Back
1εκ. €

Μπαίνει το 1εκ. € στα ταμεία του Δήμου – Ομόφωνη έγκριση από το ΔΣ

Διάρκεια ανάγνωσης: 3 λεπτά

Εγκρίθηκε ομόφωνα η επιστροφή του 1εκ. € στα ταμεία του Δήμου Θερμαϊκού μετά την υπεξαίρεση του 2008 – Ανταλλαγή «πυρών» Θ. Τζέκου και Π. Πασχαλίδου για τη «μοίρα» των χρημάτων.

Την σύνταξη συμφωνητικού μεταξύ του Δ. Θερμαϊκού και της Εθνικής Τράπεζας εισηγήθηκε κατά τη χθεσινή 10η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, Θεόδωρος Τζέκος, το οποίο σχετίζεται με την υπεξαίρεση χρηματικού ποσού ύψους 800.000€ από τα ταμεία του τότε δήμου Μηχανιώνας στο οποίο εμπλεκόταν ο ταμίας της υπηρεσίας.

Διαβάστε επίσης: 1.000.000€ «επιστρέφουν» στους δημότες – Δικαίωση για τον Δ. Θερμαϊκού

Μετά από 16 χρόνια και μία απόφαση δικαίωσης υπέρ του Δήμου Θερμαϊκού από το Πρωτοδικείο Αθηνών, η Τράπεζα έχει ασκήσει έφεση. Παρόλα αυτά, σήμερα, ζητά από τον Δ. Θερμαϊκού να συναφθεί ένα συμφωνητικό μεταξύ των δύο, με σκοπό να επιστρέψει τώρα η Τράπεζα το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ ώστε αν απορριφθεί η έφεση της Τράπεζας να μην προστεθούν άλλοι τόκοι στο ποσό αυτό.

Έτσι, λοιπόν, και κατά τη διάρκεια της 10ης τακτικής συνεδρίασης σύσσωμο το Σώμα των Δημοτικών Συμβούλων συμφώνησε στην σύνταξη του εν λόγω συμφωνητικού ενώ από την πλευρά της μείζονος αντιπολίτευσης, ο Κωνσταντίνος Κούτουκας μιλώντας εκ μέρους της παράταξης «Θερμαγικός» σχολίασε ότι «είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι σήμερα γιατί μία υπόθεση 15 ετών κλείνει σήμερα ουσιαστικά με την επιστροφή ενός και πλέον εκατομμυρίου στα ταμεία του Δήμου».

Ολοκληρώνοντας τον σχολιασμό του είπε ότι «Η πρότασή μου σήμερα είναι να πάρουμε, φυσικά, αυτά το 1εκ. € από την Τράπεζα νομιμοτόκως, και να τα αφήσουμε στο αποθεματικό του δήμου μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση οριστικά».

«Μετωπική» Τζέκου – Πασχαλίδου με φόντο το κτήριο Δίας

Στον δικό της σχολιασμό, η επικεφαλής της παράταξης «Όλοι Μαζί», Πάττη Πασχαλίδου, επανέλαβε την αντίρρησή της ως προς την τιτλοφόρηση της εισήγησης του Δημάρχου ενώ τόνισε ότι «είναι δικαίωση για τον Γιάννη Μαυρομάτη. Να μην φοβόμαστε να λέμε ονόματα. Να πούμε ότι αυτός ο άνθρωπος δικαιώνεται».

Διαβάστε επίσης: Π. Πασχαλίδου: «Ένας μικρός τίτλος για μια μεγάλη δικαίωση»

Η πρόταση που κατέθεσε για την αξιοποίηση των χρημάτων ήταν ότι εφόσον παραμείνουν στο αποθεματικό του Δήμου μέχρι την εκδίκαση της έφεσης και εφόσον η τελεσίδικη απόφαση είναι υπέρ του Δήμου, «το τίμιο, το σωστό είναι να αποδοθούν στην τοπική κοινωνία του τότε Δήμου Μηχανιώνας» προτείνοντας το 1εκ. € να χρησιμοποιηθεί για την αναστήλωση του κτηρίου Δίας και με μία «πολυετή δέσμευση» να επιχειρηθεί να σωθεί το έργο αξιοποίησής του.

Απαντώντας στην κα. Πασχαλίδου ο Δήμαρχος σχολίασε ότι «δεν μπορούμε να επιμείνουμε σε διαχωριστικές γραμμές» τονίζοντας ότι ο Δήμος είναι ενιαίος και ότι δεν πρέπει να «κάνουμε πλειοδοσία υπέρ της Μηχανιώνας».

Αναφορικά με το έργο αξιοποίησης του κτηρίου Δίας σχολίασε ότι «Αν μπορούσε να προχωρήσει το έργο του Δίας θα είχε προχωρήσει δεν είναι ότι μας λείπανε τα χρήματα για να το προχωρήσουμε. Δεν προχώρησε για άλλους. Δεν μας λείπανε τα χρήματα».

Διαβάστε επίσης: «Τέλος» στο Κτήριο Δίας – Ήρθε η οριστική απένταξη του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας

Επίσης, ο κ. Τζέκος ανάφερε ότι δεν υπάρχουν μελέτες για να δημοπρατηθούν και απευθύνοντας τον λόγο στην κα. Πασχαλίδου της επέστησε την προσοχή «να μην λέμε κάτι για “κορόνες”». Ο σχολιασμός του Δημάρχου προκάλεσε την έντονη αντίδραση της κας. Πασχαλίδου αφού απαντώντας στον κ. Τζέκο σχολίασε ότι «υπάρχει μελέτη προεκτίμησης αμοιβής για να τη δημοπρατήσουμε» καθώς και ότι «είναι πεδίο δόξης λαμπρό να τη δημοπρατήσουμε τώρα που έχουμε τα χρήματα».

Μπορείς να διαβάσεις:

Η «μαφία» των νεκροταφείων στον Δ. Θερμαϊκού (Ρεπορτάζ)

Post a Comment