Back
Ψωμιάδης

Απαλλάχθηκαν οι αδερφοί Ψωμιάδη για τις παράνομες προσλήψεις στη Νομαρχία

Διάρκεια ανάγνωσης: 3 λεπτά

Ο νόμος περί αίρεσης του αξιόποινου των αιρετών λειτούργησε σαν «μαξιλάρι» για τα αδέλφια Ψωμιάδη, οι οποίοι μέχρι σήμερα διώκονταν ποινικά για 81 περιπτώσεις παράνομων προσλήψεων στην τότε Νομαρχία Θεσσαλονίκης.

Παύτηκε οριστικά η ποινική δίωξη των Παναγιώτη και Διονύση Ψωμιάδη, οι οποίοι μέχρι και σήμερα κατηγορούνταν για 81 περιπτώσεις παράνομων προσλήψεων, έργα που χαρακτηρίστηκαν ως «φαντάσματα» επί των ημερών τους ως νομάρχη και αντινομάρχη Θεσσαλονίκης την περίοδο 2007-2010.

Συγκεκριμένα, τα δύο αδέρφια κατηγορούνταν για απιστία και ψευδή βεβαίωση σε βαθμό κακουργήματος, με τη δίκη του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης να ξεκινά χθες. Σήμερα, λοιπόν, ήρθε και η έγκριση της οριστικής παύσης ποινικής δίωξης, υιοθετώντας τη σχετική πρόταση του εισαγγελέα, ότι θα έπρεπε να αρθεί το αξιόποινο των πράξεων, κάνοντας επίκληση στο άρθρο 67 του Νόμου 4735/20.

Σύμφωνα με αυτό, αίρεται το αξιόποινο των πράξεων αιρετών και υπαλλήλων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ βαθμού που αφορούν σε πληρωμές ενταλμάτων μέχρι την 31.7.2019 και εφόσον αυτά έχουν εγκριθεί από Υπηρεσίες Δημοσιονομικού Ελέγχου (ΥΔΕ) και το Ελεγκτικό Συνέδριο. Έτσι παύονται οι ποινικές διώξεις σε βάρος των προσώπων αυτών.
Για δικαίωση έκανε λόγο ο Παναγιώτης Ψωμιάδης μετά την ετυμηγορία του δικαστηρίου.

Άλλωστε χθες στην απολογία του επισήμανε πως μπορεί τα εν λόγω έργα να μην υλοποιήθηκαν, υποστήριξε ωστόσο ότι τα 81 άτομα προσέφεραν εργασία σε άλλες υπηρεσίες της Νομαρχίας.
Κατά την έξοδό του, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης προχώρησε σε δηλώσεις λέγοντας: «Δέκα χρόνια καταγγελιών και συκοφαντιών πέσαν στο κενό. Να ευχαριστήσω τον συνήγορό μου, Νικολακόπουλο, και τους συνεργάτες του. Η Ελλάδα έχει άξιους δικαστές και άξιους εισαγγελείς. Πριν δέκα χρόνια είχα δηλώσει ότι έστω και αργά, η αλήθεια θα λάμψει και η αλήθεια έλαμψε και είμαι ευτυχής γιατί το έργο του Παναγιώτη Ψωμιάδη δεν πήγε χαμένο. Δυστυχώς όμως τα τελευταία χρόνια καταστράφηκα οικονομικά, κοινωνικά και πολιτικά. Ας όψονται ιδιαίτερα στη δική μου ιδεολογική παράταξη».

Σε ερώτηση ρεπόρτερ αν έχει κάποιο παράπονο εκείνος απάντησε ότι «είναι συγκεκριμένοι και γνωστοί στο πανελλήνιο. Εύχομαι ο Θεός να τους συγχωρέσει».

Εν συνεχεία και όπως χαρακτηριστικά ακούγεται σε σχετικό video που δημοσίευσε το voria.gr, ρεπόρτερ ρωτά τον κ. Ψωμιάδη αν θεωρεί ότι η απόφαση αυτή θα προκαλέσει πρόβλημα και για τον φάκελο με τα 45αρια. Τα λεγόμενα «45αρια» είναι έργα που εκτελούνται μέσω πρόχειρων διαγωνισμών, οι οποίοι στην πράξη ισοδυναμούν με απευθείας αναθέσεις σε ένα «κλειστό» κύκλωμα έμπιστων και «ημέτερων» εργολάβων. Στη διάρκεια της θητείας του Παναγιώτη Ψωμιάδη λέγεται ότι έχουν εκτελεστεί εκατοντάδες τέτοια έργα -ο αριθμός των οποίων υπερβαίνει τα 500- με σχεδόν μηδενικό ποσοστό έκπτωσης.

«Θεωρώ ότι από την αρχή δήλωσα ότι δέκα χρόνια το δηλώνω ότι δεν έλειψε ούτε ένα ευρώ από τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης ούτε από την Περιφέρεια. Ήταν συκοφαντίες, καταγγελίες που έπρεπε το σύστημα να με βγάλει από τη μέση. Ενόχλησα όσο κανείς άλλος», απάντησε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Μπορείς να διαβάσεις:

Σακελλαροπούλου, Δένδιας, Κασσελάκης & Ανδρουλάκης στην “εξέδρα των επισήμων” για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου

Post a Comment