Back
Λιμάνι

4.000 τουρίστες αποβιβάστηκαν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Descriptive alt text
Διάρκεια ανάγνωσης: 2 λεπτά

Δύο κρουαζιερόπλοια έδεσαν μόνο σήμερα Τετάρτη (12/04) στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης φέρνοντας συνολικά 4.000 τουρίστες, οι περισσότεροι εκ των οποίων έφτασαν στην συμπρωτεύουσα από την Αμερική.

Τα κρουαζιερόπλοια «Celebrity Infinity» και «Marella Discovery» έδεσαν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, ενώ μαζί με αυτά κατεύθασαν περίπου 4.000 τουρίστες από διάφορες χώρες της Αμερικής αλλά και της Ευρώπης. Πολλοί επέλεξαν να περιηγηθούν στο κέντρο της πόλης ενώ δεν ήταν λίγοι και εκείνοι που κατευθύνθηκαν σε κοντινούς προορισμούς όπως αυτός της Βεργίνας.

Συγκεκριμένα, το κρουαζιερόπλοιο «Celebrity Infinity» της Celebrity Cruises ταξιδεύει με 2.200 επιβάτες, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι Αμερικανοί, Καναδοί και Αυστραλοί ενώ σε μικρότερο βαθμό είναι και Βρετανοί ταξιδιώτες. Το «Celebrity Infinity» έφτασε σήμερα το πρωί στη Θεσσαλονίκη από τη Μύκονο και στις 9.30 το βράδυ θα αναχωρήσει για τον επόμενό του σταθμό, το Ναύπλιο.

Το δεύτερο κρουαζιερόπλοιο με όνομα «Marella Discovery» και στο οποίο επιβαίνουν 1.700 άτομα, κυρίως Βρετανοί, κατέπλευσε από τη Μαρμαρίδα της Τουρκίας ενώ θα παραμείνει στην πόλη έως τις 19.00 το απόγευμα και μετά θα συνεχίσει το ταξίδι του για τον Βόλο. Οι επιβάτες του «Marella Discovery» θα πραγματοποιήσουν και αυτοί εκδρομές σε γύρω περιοχές της Θεσσαλονίκης ενώ αρκετοί από αυτούς επέλεξαν να περάσουν τις ελεύθερες ώρες τους στο κέντρο της πόλης.

Συνολικά έως σήμερα έχουν καταγραφεί 29 αφίξεις κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Έως το τέλος της χρονιάς αναμένονται στο λιμάνι άλλες 53 αφίξεις, φθάνοντας τον αριθμό ρεκόρ των 82 για το 2024.

Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να φτάσουν στη Θεσσαλονίκη και ακόμα δύο κρουαζιερόπλοια. Ο λόγος για το «Celestyal Journey» το οποίο θα φτάσει στο λιμάνι από τον Πειραιά στις 12:30 το μεσημέρι της Κυριακής (16/06). Την επομένη, Δευτέρα 17/06, θα δέσει το «Silver Moon», με προηγούμενο λιμάνι τη Μύκονο και επόμενο το Ναύπλιο.

Υπενθυμίζεται, πως από τον Ιούλιο του 2023 η Θεσσαλονίκη απέκτησε και δεύτερο επιβατικό σταθμό κρουαζιέρας, με την ονομασία «Μέγας Αλέξανδρος».

Μπορείς να διαβάσεις:

Επέλαση καύσωνα με κλειστά σχολεία, τηλεργασία και έκτακτα μέτρα

Post a Comment