Back
19η τακτική συνεδρίαση

Δημοτικό Συμβούλιο: Απολογισμός Πεπραγμένων σε «άδειες» καρέκλες

Descriptive alt text
Διάρκεια ανάγνωσης: 3 λεπτά

Η συνεδρίαση τα είχε «όλα», εκτός από ενωμένη αντιπολίτευση, αφού οι παρατάξεις των: Γιάννη Μαυρομάτη, Γιώργου Χατζηβαλάση και Νίκου Παράσχου* απείχαν της συνεδρίασης.

Με την έναρξη της συνεδρίασης δημιουργήθηκαν εντάσεις. Συγκεκριμένα, ο κ. Θεόδωρος Τζέκος, ζήτησε εκ νέου την ματαίωση της ειδικής συνεδρίασης. Ωστόσο, ο Δήμαρχος, Γιώργος Τσαμασλής, δήλωσε πως μία ενδεχόμενη ματαίωση «θα ήταν άδικη γι’ αυτούς που βρίσκονται ήδη εδώ» ενώ δεσμεύτηκε πως είναι διατεθειμένος να «λογοκριθεί», όπως είπε στο Δημοτικό Συμβούλιο, όποτε το ζητήσει η αντιπολίτευση. Παρόντες ήταν ο υποψήφιος Βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, όπως και ο Περιφερειακός Σύμβουλος, Φώτης Πάλλας, ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη.

Διοίκηση

Στην πρωτολογία του ο Δήμαρχος, Γιώργος Τσαμασλής, ανέφερε: «Τα δύο χρόνια του covid δεν ήταν ικανά να διακόψει το πρόγραμμά μας. Προσωπική μου φιλοδοξία είναι να κόψω όλα τα χρόνια προβλήματα του Δήμου. Κράτησα ό, τι καλό από τις προηγούμενες διοικήσεις. Ήμασταν παράδειγμα προς αποφυγή. Σήμερα, δεν έχουμε σπίτια να πουλήσουμε. Όταν θα πετύχουμε το πνεύμα ενότητος, ο κόσμος θα μας χειροκροτήσει. Μιας και οι εκλογές είναι κοντά, κάθε μέρα όπου είμαι λογοδοτώ. Να είστε σίγουροι ότι ο κόσμος μας κρίνει. Η σημερινή μέρα θα μας βρει ενωμένους.»

«Με το ζόρι, συγκεντρώσατε απαρτία. Εγώ θα ντρεπόμουν ρε παιδί μου»

Στην πρωτολογία του ο Θεόδωρος Τζέκος, επικεφαλής της παράταξης «Συμμετέχω Θερμαϊκός», σχολίασε: «Δεν καταφέρατε ούτε τους φορείς να φέρετε σε αυτή την απολογιστική συνεδρίαση. Από αυτά τα μικρά φαίνεται πόσο οργανωμένοι είστε.» Ολοκληρώνοντας, απηύθυνε τον λόγο στον πρόεδρο του Δ.Σ λέγοντας: «Αυτά κύριε πρόεδρε και την επόμενη φορά πιο προσεκτικός»

«Παλέψαμε για τις ανάγκες των εργαζομένων στην περιοχή μας»

Από την πλευρά της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», τον λόγο πήρε η αρχηγός της, Κωνσταντίνα Μόραλη. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε σε 80% αύξηση τιμών, 80% καυσίμων και σε «δωράκια στους παρόχους ρεύματος». Επιπλέον, αναφορικά με την διοίκηση σχολίασε: «Έχει δηλωθεί δια στόματος δημάρχου και αντιδημάρχων ότι “εμείς θα λειτουργήσουμε για το ιδιωτικό κεφάλαιο. Μας ενδιαφέρουν οι επενδύσεις στην περιοχή”. Μπήκατε στην διαδικασία να αποδώσετε για ότι κακό που γίνεται στις υπηρεσίες. Στην τεμπελιά των εργαζομένων. Ο προϋπολογισμός είναι κάθε χρόνο και μικρότερος.»

«Κάνατε μία συνεδρίαση biz bize»

Ο αρχηγός της παράταξης «Το μέλλον τώρα», Δημήτρης Καπλάνης, με την πρόθεση να δηλώσει και την δική του αντίρρηση για την επιλογή μέρας και ώρας, απηύθυνε τον λόγο στον πρόεδρο του Δ.Σ, Δημήτρη Πασχαλιά: «Την επόμενη φορά θα σου ζητήσει να συνεδριάσουμε την Κυριακή του Πάσχα!» Στις δηλώσεις του μεταξύ άλλων ανέφερε: «Κάνατε μέχρι και την αντιπολίτευση να απέχει, που άλλες φορές είναι λαλίστατη. Θα ήθελα να είμαι στον απολογισμό ενός πετυχημένου δημάρχου. Ήμασταν η αντιπολίτευση που ήμασταν δίπλα του και παραγωγικά. Είναι φανερό ότι δεν σταθήκατε παραγωγικός για τον δήμο μας. Η διοίκηση είναι παραγωγική όταν και η αντιπολίτευση είναι παραγωγική. Η πολιτεία θα έπρεπε να θεσπίσει μηχανισμό που να μην επιτρέπει την επανεκλογή ενός ανθρώπου που δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τον προγραμματισμό του. Δεν θα έπρεπε να μπορούν ούτε να θέσουν υποψηφιότητα.»

Μένει να δούμε αν θα επαναληφθεί η απολογιστική συνεδρίαση, μετά την πρόταση Δημάρχου.

Παρακολουθήστε όλη την συνεδρίαση εδώ:

*από την παράταξη ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ – ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ συμμετείχε ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Λαζαρίδης

Μπορείς να διαβάσεις:

Μαυρομάτης, Χατζηβαλάσης & Παράσχου κοινή δήλωση για τον απολογισμό πεπραγμένων

Descriptive alt text

Post a Comment