστορία, αυτές οι δηλώσεις του κυρίου Παπανώτα είναι απαράδεκτες και σεξιστικές και δε συνάδουν με τις αρχές και τις αξίες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σ. Μπεκατώρου: «Ελπίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει την κίνηση που πρέπει»

Η Σ. Μπεκατώρου απάντησε αναφέροντας χαρακτηριστικά: «238.476 γυναίκες κακοποιούνται σωματικά ή και σεξουαλικά από σύντροφο/ σύζυγο κατά τη διάρκεια του έτους. Δηλαδή 653 γυναίκες κάθε μέρα. Δεν φανταζόμαστε πράγματα έχει έρθει η ώρα που πρέπει να φροντίσουμε να παρθούνε λύσεις. Ελπίζω ότι θα φροντίσει το ίδιο το κόμμα να σταθεί όπως πρέπει. Περιμένω να κάνει και αυτό την κίνησή του διότι πράγματι δεν μπορούμε να λέμε ότι φέρνουμε ανθρώπους με νέες ιδέες και οι άνθρωποι που έρχονται όχι μόνο έχουν απαρχαιωμένες αλλά είναι και οι προσωπικές τους απόψεις».

Τέλος για τον κ. Παπανώτα σύμφωνα και με την ανάρτηση του πρόκειται για μια σκόπιμη διαστρέβλωση, με στόχο να βλάψει τόσο τον ίδιο όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ:

«Τις τελευταίες ώρες κάποιοι σκόπιμα απομόνωσαν τμήμα από μία παλιά μου δήλωση θέλοντας να δημιουργήσουν πρόβλημα τόσο σε μένα όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Ο σεβασμός που τρέφω για τις γυναίκες είναι γνωστός και αδιαμφισβήτητος. Διαχρονικά στέκομαι δίπλα σε όσες έχουν πέσει θύματα κακοποιητικής συμπεριφοράς χωρίς αστερίσκους και στηρίζω απόλυτα τον αγώνα τους. Αυτό κάνω όλα τα χρόνια ως δημοσιογράφος, αυτό θα συνεχίσω να κάνω και στο μέλλον. Απολογούμαι αν μέσα από την «κοπτοραπτική» της δήλωσης μου δόθηκε η εντύπωση πως έχουν μερίδιο ευθύνης και τα θύματα κακοποίησης γι’ αυτό που τους έχει συμβεί. Και δεσμεύομαι πως θα αγωνιστώ στο πλευρό των κακοποιημένων γυναικών μέχρι την ημέρα που τέτοιου είδους φαινόμενα θα έχουν εκλείψει οριστικά».

Μπορείς να διαβάσεις:

Ξανά στα χέρια των Αρχών ο 50χρονος stalker – Κατηγορείται για παρενόχληση ανήλικης μέσα στο 72

Post a Comment