Back
Τσίπρας

Α. Τσίπρας: «Άδικο για τον Σερραϊκό λαό να τον καταστήσει συνένοχο ο Καραμανλής των Τεμπών»

Διάρκεια ανάγνωσης: 9 λεπτά

Την υποκρισία του Κώστα Αχ. Καραμανλή να κατέβει ξανά υποψήφιος στις εκλογές, ούτε δύο μήνες μετά την παραίτησή του με κλάματα για το έγκλημα των Τεμπών, στηλίτευσε εχθές από τις Σέρρες ο Αλέξης Τσίπρας. Παράλληλα, όμως καταλόγισε υποκρισία και στον Κυριάκο Μητσοτάκη και κάλεσε και τους δύο να απαντήσουν στον ελληνικό λαό «ποιανού ρουσφέτι ήταν ο μοιραίος σταθμάρχης».

Ο κ. Τσίπρας εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να είναι υποψήφιος και στο νομό Σερρών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρθηκε επίσης επικριτικά στα φαινόμενα οικογενειοκρατίας και υπογράμμισε πως «είναι άδικο για τον Σερραϊκό λαό να τον καταστήσει συνένοχο ο Καραμανλής των Τεμπών».

«Σήμερα εδώ στις Σέρρες αποδεικνύουμε ότι δεν υπάρχουν απόρθητα κάστρα», είπε ο κ. Τσίπρας στην αρχή της ομιλίας του και συνέχισε: «Σήμερα εδώ στις Σέρρες αποδεικνύουμε ότι έφτασε η ώρα της αλλαγής, έφτασε η ώρα να πούμε ως εδώ, ως εδώ με την ακρίβεια, ως εδώ με την απαξίωση, με τη στοχοποίηση, ως εδώ με την αισχροκέρδεια, ως εδώ με την οικογενειοκρατία, ως εδώ με την αδικία».

Γιατί κατεβαίνει υποψήφιος στις Σέρρες

«Είμαι ευτυχής και περήφανος που αυτόν τον αγώνα θα τον δώσω και εγώ προσωπικά από το νομό Σερρών ως υποψήφιος στο νομό» είπε ακόμα και συνέχισε: «Θέλω να σας εξηγήσω τους 3 + 1 σημαντικούς λόγους που αποφάσισα μία από τις υποψηφιότητες μου να είναι εδώ στις Σέρρες.

  • Ο πρώτος λόγος είναι ότι πιστεύω βαθιά πως δεν υπάρχουν Ελλάδες δύο ταχυτήτων. Πιστεύω βαθιά ότι η περιφέρεια αξίζει να έχει ίσα ή και περισσότερα δικαιώματα στην ανάπτυξη αυτού του τόπου.
  • Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με το ότι δίνω και δίνουμε, παρά το όργιο της παραπληροφόρησης και της προπαγάνδας, ιδιαίτερη αξία στη Μακεδονία μας και στους νομούς της και για αυτό επέλεξα τη συμμετοχή μου σε ένα νόμο της Μακεδονίας.
  • Ο τρίτος λόγος είναι ότι μπορεί οι Σέρρες και ο νομός σας να έχει το όνομα, αλλά δεν του έχει γίνει καμία χάρη 4 χρόνια τώρα. Ίσα-ίσα είναι ένας νομός που έχει απαξιωθεί μέσα στην ανεργία, στην ακρίβεια, στην εγκατάλειψη.
  • Ο τέταρτος λόγος είναι διότι πιστεύω ότι είναι άδικο για τους Σερραίους να θέλουν κάποιοι ο Σερραϊκός λαός να είναι αυτός που θα ξεπλύνει τη μεγάλη τραγωδία, ένα έγκλημα που δεν πρέπει να ξεχαστεί, την τραγωδία των Τεμπών. Είναι άδικο ο Σερραϊκός λαός και ο νομός σας να μνημονεύεται σε αυτές τις εκλογές σε σχέση με τον Καραμανλή τον Τεμπών. Τιμώ τους συντηρητικούς ψηφοφόρους και τιμώ και την οικογένεια την πολιτική, αυτή που έχει δώσει σημαντικά πράγματα στον τόπο. Όμως η οικογενειοκρατία ορισμένες φορές- και αυτό είναι διδακτικό για κάθε πολίτη ότι κι αν ψηφίζει- η οικογενειοκρατία μπορεί να μας οδηγήσει σε καταστάσεις που δεν είναι μόνο βαθιά συντηρητικές και άδικες, αλλά και επικίνδυνες. Διότι όταν κάποιος με μόνο εφόδιο το επώνυμό του αναλαμβάνει θέσεις ευθύνης και διαχειρίζονται ανθρώπινες ζωές αυτή η συνθήκη της οικογενειοκρατίας μπορεί να καταστεί επικίνδυνη, όχι μόνο βαθιά συντηρητική και άδικη».

Σέρρες

«Καραμανλής και Μητσοτάκης νοιάζονται μόνο για τις καρέκλες τους»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ απευθύνθηκε και στους “συντηρητικούς” ψηφοφόρους και σημείωσε:

«Εμείς, λοιπόν, θέλουμε να πούμε στους πολίτες των Σερρών ότι τούτες οι εκλογές, ανεξάρτητα αν είστε και κεντρώοι, συντηρητικοί, προοδευτικοί, αριστεροί ή δεξιοί, έχετε μία μεγάλη ευθύνη να αναδείξετε ότι ο τόπος σας δεν αξίζει να έχει αυτό το βαρύ στίγμα. Ότι ο τόπος σας μπορεί να δώσει το μήνυμα της αλλαγής.

Τι έκανε ο κ. Καραμανλής, ο υπουργός των Τεμπών, για την περιφέρεια του αυτά τα τέσσερα χρόνια; Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι η ανεργία στο νομό σας έχει σκαρφαλώσει στο 35%, σύμφωνα με τα στοιχεία του εργατικού κέντρου. Η ακρίβεια λεηλατεί το εισόδημα της μεσαίας τάξης, ότι σε λίγο καιρό στις Σέρρες θα υπάρχουν λίγοι μόνο πολύ πλούσιοι και οι περισσότεροι φτωχοί, δεν θα υπάρχει μεσαία τάξη. Οι έμποροι, οι καταστηματάρχες στενάζουν, δεν έχουν τζίρο τα καταστήματά τους. Το νοσοκομείο είναι εγκαταλελειμμένο. Ενώ ο Οργανισμός του προβλέπει 160 γιατρούς και έχει μόνο 80. Είναι λιγότεροι και από αυτούς που είχαμε αφήσει εμείς πριν έρθει η πανδημία. Ο νομός Σερρών έχει πολύ μεγάλη μετανάστευση ιδίως νέων ανθρώπων».

Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στον πρωθυπουργό και τον πρώην υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κι επισήμανε τα εξής:

«Η επιλογή του κ. Μητσοτάκη και του πρώην Υπουργού Υποδομών κ. Καραμανλή να κατέβει τελικά υποψήφιος σε αυτές τις εκλογές είναι μία πολιτική που αναδεικνύει την υποκρισία και ότι δεν νοιάζονται στην πραγματικότητα πέραν από τις καρέκλες τους. Και αυτό είναι βαθιά θλιβερό.

Θέλω να το πω ξεκάθαρα, δεν έχω τίποτα προσωπικό, ότι όλοι μαζί πρέπει να δουλέψουμε για να ανακτήσουμε την αξιοπιστία στην πολιτική. Δεν μπορεί κάποιος να παραιτείται δήθεν από συγκίνηση και αναλαμβάνοντας την ευθύνη για ένα τραγικό δυστύχημα και να είναι σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό να επανέλθει σε 30 μέρες. Και δεν γίνεται με αυτό το θέατρο που είδαμε τις μέρες μετά το τραγικό αυτό δυστύχημα, με ευθύνη του ίδιου του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος έριχνε την ευθύνη στο σταθμάρχη.

Και σήμερα, νομίζω, οφείλουν μια απάντηση στον ελληνικό λαό ο κ. Μητσοτάκης, αλλά και ο κ. Καραμανλής που διεκδικεί την ψήφο των συμπολιτών σας, που θέλει έναν ολόκληρο νομό να τον κάνει συνένοχο: Ποιανού ρουσφέτι ήταν τελικά αυτός ο μοιραίος σταθμάρχης; Ποιανού ρουσφέτι ήταν, ανεκπαίδευτος, ακατάλληλος, 57 ανθρώπινες ζωές ζητούν μια απάντηση.

Εμείς δεν θα ξεχάσουμε. Όχι γιατί θέλουμε να πάρουμε πολιτική ρεβάνς, αλλά γιατί πιστεύουμε ότι δεν πρέπει να ξεχάσουμε για να μην ξαναζήσουμε ποτέ παρόμοιες τραγωδίες. Διότι οι τραγωδίες αυτές οφείλονται αφενός μεν στην πολιτική υποκρισία και την αναλγησία αφετέρου σε πολιτικές επιλογές. Δεν μπορεί να απαξιώνουμε το δημόσιο χώρο, δεν μπορεί να θεωρούμε ότι τα πάντα μπορούν να γίνονται σε συνεργασία με ιδιώτες και ιδιωτικοποιήσεις. Δεν μπορούμε να συνεχίζουμε με αυτό το κομματικό κράτος, με τα “γαλάζια παιδιά” να παίρνουν θέσεις και με τον υπόλοιπο κόσμο να βρίσκεται στην ανέχεια”.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε την ψήφο των πολιτών, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Δεν ζητάμε μία δεύτερη ευκαιρία ζητάμε τη μοναδική ευκαιρία να κυβερνήσουμε με το δικό μας πρόγραμμα¬ είπε ακόμα και εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι ήδη μπροστά και στις 21 Μαΐου ο λαός θα δώσει την εντολή για τη μεγάλη ανατροπή.

Θρασύτατη απάντηση από τον παραιτηθέντα Καραμανλή

Με περίσσεια θράσους και ενώ η οργή είναι ακόμα νωπή για το έγκλημα των Τεμπών ο βουλευτής της Ν.Δ. απάντησε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κατηγορώντας τον για «πολιτικό καιροσκοπισμό».

«Σήμερα στις Σέρρες ο κ. Τσίπρας απέδειξε ότι ανήκουμε σε δύο διαφορετικούς κόσμους, εκφράζουμε διαμετρικά αντίθετες πολιτικές αντιλήψεις και αξίες.

Από τη μια πλευρά η υπευθυνότητα και η σοβαρότητα και από την άλλη ο πολιτικός τυχοδιωκτισμός και ο λαϊκισμός. Από τη μια ο δρόμος της σταθερότητας και της προόδου μέσα στην Ευρώπη και από την άλλη η οπισθοδρόμηση και οι επικίνδυνοι πειραματισμοί με το μέλλον της χώρας» αναφέρει σε δήλωσή του ο Κ. Αχ. Καραμανλής.

Και συνεχίζει με το γνωστό αφήγημα κινδυνολογίας με αναφορές στην περίοδο του 2015: «Δεν ξεχνάμε ότι ο κ. Τσίπρας και το κόμμα του έπαιξαν κορώνα γράμματα τη μεγαλύτερη κατάκτηση των Ελλήνων στη μεταπολίτευση, την ένταξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή οικογένεια, την οποία σχεδίασε και έφερε σε πέρας ο αείμνηστος Κων/νος Καραμανλής».

Αλλά δεν έμεινε μόνο εκεί: «Δεν ξεχνάμε ότι ο κ. Τσίπρας, που τώρα επέλεξε τη Μακεδονία για να πολιτευθεί, είναι εκείνος που με περισσή ευκολία υπέγραψε τη συμφωνία των Πρεσπών.

Δεν ξεχνάμε ότι λίγο πριν χάσει τις εκλογές του 2019 αποφάσισε να αλλάξει τον εκλογικό νόμο για να ξαναβυθίσει τη χώρα σε αστάθεια».

«Η επιλογή λοιπόν είναι ξεκάθαρη: προχωράμε μπροστά στην πρόοδο και τη σταθερότητα ή γυρίζουμε πίσω στις περιπέτειες» είπε.

«Και κάτι πιο προσωπικό: η απόφαση του κ. Τσίπρα να εξαπολύσει επίθεση εναντίον μου είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα πολιτικού καιροσκοπισμού.

Η ανάληψη πολιτικής ευθύνης είναι έννοια άγνωστη για τον κ. Τσίπρα. Όπως άγνωστος του είναι και ο σεβασμός στους πολίτες των Σερρών.

Έρχεται τώρα, μετά από χρόνια αδιαφορίας στην πόλη των Σερρών, να μας υποδείξει με διχαστικό τρόπο ότι πρέπει να ρίξουμε το κάστρο.

Θα ήθελα να πληροφορήσω τον κ. Τσίπρα ότι πράγματι οι Σέρρες είναι κάστρο της Δημοκρατίας.

Κάστρο της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας, όπως την όρισε ο ιδρυτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, που ξεκίνησε από αυτόν εδώ τον τόπο.

Κάστρο της ελεύθερης επιλογής.

Αυτήν την ελεύθερη επιλογή θα εκφράσουν στις 21 Μαΐου οι πολίτες των Σερρών.

Και θα δώσουν στον κ. Τσίπρα ηχηρή απάντηση», δήλωσε ο πρώην υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Η απάντηση ΣΥΡΙΖΑ

«Δεν πρόλαβαν να περάσουν δύο μήνες και ο υπουργός της τραγωδίας των Τεμπών Κώστας Αχ. Καραμανλής κάνει σαν να μην έχει συμβεί τίποτα.

Είχε την εντύπωση ότι ο βίος και η πολιτεία του στο υπουργείο Μεταφορών θα ξεχαστεί έτσι εύκολα, κρυπτόμενος στις Σέρρες. Και τώρα που δεν του βγήκε το σχέδιο με την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα στον νομό, αυτός βγαίνει και από πάνω επιτιθέμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ», τονίζει σε ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Και σχολιάζει χαρακτηριστικά πως «έφτασε στο σημείο να ξεθάψει τις περικεφαλαίες της Συμφωνίας των Πρεσπών, όταν επί τέσσερα χρόνια από την υπουργική του καρέκλα την υπηρετούσε πιστά μαζί με όλη την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Τόση υποκρισία!»

«Στα δύσκολα επιστρέφει σε αυτά που ήξερε πολύ καλά να κάνει: στην πατριδοκαπηλία και τα πάρε δώσε με την ακροδεξιά.

Όσες φορές και αν επικαλείται το όνομα του Κωνσταντίνου Καραμανλή για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, οι Έλληνες πολίτες και οι πολίτες των Σερρών ξέρουν ότι έχουν να κρίνουν έναν πολιτικό που το 2023 έχει εγκληματικές ευθύνες για την τραγωδία στα Τέμπη. Και αυτό δεν αλλάζει με τίποτα» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

ΠΗΓΉ
Μπορείς να διαβάσεις:

ΠΑΣΟΚ για κόμμα Κασιδιάρη: «Αν είχε ακολουθηθεί η πρότασή μας θα κάλυπτε και το κόμμα του Κανελλόπουλου»

Post a Comment