Back
Εθνικής Αντιστάσεως

Πήραν μπρος οι μηχανές για την ανάπλαση της πλατείας Εθνικής Αντιστάσεως στη Ν. Μηχανιώνα (ΦΩΤΟ)

Descriptive alt text
Διάρκεια ανάγνωσης: 3 λεπτά

Με τον προγραμματισμό να τηρείται κατά γράμμα τοποθετήθηκαν τα πρώτα κιγκλιδώματα με σκοπό να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες ανάπλασης της πλατείας Εθνικής Αντιστάσεως στη Νέα Μηχανιώνα.

Σε… εργοτάξιο μετατράπηκε από νωρίς το πρωί της Δευτέρας 9 Σεπτεμβρίου η πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως στη Νέα Μηχανιώνα, αφού φαίνεται τα λεγόμενα της Διοίκησης Τζέκου να επαληθεύονται, με τις εργασίες ανάπλασης να ξεκινούν δύο εβδομάδες μετά τη λήξη της μεγάλης θρησκευτικής εμποροπανήγυρης.

Όπως αποκαλύπτει το φωτορεπορτάζ του ethermaikos.gr έχει τοποθετηθεί περίφραξη στον κυρίως χώρο της πλατείας αλλά και σε ένα σημείο του «μπαλκονιού», ακριβώς απέναντι ενώ μηχανήματα έργου βρίσκονται ήδη στο σημείο.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο «Βιοκλιματική Αναβάθμιση Πλατείας Εθνικής Αντιστάσεως Οικισμού Ν. Μηχανιώνας» εντάχθηκε στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «Αστική Αναζωογόνηση 2019» και κοστολογείται στις 634.799,09€, ενώ χρηματοδοτείται κατά 60% από το Πράσινο Ταμείο και κατά 40% από ιδίους πόρους.

● Ν. Μηχανιώνα: Νέα εποχή για την πλατεία Εθν. Αντιστάσεως – Ξεκινά η ανάπλασή της (ΦΩΤΟ)

Οι παρεμβάσεις που αναμένεται να γίνουν στην κεντρική πλατεία της Νέας Μηχανιώνας είναι μεταξύ άλλων η τοποθέτηση σύγχρονου ηλεκτροφωτισμού με φωτιστικά LED, επίστρωση με ειδικά υλικά που θα βελτιώνουν τις συνθήκες θερμικής άνεσης, ενώ θα διασφαλιστεί και η απρόσκοπτη πρόσβαση για όσους αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα.

Κ. Μαργαρίτης: «Είμαι συγκρατημένος. Θα μιλήσω όταν ολοκληρωθεί το έργο – Η Τεχνική Υπηρεσία υπερέβαλε εαυτόν»

Σε επικοινωνία του με το ethermaikos.gr ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Κωνσταντίνος Μαργαρίτης, τόνισε πως «οι δηλώσεις πρέπει να γίνουν αφού ολοκληρωθεί το έργο» καθώς και ο ίδιος περιμένει την υλοποίηση του, ενώ τόνισε ότι σύσσωμο το ανθρώπινο δυναμικό της Τεχνικής Υπηρεσίας αντιμετώπισε πολλά προβλήματα κυρίως για να «σώσει» το έργο, ένα έργο που όπως και ο ίδιος σημείωσε «είναι παλιό και κινδύνευε να χαθεί».

Ο κ. Μαργαρίτης, αποδίδει την έναρξη των εργασιών ολοκληρωτικά στους υπαλλήλους της Τεχνικής Υπηρεσίας, οι οποίοι υπερβάλλουν εαυτόν για να σωθούν όλα εκείνα τα έργα που βρίσκονται μετέωρα.

Ολοκληρώνοντας, θέλησε να σημειώσει πως «φαίνεται πως ο εργολάβος ήρθε έτοιμος να ξεκινήσει ωστόσο επιμένω πως τα σχόλια πρέπει να γίνουν αφού ολοκληρωθεί το έργο. Τότε θα μιλήσουμε και για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε».

Δείτε το φωτορεπορτάζ του ethermaikos.gr

Μπορείς να διαβάσεις:

“Σάρκα και οστά” παίρνει το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου – Ξεκίνησαν οι εργασίες στο «Κοχύλι» (ΦΩΤΟ)

Post a Comment