Back

«Δεύτερη ευκαιρία» για τον πολύπαθο βυθό της Χαλκιδικής: Μαζεύτηκαν τόνοι σκουπιδιών (ΦΩΤΟ)

Descriptive alt text
Διάρκεια ανάγνωσης: 3 λεπτά

Οι Θεσσαλονικείς «φύλακες» του βυθού επέστρεψαν στις ακτές της Χαλκιδικής δίνοντας νέα όψη σε παραλίες και βυθό με στόχο να μαζευτούν οχτώ τόνοι σκουπιδιών από τέσσερις περιοχές.

Πλαστικά, λάστιχα, απόχες, τσιγάρα, φυσίγγια, φελιζόλ, πλαστικά μπουκάλια, παιδικά μπαλόνια, δίχτυα, αλιευτικός εξοπλισμός, άγκυρες και μεταλλικά αντικείμενα είναι μερικά μόνο από τα αντικείμενα που «ψάρεψαν» οι εθελοντές της Greek Eco Project κατά τη διάρκεια της δράσης “Blue Halkidiki 2024”.

Σε εφτά μέρες καθαρίστηκαν οι ακτές και ο βυθός στο Βατοπέδι, στο νησί Κέλυφος, στο λιμάνι της Νικήτης με τελικό προορισμό το Πόρτο Κουφό ενώ στόχος της φετινής δράσης ήταν να μαζευτούν συνολικά οχτώ τόνοι σκουπιδιών.

Ποιος είναι ο Greek Eco Project

Ο Greek Eco Project είναι ένας περιβαλλοντικός σύλλογος που ιδρύθηκε το 2020 από μια ομάδα ευαισθητοποιημένων ανθρώπων διαφορετικού υπόβαθρου με κοινό παρονομαστή την αγάπη και τον σεβασμό για το φυσικό περιβάλλον. Με έδρα στην Θεσσαλονίκη. Μέσα από τις συνεχόμενες περιβαλλοντικές μας δράσεις προσπαθούμε να προστατεύουμε το περιβάλλον στο οποίο ζούμε. Γιατί νιώθουμε την βαθιά ευθύνη που μας αναλογεί γιατί πιστεύουμε ότι ό,τι αγαπάς οφείλεις να το προστατεύεις και να το κρατάς ασφαλές ατομικά και συλλογικά, καθώς κάθε μικρή μας πράξη είναι μια μεγάλη ανάσα για τη γη.

Αποστολή μας, η κινητοποίηση του κόσμου και η αναγνώριση της αξίας της φύσης μέσα από εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις σε όλη την Ελλάδα, όπως παράκτιοι και υποβρύχιοι καθαρισμοί, δεντροφυτεύεις, βιωματικά οικολογικά εργαστήρια, αναπλάσεις αστικών πάρκων αλλά και πιο μεγάλα project όπως η δράση του Blue Halkidiki.

Ο απώτερος στόχος του Greek Eco Project είναι η δημιουργία ενός πολυδιάστατου διαβαλκανικού οικολογικού πάρκου στο Νομό Θεσσαλονίκης, 100% αυτόνομο ενεργειακά. Ένα πάρκο φιλικό και ανοιχτό προς όλους, με κήπους, λίμνες, ανοιχτούς παιδότοπους, ειδικά διαμορφωμένους χώρους για κατοικίδια, που θα αποτελεί μια κυψέλη γνώσης και έμπνευσης. Μέσα σε αυτό θα ενσωματωθούν οι δράσεις και όσα πρεσβεύουμε σαν αξίες και θα δημιουργήσει ένα πρότυπο προς αλλαγή νοοτροπίας της σημερινής κοινωνίας.

Μπορείς να διαβάσεις:

Θεσσαλονίκη: Έλυσε κάβους το πρώτο πλοίο για Σποράδες (ΦΩΤΟ)

Post a Comment