Back
Δημοτικό Συμβούλιο

Δημοτικό Συμβούλιο: Μετά τις ευχές ήρθαν οι «αερομαχίες»

Descriptive alt text
Διάρκεια ανάγνωσης: 3 λεπτά

Το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο για το 2023 έγινε χθες (11/01) το απόγευμα και μάλλον μας προϊδεάζει για το τι θα ακολουθήσει μέχρι τις εκλογές του Οκτώβρη.

Ο εθιμοτυπικός αγιασμός και η κοπή της βασιλόπιτας έφεραν στην αρχή ευχές και χαμόγελα μεταξύ των δημοτικών συμβούλων. Μάλιστα, το φλουρί έπεσε στον Δημήτρη Καπλάνη, επικεφαλή της παράταξης Το μέλλον, τώρα. Στα ατομικά πιτάκια τυχερός ήταν ο δημοτικός σύμβουλος του «Συμμετέχω Θερμαϊκός», Κώστας Καραμανλής.

Η καλή ατμόσφαιρα όμως δεν κράτησε πολύ

Η πρώτη «αερομαχία» σημειώθηκε για το θέμα της μετάδοσης του ΔΣ, κάτι που είχαμε ως #ethermaikos αναδείξει στην τελευταία συνεδρίαση. Ενώ, λοιπόν, φαινόταν από όλες τις παρατάξεις να υπάρχει σύμπνοια για το θέμα, ο Γιάννης Βογιατζής με το χαρακτηριστικό του ύφος άλλαξε τα δεδομένα. Μαζί με τον Σπύρο Αδαμίδη και τον γραμματέα του Δ.Σ., Κωνσταντίνο Μαργαρίτη, εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους. Βέβαια, το επιχείρημα που ειπώθηκε, πως μπορεί να χρησιμοποιηθούν άβολα στιγμιότυπα για την διακωμώδηση συγκεκριμένων προσώπων μόνο ως αστείο ακούγεται.

Για να καθησυχάσουμε πάντως τους φωνασκούντες, το #ethermaikos ενδιαφέρεται μόνο για την ενημέρωση των δημοτών και όχι για το κουτσομπολιό. Για μια στιγμή, λοιπόν, ο δήμαρχος Γιώργος Τσαμασλής φάνηκε να υποκύπτει στις αντιδράσεις και να παρουσιάζει μεσοβέζικες λύσεις. Ωστόσο, με τις παρεμβάσεις κυρίως του Αντώνη Ζαβέρκου, το θέμα τέθηκε σε ψηφοφορία χωρίς καμία αλλαγή. Έτσι, καταλήξαμε στην απόφαση που μας χαροποιεί ιδιαίτερα ως #ethermaikos, γιατί ενδυναμώνει τη συμμετοχή των πολιτών και φυσικά τη δημοκρατία.

5ο Δημοτικό Περαίας

Επόμενο θέμα προστριβής ήταν το πολυθρύλητο άνοιγμα του 5ου Δημοτικού Περαίας. Ποιος και τι φταίει, που άργησε να παραδοθεί το σχολείο στη κοινωνία, ουδείς κατάλαβε. Λίγο η αργοπορία του ελεγκτή δόμησης, λίγο η αντικατάσταση του καυστήρα πετρελαίου με αερίου, ίσως και άλλες αιτίες κρυφές, καθυστέρησαν τη παράδοση του. Σημασία έχει όμως ότι τα παιδιά αυτή τη στιγμή είναι επιτέλους στις τάξεις τους και χαίρονται μαζί με τους γονείς και εκπαιδευτικούς ένα στολίδι. Και σε αυτό, παρά τις καθυστερήσεις, συνέβαλαν όλες οι διοικήσεις που πέρασαν στον Δήμο, όπως συμφωνήσαν στο τέλος άπαντες στο Δ.Σ.

“Copy paste” το φετινό Τεχνικό Πρόγραμμα;

Αφού λοιπόν παρακολουθήσαμε τα «ορεκτικά» αμέσως μετά μπήκαμε και στο κυρίως γεύμα: την ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος για το 2023.

Μετά την εισήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου, Χρήστου Βογιατζή, ξεκίνησε το «σκληρό ροκ» από σύμπασα την αντιπολίτευση. Γιάννης Μαυρομάτης, Θεόδωρος Τζέκος, Γιώργος Χατζηβαλάσης, Δημήτρης Καπλάνης και Νίκος Παράσχου έβαλαν πυρ ομαδόν στη Διοίκηση, κατηγορώντας τους για «copy paste» των προηγούμενων Προγραμμάτων με το φετινό. Με τον Δήμαρχο να αμύνεται επιτυχώς στους διαξιφισμούς, η πλειοψηφία του ΔΣ ψήφισε το νέο Τεχνικό Πρόγραμμα με το βλέμμα στραμμένο στις εκλογές του Οκτώβρη.

Αυτά λοιπόν, τα ωραία συνέβησαν στη πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. για το 2023. Μπορείτε να δείτε σε βίντεο παρακάτω όλες τις εισηγήσεις που έγιναν και ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματα του. Γιατί η Δημοκρατία λειτουργεί με διαφάνεια και όχι πίσω από κλειστές πόρτες. Είμαστε χαρούμενοι που βάλαμε και εμείς, ως #ethermaikos, ένα μικρό λιθαράκι στο βήμα αυτό.

Ραντεβού στο επόμενο Δ.Σ.


Μπορείς να διαβάσεις

Live πλέον οι συνεδριάσεις του Δημ. Συμβουλίου

Post a Comment