Back
Γουργουνίδης

Δ.Γουργουνίδης: Η Φιλοσοφία των Abuelos συναντά αυτή της Kolektiva

Descriptive alt text
Διάρκεια ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ο Δημήτρης Γουργουνίδης μιλάει στο #ethermaikos και αναλύει την κουλτούρα του εσπρέσο & του καφέ, καθώς και τις νέες συνεργασίες των Abuelos.

Δημήτρη καλημέρα! Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία & το υπέροχο breakfast & coffee!

Δημήτρη, γιατί αλλάξατε τον καφέ σας;

Θέλουμε πάντα ως ομάδα να εξελισσόμαστε! Έτσι λοιπόν δε μας φοβίζουν οι αλλαγές. Η φιλοσοφία των Abuelos συνάντησε αυτή της Kolektiva. Καταλυτικός παράγοντας ήταν η ποιότητα & η γεύση του καφέ που μπορεί να μας προμηθεύει.

Τι να περιμένουμε μέσα από τα νέα χαρμάνια του εσπρέσο;

Το νέο μας blend διασταυρώνει 3 διαφορετικές χώρες& είναι 100% arabica. Παντρεύει την σοκολάτα, την καραμέλα, τους ξηρούς καρπούς της Βραζιλίας και της Κόστα Ρίκα με τις οξύτητες από το Ελ Σαλβαδόρ. Με αυτόν τον συνδυασμό έχουμε καταφέρει να αποτυπώσουμε στην κούπα μας μια ισορροπημένη γεύση με πλούσιο σώμα.

Υπάρχουν επιλογές σε ποικιλίες και χώρες ανάμεσα τους;

Ναι, φυσικά! Είναι και ο λόγος που αγάπησα τον καφέ. «Ταξιδεύεις» γευστικά με σημάδια στο χάρτη σου, τις ποικιλίες και τις χώρες που θα επιλέξεις. Μπορείς να γευτείς τα λουλούδια της Αιθιοπίας, τα κόκκινα φρούτα της Ουγκάντας ή τη βανίλια του Μεξικού μέσα σε μία γουλιά.

Καφέ στο abuelos ή takeaway/delivery αλλοιώνεται τελικά η γεύση;

Είτε εδώ, είτε μαζί σας, οι Abuelos είναι ίδιοι. Τους κουβαλάμε μέσα μας! Είτε δίπλα λοιπόν στο κύμα & το καλοκαιρινό ηλιοβασίλεμα, είτε σε μία cozy γωνιά του σπιτιού μας, με τα απροσδόκητα ανοιξιάτικα βροχερά απογεύματα, εμείς θέλουμε να προσφέρουμε την ίδια ποιοτική «εμπειρία». Οι συνθήκες παραγωγής δεν αλλάζουν, επομένως το γευστικό αποτέλεσμα είναι εξίσου ποιοτικό. Κάτι που προσωπικά συνηθίζω είναι να αγοράζω φρέσκους κόκκους καφέ και να τον παρασκευάζω στο σπίτι.

Αλήθεια ποιος είναι ο δικός σας αγαπημένος καφές;

Φραπέ γλυκό γάλα… Αστειεύομαι! Cold Βrew. Πρόκειται για καφέ αργής κρύας απόσταξης, του οποίου η παρασκευή διαρκεί από έξι έως και οκτώ ώρες. Χρησιμοποιείται ένας ειδικός πύργος για την διαδικασία του brewing που φιλτράρει κυριολεκτικά σταγόνα-σταγόνα τον καφέ. Ένας έμπειρος ουρανίσκος μπορεί να εντοπίσει πολυποίκιλες γεύσεις σε ένα κατά τα αλλά γλυκόπιοτο ρόφημα.

Κλείνοντας ένα μυστικό για αυτό που όλοι λέμε καθημερινά «καλό καφέ»;

Όλα ξεκινάνε με την αγάπη για αυτό που κάνεις. Ο καφές είναι καθαρά υποκειμενική υπόθεση. Κάθε ουρανίσκος έχει τη δίκη του απαίτηση. Ίσως ακούγεται μικρής σημασίας ωστόσο είναι ένα βασικότατο σημείο προσοχής για έναν «καλό καφέ» είναι το νερό. Αυτό είναι το μυστικό μου διότι χρησιμοποιούμε μόνο νερό από φίλτρα αντίστροφης ώσμωσης για όλα τα ροφήματα!

*Ο Δημήτρης Γουργουνίδης, είναι Co-Owner του ABUELOS & Head Barista, SCA
Μπορείς να διαβάσεις

Πασχαλιάς, Τροκάνας, Πριμεράκης… next please

Descriptive alt text

Post a Comment