Back
Άθληση για Όλους

Προγράμματα “Άθλησης για Όλους”: Αυτές είναι οι συνδρομές, οι δικαιούχοι έκπτωσης και οι τρόποι πληρωμής

Διάρκεια ανάγνωσης: 5 λεπτά

Εγκρίθηκαν ομόφωνα τα κόστη αντιτίμου συνδρομών, οι εκπτώσεις αλλά και η διαδικασία εγγραφής για τους ενδιαφερόμενους – αθλούμενους των Προγραμμάτων Άθλησης για Όλους 2024 – 2025.

Κατά τη διάρκεια της 28ης τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, χθες Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε η εισήγηση, η οποία και εγκρίθηκε ομόφωνα, σχετικά με τα κόστη αντιτίμου συνδρομών, τις εκπτώσεις αλλά και τη διαδικασία εγγραφής για τους ενδιαφερόμενους – αθλούμενους.

Συγκεκριμένα, οι συνδρομές για τα Τμήματα (1) Αερόβιας γυμναστικής ενηλίκων και ανηλίκων (όλα τα αερόβια προγράμματα), (2) Βαρών – Μυϊκής Ενδυνάμωσης ενηλίκων και ανηλίκων (όργανα στα ΓΜΑ) και (3) Κινητικής Αγωγής, Στίβου, Τέννις, Ενόργανης Γυμναστικής, Ρυθμιστικής Γυμναστικής, Kids Aerobic, Παιδαγωγικής Γυμναστικής, Παραδοσιακών Χορών, Κωπηλασίας, Ιστιοπλοΐας, Κολύμβησης στη θάλασσα, Υδρογυμναστικής στη θάλασσα ενηλίκων και ανηλίκων ανέρχονται στα 15€ ανά μήνα, ενώ τα προγράμματα Πισίνας (ανηλίκων και ενηλίκων) και υδρογυμναστικής κοστίζουν 30€ ανά μήνα.

Για τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες ισχύει η έκπτωση της τιμής στα 20€ ανά μήνα στα προγράμματα πισίνας ΚΑΠΠΑ ανηλίκων και ενηλίκων καθώς και την έκπτωση τιμής στα 10€ για το σύνολο των προγραμμάτων ενηλίκων και ανηλίκων εκτός προγραμμάτων της πισίνας.

Οι ομάδες που δικαιούνται τις εκπτώσεις είναι οι εξής:

– Όλα τα μέλη μονογονεϊκής οικογένειας με ανήλικα τέκνα, με την επίδειξη της δικαστικής απόφασης διαζυγίου – επιμέλειας ή πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης σε περίπτωση χηρείας,
– Όλα τα μέλη πολύτεκνης οικογένειας (τεσσάρων τέκνων και πάνω) με ανήλικα τέκνα, με την επίδειξη του αντίστοιχου πιστοποιητικού πολύτεκνης ιδιότητας,
– Οι φοιτητές κρατικών ιδρυμάτων με την επίδειξη του φοιτητικού πάσου,
– Ο αθλούμενος που συμμετέχει σε δεύτερο, σε τρίτο και παραπάνω πρόγραμμα άθλησης. Συγκεκριμένα, στο πρώτο τμήματα δίνει ολόκληρη συνδρομή, αν μεταξύ των προγραμμάτων είναι η κολύμβηση θα είναι το πρώτο και η έκπτωση θα γίνεται στο 2ο και στο 3ο.

Διαδικασία εγγραφής

Για να ολοκληρώσει την εγγραφή του ένας ενδιαφερόμενος – αθλούμενος οφείλει να ακολουθήσει τα εξής βήματα:

– Να ενημερώνεται για τα προγράμματα άθλησης είτε με επίσκεψη στο Γραφείο Αθλητισμού είτε από την ιστοσελίδα εδώ, είτε τηλεφωνικών, είτε από τους γυμναστές στους χώρους εκγύμνασης,

– Όλα τα προγράμματα άθλησης ενηλίκων και ανηλίκων είναι με ανοιχτή συμμετοχή, δηλαδή δεν χρειάζεται προγενέστερη δήλωση συμμετοχής,

Κάθε αθλούμενος είναι υποχρεωμένος, από την πρώτη επίσκεψή του, στην εγγραφή του να προσκομίσει ιατρική βεβαίωση καλής υγείας. Οι ενήλικοι προσκομίζουν ιατρική βεβαίωση από παθολόγο ή καρδιολόγο, για τα προγράμματα στην πισίνα απαιτείται επιπλέον βεβαίωση και από δερματολόγο. Εναλλακτικά οι ειδικότητες του ειδικού ιατρού και του ειδικού παθολόγου δίνουν βεβαίωση για όλα. Οι ανήλικοι προσκομίζουν ιατρική βεβαίωση παιδιάτρου. Η ιατρική βεβαίωση είναι απολύτων υποχρεωτική, χωρίς αυτή ο αθλούμενος δεν επιτρέπεται να συμμετέχει στα προγράμματα άθλησης. Γίνεται δεκτή η υπάρχουσα ιατρική βεβαίωση, ισχύς έτους.

– Από την πρώτη επίσκεψη του αθλούμενου, αφού προσκομίσει ιατρική βεβαίωση, ο γυμναστής του εκάστοτε τμήματος άθλησης, εφόσον κάνει τη γενική ενημέρωση, δίδει στον αθλούμενο να συμπληρώσει την Αίτηση Εγγραφής – Υπεύθυνη Δήλωση Συμμετοχής, εκδίδει την Κάρτα Μέλους και σημειώνει στο Παρουσιολόγιο του τμήματος την ημερομηνία έναρξης.

– Στην Αίτηση Εγγραφής – Υπεύθυνη Δήλωση Συμμετοχής ο αθλούμενος είναι υποχρεωμένος να συμπληρώσει ευδιάκριτα όλα τα στοιχεία που ζητούνται και να την υπογράψει. Η Αίτηση Εγγραφής – Υπεύθυνη Δήλωση Συμμετοχής αποτελεί παράλληλα και υπεύθυνη δήλωση υγείας – ανάληψη ευθύνης.

– Στην Κάρτα Μέλους ο γυμναστής του εκάστοτε τμήματος, αναγράφει τα στοιχεία: το ονοματεπώνυμο του αθλούμενου, το ποσό σε ευρώ, τον μήνα/ες και το τμήμα/τα άθλησης. Τα παραπάνω απαιτούνται να αναγράφονται ως αιτιολογία στην τραπεζική κατάθεση της συνδρομής κάθε αθλούμενου. Η κάρτα μέλους θα εκδίδεται σε κάθε ανανέωση συνδρομής.

– Στο μηνιαίο παρουσιολόγιο κάθε τμήματος ο γυμναστής/τρια ενημερώνει καθημερινά την παρουσία κάθε αθλούμενου. Σύμφωνα με τις παρουσίες κάθε αθλούμενου επιβεβαιώνεται η συμμετοχή του ή μη στο τμήμα/τα άθλησης.

Οι τρόποι πληρωμής

Η συνδρομή προκαταβάλλεται ανά μήνα, δίμηνο ή τρίμηνο και εντός των πρώτων πέντε ημερών από την έναρξη συμμετοχής. Ο μήνας συνδρομής είναι ημερολογιακός και όχι προσωπικός, δηλαδή ανάλογα με το πότε ξεκίνησε η συνδρομή καθενός.

Όταν η έναρξη συμμετοχής πραγματοποιηθεί από την πρώτη έως την 15η ημέρα του μήνα καταβάλλεται ολόκληρο το ποσό της συνδρομής. Στην περίπτωση που η έναρξη πραγματοποιηθεί από την 16η μέρα έως και την 27η του μήνα καταβάλλεται το μισό (50%) ποσό της συνδρομής. Οι επόμενοι μήνες συνεχίζουν ημερολογιακά.

Κάθε αθλούμενος μπορεί να πληρώνει τη συνδρομή μέσω τραπέζης ενώ στην κατάθεση θα πρέπει να αναγράφεται υποχρεωτικά στην αιτιολογία κατάθεσης με την εξής σειρά: το ονοματεπώνυμο του αθλούμενου (όχι του καταθέτη αν είναι διαφορετικός), ο μήνας αριθμητικά και το τμήμα άθλησης (τα στοιχεία που αναγράφονται στην κάρτα μέλους).

Ο αθλούμενος που δεν θα πραγματοποιήσει την πληρωμή της συνδρομής του εντός των πέντε πρώτων ημερών δεν δικαιούνται να συμμετέχει στα προγράμματα άθλησης. Δεν υπάρχει επιπλέον ποσό εγγραφής για κανένα από τα προγράμματα άθλησης.

Κάθε αθλούμενος που πληρώνει συνδρομή για κάποιο πρόγραμμα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο ίδιο τμήμα σε όλους τους χώρους άθλησης του Δήμου Θερμαϊκού, ενώ για τις συνδρομές που δεν εξοφλήθηκαν παρά τη συνεχή συμμετοχή του αθλούμενου σύμφωνα με το παρουσιολόγιο κάθε τμήματος, εκδίδεται βεβαιωτικό σημείωμα και αναλόγως του χρονικού διαστήματος προσδίδεται η νόμιμη προσαύξηση. Ο οφειλέτης οφείλει να εξοφλήσει το ποσό άμεσα. Σε οποιαδήποτε άλλη περίπτωση δεν έχει το δικαίωμα συμμετοχής σε κανένα αθλητικό πρόγραμμα τις επόμενες χρονιές.

Τέλος, κάθε ενδιαφερόμενος έχει τη δυνατότητα μόνο την πρώτη φορά να επισκεφτεί δοκιμαστικά το τμήμα που επιθυμεί, χωρίς καμία μελλοντική υποχρέωση, αν δεν συνεχίσει σε αυτό.

Μπορείς να διαβάσεις:

Αύριο (4/10) ο πρώτος αγώνας εντός έδρας για τον Ποσειδών στη 2η Αγωνιστική Β’ ΕΚΑΣΘ

Post a Comment