Back

Δημοτικά τέλη 2023: Τα ακριβά τέλη ψαλιδίζουν & άλλο το εισόδημα των κατοίκων & επιχειρηματιών του Δήμου

Descriptive alt text
Διάρκεια ανάγνωσης: 3 λεπτά

Έναν επιπλέον οικονομικό «βραχνά» αντιμετωπίζουν κάτοικοι και επαγγελματίες του Δ. Θερμαϊκού, με τα ακριβά, κατά τους ίδιους, δημοτικά τέλη να ψαλιδίζουν το εισόδημα τους. Ελέω ενεργειακής ακρίβειας αλλά και πληθωρισμού, αναζητούν ουσιαστικές λύσεις για την ελάφρυνση των δημοτικών τελών και φόρων.

«Οπωσδήποτε τα δημοτικά τέλη αποτελούν μία δύσκολη συνθήκη για όλους τους πολίτες ανεξαιρέτως και χρήζει αντιμετώπισης», σχολιάζει ο κ. Φωτιάδης, επιχειρηματίας. Για την πρόταση μέρους της αντιπολίτευσης για μείωση κατά 5% σε δημοτικά τέλη και φόρο για το 2023, δήλωσε: «Προσωπικά πιστεύω ότι στο τέλος δε θα καταλάβω τίποτα με αυτή τη μείωση, αν εμένα μου λείπουν 100 ευρώ από τον μηνιαίο προϋπολογισμό τι να μου πει το 5%». «Κατά τα άλλα, βέβαια, όσα περισσότερα μπορείς να κόψεις από αυτά που πληρώνει ο κόσμος βοηθάει», συμπλήρωσε.

Ο επιχειρηματίας κ. Κεραμίδας, ανέφερε ότι «είναι ακριβά για τον συγκεκριμένο δήμο & δεν καλύπτουν τις απαιτήσεις που έχουμε ως πολίτες. Σχετικά, τώρα, με την μείωση ας περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαφωνία Διοίκησης & αντιπολίτευσης στο πλαίσιο του καθορισμού των τελών της επόμενης χρονιάς

Ενόψει, λοιπόν, του αυριανού (14/12) Δ.Σ στο οποίο αναμένεται να καθοριστούν τα δημοτικά τέλη 2023, φαίνεται να υπάρχει μια σημαντική διάσταση απόψεων ανάμεσα σε Διοίκηση & αντιπολίτευση.

Συγκεκριμένα, πρόθεση της Διοίκησης του Δήμου αποτελεί η διατήρηση των επόμενων στα τωρινά επίπεδα. Επίσης η απορρόφηση όλου του αυξημένου ενεργειακού κόστους από τον δημοτικό προϋπολογισμό. Ακόμη εμμένει στην μείωση κατά 75% και για όλες τις ευπαθείς ομάδες.

Στον αντίποδα, οι δημοτικές παρατάξεις «Νέα Πορεία» και «Δράση Πολίτων» με επικεφαλείς τους Γιάννη Μαυρομάτη και Γιώργο Χατζηβαλάση, προτείνουν μείωση κατά 5% στα δημοτικά τέλη και φόρους, ρίχνοντας παράλληλα τα «βέλη» τους εναντίον της Δημοτικής Αρχής για την γενικότερη διαχείριση του δημοτικού προϋπολογισμού καθώς και των μέτρων που αυτή προτείνει, χαρακτηρίζοντας μάλιστα «ανάλγητη» τη στάση του Γιώργου Τσαμασλή.

Η παραπάνω πρόταση για μειωμένα δημοτικά τέλη κατά 5% φαίνεται πως βρίσκει σύμφωνη και την παράταξη «Συμμετέχω Θερμαϊκός», με επικεφαλής τον Θεόδωρο Τζέκο, ενώ από πλευράς της επισημαίνονται τόσο τα σημαντικά περιθώρια περιορισμού των δημοτικών δαπανών με αποτέλεσμα την εξοικονόμηση πόρων όσο και η ανάγκη για δίκαιη κατανομή των τελών στους πολίτες του Δήμου Θερμαϊκού. Δίπλα της, μάλιστα, στέκεται και η δημοτική παράταξη «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» του Νίκου Παράσχου.

Η παράταξη «Το μέλλον, τώρα! – Θερμαϊκός» του Δημήτρη Καπλάνη, κάνει λόγο για «στρεβλώσεις» στα δημοτικά τέλη, επισημαίνοντας τις διαφορές στις χρεώσεις στις δημοτικές ενότητες  τονίζοντας ότι πρόκειται για ένα ζήτημα το οποίο θα πρέπει άμεσα να διορθωθεί, ενώ προτείνει την εγκαθίδρυση ενός συστήματος ενιαίας χρέωσης αλλά και την μείωση τελών για τους αποθηκευτικούς χώρους.

Τέλος η  Κωνσταντίνα (Ντίνα) Μώραλη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» , δήλωσε στο #ethermaikos: «Είμαστε εντελώς αντίθετοι με την ύπαρξη δημοτικών τελών, αφού οι προσφερόμενες από τον Δήμο υπηρεσίες δεν θα πρέπει να έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα». Θεωρεί μάλιστα «αδιανόητο να πληρώνουμε για αυτές». Από την άλλη, συνηγορεί υπέρ τόσο της γενικότερης μείωσης τους όσο και οποιουδήποτε ανακουφιστικού μέτρου.

Μπορείς να διαβάσεις:

Δημοτικά τέλη 2023 & φωτοβολταϊκά πάρκα στην ατζέντα του Δ.Σ. την ερχόμενη Τετάρτη

Descriptive alt text

Post a Comment