Back
Αδαμίδη

Ευθεία επίθεση Αδαμίδη για Τζέκο: «Χάρη σε εμένα δεν είναι ποινικά υπόδικος»

Διάρκεια ανάγνωσης: 4 λεπτά

Επεισοδιακή ήταν η διαδικασία εκλογής «Συμπαραστάτη του Δημότη» – Ο υποψήφιος, Σπυρίδων Αδαμίδης στράφηκε κατά του δημάρχου Θεόδωρου Τζέκου με φόντο παλαιότερη δημοτική δικαστική διαμάχη – Ο νομικός είχε συμβάλει στην τότε υπερασπιστική γραμμή του Δήμου.

Κατά τη διάρκεια του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου του Δ. Θερμαϊκού, παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι «Συμπαραστάτες του Δημότη» ενώπιον των αιρετών. Στην παρουσίαση του νομικού και πρώην δημοτικού συμβούλου Σπυρίδωνα Αδαμίδη «τα αίματα άναψαν» με αφορμή μία παλαιότερη δημοτική δικαστική υπόθεση. Ο λόγος για την υπόθεση  εκμίσθωσης του ακινήτου “Κωνσταντινίδη” της ΕΠΑΣ Θερμαϊκού.

Ο κ. Αδαμίδης με την ιδιότητα του ως δημοτικός σύμβουλος και ως νομικός συνεργάστηκε άριστα με τον δικηγόρο που είχε αναλάβει την τότε υπόθεση συμβουλεύοντας τον για όλη τη νομική διαδικασία.

Η υπόθεση της εκμίσθωσης του ακινήτου και ο ρόλος του Θ. Τζέκου

Μετά την κατάργηση των ΕΠΑΣ, το Δημοτικό Συμβούλιο Θερμαϊκού κατά τη συνεδρίαση του 2015 ενέκρινε την λύση της μίσθωσης του κτηρίου της Επαγγελματικής Σχολής (ΕΠΑΣ) Θερμαϊκού, η οποία στεγαζόταν σε ακίνητο του Σταύρου Κωνσταντινίδη από την 1η Ιουνίου 2012.

Ωστόσο, για τους επόμενους πεντέμισι μήνες ο Δ. Θερμαϊκού συνέχισε να εκμισθώνει το κτίριο. Αποτέλεσμα της μη λύσης της μίσθωσης ήταν η συστηματική υπερχρέωση του Δήμου και ο πειθαρχικός έλεγχος του τότε Αντιδημάρχου Παιδείας Θ. Τζέκου.

Σπ. Αδαμίδης: «Αν δεν είχαν εκδοθεί οι αποφάσεις σήμερα θα του είχαν καταλογιστεί παραπάνω από 300χιλ ευρώ»

Με τον κ. Αδαμίδη να παίρνει τον λόγο, ανέφερε ότι η υποψηφιότητά του είχε συμβολικό χαρακτήρα και την χαρακτήρισε ως προσωπική νότα διαμαρτυρίας.

«Χάρη στη δική μου δικαστική εμπειρία και μεγάλη προσπάθεια αν και δεν αμείφθηκα ποτέ ως δικηγόρος εκδόθηκαν 3 αποφάσεις του Εφετείου Θεσσαλονίκης 1921/2022 και 1930/2023 1985/2023».

Χάρη στις ανωτέρω αποφάσεις, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Σπ. Αδαμίδης, «ο σημερινός δήμαρχος Θερμαϊκού είχε τη δυνατότητα να εκλεγεί δήμαρχος, διότι αν αυτές δεν είχαν εκδοθεί σήμερα θα του είχαν καταλογιστεί παραπάνω από 300χιλ ευρώ και θα ήταν υπόλογος δικαστικά και ποινικά υπόδικος», επεσήμανε.

Αδαμίδη

Το Βιογραφικό του κ. Αδαμίδη έτσι όπως κατατέθηκε για την υποψηφιότητα της θέσης του ΣτΔ&τΕ. #ethermaikos

Απέσυρε την υποψηφιότητά του ως ένδειξη διαμαρτυρίας

Ο νομικός συνέχισε αναφέροντας: «Από τότε μέχρι σήμερα δεν είχε όχι την ευθιξία να το πει δημόσια, ούτε προσωπικά με πήρε ένα τηλέφωνο να με ευχαριστήσει για την προσπάθεια που έκανα. Αν και παραταξιακά αντίπαλος έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό να απαλλαγεί από αυτούς τους καταλογισμούς σε βάρος του.

Βλέπω δυστυχώς πως στη σημερινή εποχή δεν τηρούνται αξιοκρατικά κριτήρια και γι΄ αυτόν τον λόγο αποσύρω την υποψηφιότητά μου».

Απάντηση Θ. Τζέκου: «Δεν με βοήθησε κανένας και αυτές οι αποφάσεις δεν έχουν καμία εμπλοκή» 

Σε δεύτερο χρόνο ο δήμαρχος ζήτησε από τον υποψήφιο να επαναλάβει τον λόγο που οφείλει να τον ευχαριστήσει. Παίρνοντας τον λόγο ο κ. Αδαμίδης απάντησε λιτά πως όφειλε ο δήμαρχος να διαβάσει το βιογραφικό του «αν διάβαζες το βιογραφικό μου θα ήξερες τον λόγο. Πώς θα αποφασίσετε για Συμπαραστάτη του Δημότη αν δεν έχετε διαβάσει τα βιογραφικά;», ανέφερε καταληκτικά.

Προς απάντηση ο δήμαρχος στον κ. Αδαμίδη δήλωσε: «Σε γνωρίζω πολλά χρόνια, ξέρω τη διαδρομή σου. Δεν έχω να σχολιάσω τίποτα. Η διαδρομή όλων είναι δημόσια και κρίνεται. Αν κάπου βοηθήσατε εγώ να σας ευχαριστήσω αν και δεν έχω κάποια τέτοια εκτίμηση. Δεν με βοήθησε κανένας και αυτές οι αποφάσεις δεν έχουν καμία εμπλοκή.

Πως ένας τέτοιος έγκριτος νομικός έρχεστε και εκτίθεστε και κάνετε επίθεση στον δήμαρχο, όταν αύριο – μεθαύριο μπορώ να σας καταγγείλω. Από τις συμπεριφορές μας κρινόμαστε όλοι», ανέφερε ο Θ. Τζέκος.

Μπορείς να διαβάσεις:

Δεν βγήκε «λευκός καπνός» για τον Συμπαραστάτη του δημότη στον Δ. Θερμαϊκού

 

 

 

Post a Comment