Back
Αίας Θερμαϊκού

Αίας Θερμαϊκού: Συνέντευξη με τον Φώτη Τραϊανό

Διάρκεια ανάγνωσης: 4 λεπτά

Στο ethermaikos μίλησε ο προπονητής και τεχνικός υπεύθυνος του Αίαντα Θερμαϊκού, Φώτης Τραϊανός, που ανέλυσε τα πεπραγμένα και τη νέα σελίδα στο 2023 για ένα από τα πιο επιτυχημένα σωματεία του Δήμου, που καθιερώθηκε πλέον σε πανελλήνια κλίμακα.

Ο “αρχιτέκτονας” των επιτυχιών για το σύλλογο που εδρεύει τα τελευταία χρόνια στην Περαία, εδώ και περίπου μια 20ετία, με τον ίδιο στο “τιμόνι” για τα σχεδόν 15 χρόνια, αναφέρθηκε στα μέχρι τώρα βήματα: “Αρχίσαμε μόνο με τραμπολίνο και ακροβατικό διάδρομο. Το 2007 αναπτύξαμε τα τμήματα ενόργανης, αλλά και το τραμπολίνο ακόμα περισσότερο. Ο σύλλογος, όπως όλα τα αθλητικά σωματεία μετά την πανδημία covid-19, πέρασε μια ύφεση, το 2022 ήταν μια οριακά βιώσιμη χρονιά. Για το 2023 αναμένουμε μια δυναμική ανάκαμψη.

Αυτή τη στιγμή αθλούνται περίπου 140 παιδιά, αγόρια και κορίτσια, από ηλικίες 3 ως 17 ετών. Ετοιμάζουμε δύο ομάδες, μία αγοριών και μία κοριτσιών, 10 παιδιών στο τμήμα του τραμπολίνο, ηλικίας 8 ετών. Στην Ενόργανη Γυμναστική Κοριτσιών έχουμε ακόμη 15 παιδιά στην αγωνιστική ομάδα ηλικίας από 6-17 ετών”

 

Οι εγκαταστάσεις “ΚΑΠΠΑ 2000, η συνεργασία με το Δήμο, η λύση της Επανομής και οι Πανελλήνιες Διακρίσεις

Όσο για το που στεγάζονται τα όνειρα του Αίαντα Θερμαϊκού; “Οι εγκαταστάσεις στο ΚΑΠΠΑ 2000 δεν είναι ιδανικές, αλλά είναι ένας χώρος που τον αξιοποιήσαμε και μας δίνει ζωή και ευκαιρίες για δημιουργία αθλητικής παιδείας και αγωνιστικών επιτυχιών. Μας δίνει τη δυνατότητα να αναπτυχθούμε, αλλά μέχρι ένα σημείο. Από το 2009 μέχρι και σήμερα ο Σύλλογος μας βρίσκεται στην 4η και 5η θέση στην κατάταξη της Γ.Γ.Α. , για τα ολυμπιακά αθλήματα. Με δυο ολυμπιακά σπορ εμείς μόνο, με τρία οι άλλοι που είναι ψηλότερα από εμάς. Σίγουρα χρειαζόμαστε καλύτερες εγκαταστάσεις για να μπορέσουμε να εξελιχθούμε παραπάνω.

Υπάρχει ένα πλάνο στο Δήμο Θερμαϊκού, για έναν χώρο στην Επανομή, που πρόκειται να ανεγερθεί, ένα κλειστό γυμναστήριο για τα αθλήματα της Γυμναστικής. Υπάρχει θετική έκβαση, αλλά δε γνωρίζω πολλές λεπτομέρειες. Υπάρχουν πρακτικές δυσκολίες για την επίτευξη μεγάλων στόχων αλλά με συνεργασία, θέληση και αγάπη για τον αθλητισμό γίνονται θαύματα. Στο ΚΑΠΠΑ αποκαταστάθηκαν οι βλάβες που δημιουργήθηκαν μετά την κλοπή καλωδίων και η ηλεκτροδότηση επανήλθε κανονικά.

Μεσολάβησε μια μεγάλη περίοδος όπου η ομάδα μας υπολειτουργούσε από τον Μάιο έως τα μέσα Οκτώβριου γι’ αυτόν τον λόγο. Σημαντική είναι η βοήθεια από το Δήμο, που μας προσφέρει το χώρο, και υπάρχει καλή συνεργασία με όλους.  Με τις καινούριες εγκαταστάσεις είμαι σίγουρος ότι το σωματείο μας θα είναι πρωτοπόρο και παραγωγικό και ο Δήμος Θερμαϊκού θα είναι σε θέση να παρουσιάζει αθλητικό έργο, υψηλού επίπεδου”.

Αίας ΘερμαϊκούΒάρος σε οργάνωση και δημιουργία νέων τμημάτων – Τον κύκλο από την αρχή”

Για να συνεχίσει ο Φώτης Τραϊανός: “Ρίξαμε το βάρος στην οργάνωση του συλλόγου και τη δημιουργία νέων τμημάτων. Κάποιοι μεγάλοι αθλητές εγκατέλειψαν, λόγω συνθηκών covid , λόγω ηλικίας, κάποιοι πέρασαν σε πανεπιστήμια, πάμε ξανά τον κύκλο από την αρχή.  Ξεκινώντας ουσιαστικά από την αρχή, μετά την περίοδο της πανδημίας, κύριο μέλημά μας είναι να οργανώσουμε την ανάπτυξη καλύτερα.

Ο κόσμος είναι πολύ θετικός με τα σπορ που καλλιεργούμε, ακόμα και τώρα που μιλάμε συνεχίζουν να έρχονται παιδιά για εγγραφή, μας έχουν “αγκαλιάσει” κι εμείς προσπαθoύμε με το έργο μας να κάνουμε το καλύτερο, ανταποδίδοντας την εμπιστοσύνη τους!”.

Εν κατακλείδι, ο αρχιπροπονητής του Αίαντα κατέληξε:  Πολύ κοντά δεν υπάρχει κάποια μεγάλη διοργάνωση. Ξεκινάμε προετοιμασία για τα πανελλήνια πρωταθλήματα που διαρκούν από Μάρτιο έως Ιούνιο. Στην Ενόργανη Γυμναστική, στην κατηγορία Γυναικών, η αθλήτρια μας Μαρία Χριστοφόρη που έλαβε μέρος στο παγκόσμιο σχολικό πρωτάθλημα το 2022 στη Γαλλία με τα χρώματα της εθνικής ομάδας, θα δοκιμάσει και φέτος τις δυνάμεις της για να διεκδικήσει συμμετοχή στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τον Απρίλιο του 2023 και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα τον Οκτώβριο του 2023”.

Μπορείς να διαβάσεις:
Περσέας: Εύκολη νίκη με Φοίνικα Αλεξανδρούπολης 3-0 σετ

Post a Comment