Back
Πλατεία

Υπογράφηκε η σύμβαση για την ανάπλαση της Πλατείας Εθνικής Αντιστάσεως στη Νέα Μηχανιώνα

Descriptive alt text
Διάρκεια ανάγνωσης: 2 λεπτά

Σε εννέα μήνες αναμένεται να παραδοθεί στο κοινό η «ανακαινισμένη» Πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως στη Νέα Μηχανιώνα – Υπεγράφη η σύμβαση με το ανάδοχο αρχιτεκτονικό γραφείο.

Τη σύμβαση για την βιοκλιματική αναβάθμιση της Πλατείας Εθνικής Αντιστάσεως στη Νέα Μηχανιώνα υπέγραψε σήμερα Πέμπτη 8/8 ο Δήμαρχος Θερμαϊκού με αντιπρόσωπο του αρχιτεκτονικού γραφείου KARD Architects, του οποίου η πρόταση επικράτησε στον διαγωνισμό, παρουσία του Αντιδημάρχου Οικονομικών, Δημήτρη Γρουσουζάκου.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο συμπεριλαμβάνεται στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Πράσινου Ταμείου «Αστική Αναζωογόνηση 2019» και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στις 634.799,09€, με μία χρηματοδότηση της τάξης του 60% από το Πράσινο Ταμείο και 40% από ιδίους πόρους.

● Ν. Μηχανιώνα: Νέα εποχή για την πλατεία Εθν. Αντιστάσεως – Ξεκινά η ανάπλασή της (ΦΩΤΟ)

Θ. Τζέκος: «Επόμενο βήμα η κατασκευή και άλλων τέτοιων έργων»

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δ. Θερμαϊκού αναφέρεται ότι «στόχος της παρέμβασης είναι τόσο η αισθητική, όσο και η βιοκλιματική αναβάθμιση μέσω της χρήσης καινοτόμων υλικών που θα χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή του».

Παράλληλα, σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, Θεόδωρος Τζέκος, σχολίασε τα εξής: «Η δημιουργία μίας “πράσινης” πλατείας και η βελτίωση του μικροκλίματος παίρνει σάρκα και οστά χάρη στις συστηματικές και άοκνες προσπάθειες του προσωπικού των Τεχνικών Υπηρεσιών, αλλά και της Διοίκησής μας. Επόμενο βήμα μας η κατασκευή και άλλων τέτοιων έργων με πρώτο στη σειρά αυτό της ανάπλασης της πλατείας Μεσημερίου».

Μπορείς να διαβάσεις:

Ο μήνας της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Ι.Ν Παναγίας Φανερωμένης Ν. Μηχανιώνας

Post a Comment