Back
2ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Μηχανιώνας

Το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Μηχανιώνας συμμετέχει σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα και ιδρύει Λέσχη Κηπουρικής!

Descriptive alt text
Διάρκεια ανάγνωσης: 2 λεπτά

«Θα φυτρώσουν οι σπόροι» που θα σπείρουν οι μαθητές και οι μαθήτριες του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Μηχανιώνας, καθώς το Σχολείο επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα “Seeds will grow” μεταξύ άλλων τριών ευρωπαϊκών χωρών.

Στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα ERASMUS+ K210-SCH με τίτλο “Seeds will grow” επιλέχθηκε να συμμετάσχει το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Μηχανιώνας, ένα πρόγραμμα που διαρκεί δύο σχολικές χρονιές (2024 – 2025 & 2025 – 2026) και απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες των Α’, Β’ και Γ’ τάξεων αλλά και σε μαθητές και μαθήτριες των τμημάτων ένταξης καθώς και εκείνων που στηρίζονται από ειδικούς παιδαγωγούς του σχολείου.

Σημειώνεται ότι στο πρόγραμμα “Seeds will grow” συμμετέχουν σχολεία από τρεις ακόμα ευρωπαϊκές χώρες, δηλαδή την Ιρλανδία, την Πορτογαλία και την Ιταλία.

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα

Κάθε σχολείο – εταίρος θα ιδρύσει μία «Λέσχη Κηπουρικής», η οποία θα είναι συμπεριληπτική και ποικιλόμορφη και θα αναπτύξει μακροπρόθεσμες πρακτικές αειφορίας και βιοποικιλότητας στον σχολικό κήπο. Οι εκπαιδευτικοί θα αναπτύξουν παιδαγωγικές στρατηγικές που προωθούν τη συμπερίληψη και τη διαφορετικότητα, την αειφορία και τη βιοποικιλότητα και οι μαθητές και οι μαθήτριες θα εκπαιδευτούν σχετικά με τη σημασία τους και θα μάθουν για τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής.

Σκοπός μας είναι η συμμετοχή όλων των μαθητών και μαθητριών στην κοινωνική και ακαδημαϊκή ζωή της σχολικής κοινότητας, η ψυχοκοινωνική τους ανάπτυξη, η ανάληψη νέων ρόλων και πρωτοβουλιών καθώς και η αποδοχή της διαφορετικότητας.

Μετά από την ολοκλήρωση του παρόντος προγράμματος, αναμένεται οι μαθήτριες και οι μαθητές μας να καλλιεργήσουν δεξιότητες που θα τους – τις βοηθήσουν να γίνουν ενεργοί και υπεύθυνοι πολίτες με περιβαλλοντική συνείδηση, να εντοπίζουν περιβαλλοντικά ζητήματα, να ενεργούν εποικοδομητικά και βιώσιμα με στόχο μία κοινωνία φιλική προς το περιβάλλον και να σέβονται την ιδιαιτερότητα και τη διαφορετικότητα.

Το Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Μηχανιώνας.

Μπορείς να διαβάσεις:

Σήμερα Δευτέρα 30/9 η συνάντηση με θέμα τις εξαφανίσεις ανηλίκων στο 4ο Νηπιαγωγείο Ν. Μηχανιώνας

Post a Comment