Back
Δημοσκόπηση ethermaikos

Δημοσκόπηση ethermaikos: 3/4 σήμερα επιλέγουν Γ. Τσαμασλή

Descriptive alt text
Διάρκεια ανάγνωσης: 3 λεπτά

Πρώτος στις προτιμήσεις των «δημοτών» ο Γ. Τσαμασλής – Χαοτική διαφορά από το σύνολο της αντιπολίτευσης.

Δημοσκόπηση ethermaikos: Διήρκησε από τις 11 έως και τα μεσάνυστα της 23ης Μαΐου, αποτελεί μία προσπάθεια αποτύπωσης της εκλογικής εικόνας του Δ. Θερμαϊκού, σε σύγκριση με εκείνη του 2019, οπότε και διεξήχθησαν οι τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές. Για τον λόγο αυτό στις ερωτήσεις δεν υπήρχαν οι δυνατότητες του ΔΓ/ΔΑ ή Άλλο.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω δημοσκόπηση δεν αποτελεί προϊόν επιστημονικής έρευνας που βασίστηκε στους αυστηρούς κανόνες της στατιστικής επιστήμης. Αυτό σημαίνει πως  δεν είναι σταθμισμένο το δείγμα, οι απαντήσεις δεν έχουν προκύψει απαραίτητα από δημότες – ψηφοφόρους. Ωστόσο σε αυτή συμμετείχαν 750 μοναδικοί χρήστες οι οποίοι έχουν επαληθευτεί μέσω των emails.

Ο (Θερ)Μαγικός Τσαμασλής!

Φαίνεται ότι ο νυν Δήμαρχος Γιώργος Τσαμασλής επικρατεί καθολικά στην ερώτηση, ποιος πιστεύετε ότι είναι καταλληλότερος δήμαρχος καθώς και στη πρόθεση ψήφου σε επίπεδο συνδυασμού-επικεφαλή, αν αύριο είχαμε εκλογές. Στην πρώτη περίπτωση ο Γιώργος Τσαμασλής παίρνει 76,8% δηλαδή 576 ψήφους, με τον αμέσως επόμενο, Θεόδωρο Τζέκο, να λαμβάνει 15,5%, 116 ψήφους. Γ. Μαυρομάτης 4%, 30 ψήφους. Οι εν δυνάμει συνεργάτες του Γ. Χατζηβαλάσης 0,5% 4 ψήφους και ο Ν. Παράσχου 0,8% 6 ψήφους . Συμεών Καψάλας 8 ψήφους, Κωνσταντίνα Μώραλη 4 ψήφους και ο Δημήτρης Καπλάνης 6 ψήφους.

Στη δεύτερη ερώτηση τα ποσοστά δεν αλλάζουν σχεδόν καθόλου. Ο Γιώργος Τσαμασλής παίρνει 76,8% δηλαδή 576 ψήφους, με τον αμέσως επόμενο, Θεόδωρο Τζέκο, να λαμβάνει 15,2%, 114 ψήφους. Γ. Μαυρομάτης 4,5%, 34 ψήφους. Οι εν δυνάμει συνεργάτες του Γ. Χατζηβαλάσης 0,8% 6 ψήφους και ο Ν. Παράσχου 0,8% 6 ψήφους . Συμεών Καψάλας 8 ψήφους, Κωνσταντίνα Μώραλη 4 ψήφους. Ενυπωσιακό είναι πως ο Δημήτρης Καπλάνης δεν έλαβε καμία ψήφο.

 

Δημοσκόπηση ethermaikos

 

Δημοσκόπηση ethermaikos

Θα πρέπει να εφεύρουμε το Νέο Δήμαρχο

Εκ των αποτελεσμάτων της δημοσκόπησης προκύπτει ότι ένας κατάλληλος δήμαρχος πρέπει να τα έχει όλα και μάλιστα σε υπερθετικό βαθμό! Εμπειρία, καταξίωση αναγνωρισιμότητα, ειλικρίνεια και ηγετικές ικανότητες ήταν μόνο μερικά χαρακτηριστικά που περιέχονταν ως απαντήσεις στην δημοσκόπηση και πάνω από το 70% απάντησε ότι τα θέλει όλα στο έπακρο.

Οι απαντήσεις στη συγκεκριμένη ενότητα δείχνουν τα εξαιρετικά υψηλά ποιοτικά δεδομένα που αναζητούν οι δημότες από τον υποψήφιο δήμαρχο. Μάλλον θα πρέπει να τον εφεύρουμε!

Δημοσκόπηση ethermaikos
Δημοσκόπηση ethermaikos
Δημοσκόπηση ethermaikos
Μπορείς να διαβάσεις:

Θερμαϊκός Όλοι Μαζί – Νέος Συνδυασμός

Comments(2)

 • Αλεξια

  24 Μαΐου 2023

  Επίσης δεν θέλει και τα γράμματα για να καταλάβει κάποιος ότι η έρευνα εμπαζε στον σκελετό της. Ενας φοιτητής ΤΕΙ, καλύτερα μπορεί να την διεκπεραιωσει. Απο την άλλη, ενας απλος αναγνωστης της ερευνας, καθεται και σκεφτεται 3 φορες τις επιλογές των απαντήσεων, γιατι πολυ απλα δεν υπηρχε ποικιλια πιθανων απαντήσεων, με συμπέρασμα να καθοδηγειται σε στοχευμενες απαντήσεις και μη ειλικρινεις. πολλά τα κενά στις ερωτήσεις, καμία ουδέτερη απάντηση, καμία μέθοδος κλιμακωτων απαντήσεων, καμια ελευθερη απαντηση, ελλειψη βασικών πιθανών απαντήσεων και πολλά ακόμα. Η καθοδήγηση των απαντήσεων οδήγησε σε λάθος συμπεράσματα, ή καλύτερα αυτά που κάποιοι ήθελαν να δημοσιευτούν. ΔΕΝ λαμβάνεται υπόψη! Άκυρη!

 • Τσομπάνος

  25 Μαΐου 2023

  Εντυπωσιακά υπεραπλουστευμένη προσέγγιση μέσω της επίσης κατ’ εξοχήν λάθους μεθοδολογίας! Κοινώς, από που να το πιάσεις και που να το αφήσεις!!!

  Λίγα από τα “φάουλ” αναφέρω παρακάτω:

  1) Ο διαμοιρασμός του ερωτηματολογίου σε “επαληθευμένες” διευθύνσεις email προφανώς προέκυψε από λίστα αυτού που διενήργησε τη δημοσκόπηση. Δεν θέλει και πολύ για να καταλάβει κανείς ότι η δημοσκόπηση δεν ήταν αμερόληπτη, αλλά παραγγέλθηκε από την παράταξη του εν ενεργεία Δημάρχου. Εξάλλου, όποιος απαντάει σε τέτοια δημοσκόπηση, το όνομά του είναι “επαληθευμένο” (αυτοί το λένε, όχι εγώ), οπότε και δεν είναι ανώνυμος και ελεύθερος να απαντήσει πραγματικά τι πιστεύει.
  2) Δεν υπάρχει πουθενά κάποια στατιστική ανάλυση του δείγματος (ηλικία, φύλο, τόπος κατοικίας κλπ). Κοινώς, με email αποκλείστηκαν σχεδόν ΟΛΟΙ όσοι δεν έχουν εξοικείωση με το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή δεν το χρησιμοποιούν συχνά (πολίτες μεγάλης ηλικίας ή βιοπαλαιστές που δεν ξημεροβραδιάζονται στον υπολογιστή ή στο “έξυπνο” τηλέφωνό τους και άλλοι).
  3) Οι δυο τομείς των ερωτήσεων είναι έτσι “χτισμένες”, ώστε να προσπαθούν να σκιαγραφήσουν το προφίλ του νυν Δημάρχου ως τον “απόλυτο” Δήμαρχο. Δεν μπορεί να “προτιμά” τον νυν Δήμαρχο ποσοστό των ερωτώμενων μεγαλύτερο του 70% και να θέλει ο “φανταστικός” Δήμαρχος να έχει σε “υπερθετικό” βαθμό όλες τις αρετές που αναφέρετε – προφανώς σε Αυτόν βρήκαν το Μεσσία.

  Θα μπορούσα να συνεχίσω για πολύ ακόμα, κάνοντας αναφορά και σε σχετική ακαδημαϊκή βιβλιογραφία, αλλά νομίζω ότι κάτι τέτοιο ίσως θα έπρεπε να κοστολογηθεί ακόμα περισσότερο από την κοστολόγηση της ίδιας της “δημοσκόπησης”..

  ..και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε!

Post a Comment