Back
Αθλητικών δαπέδων

383.000€ θα διατεθούν για την κατασκευή αθλητικών δαπέδων των σχολείων από την Τεχνική Υπηρεσία του Δ. Θερμαϊκού

Διάρκεια ανάγνωσης: 3 λεπτά

Τα αθλητικά δάπεδα των σχολικών μονάδων μπαίνουν στο «μικροσκόπιο» της Διοίκησης Τζέκου, με τις εργασίες συνολικού προϋπολογισμού 383.000€ να υλοποιούνται σε βάθος διετίας.

Τη μελέτη έργου με τίτλο «Κατασκευή Αθλητικών Δαπέδων στους Αύλειους Χώρους των Σχολείων», προϋπολογισμού ύψους 383.000€ ενέκρινε το Σώμα των μελών της Δημοτικής Επιτροπής κατά τη διάρκεια της τελευταίας 40ης τακτικής συνεδρίασης.

Πιο αναλυτικά, για το 2024 έχει οριστεί το ποσό των 30.000€ για τις ανάλογες εργασίες ενώ για το 2025 το αντίστοιχο ποσό των 353.000€, τα οποία αποτελούν μέρος της Συλλογικής Απόφασης Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΣΑΤΑ), μία χρηματοδότηση της πολιτείας προς τους Δήμους για την πραγματοποίηση έργων, η οποία κατανέμεται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου σε συγκεκριμένα έργα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην εισήγηση που κατατέθηκε ενώπιον της Δημοτικής Επιτροπής η μελέτη με αρ. 27/2024, αφορά «την ανάγκη βελτίωσης των υποδομών της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης και της αναβάθμισης της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα της εκπαίδευσης, με σκοπό την κάλυψη των αναγκών κάθε μαθητή, ενισχύοντας παράλληλα τις αλληλεπιδράσεις, αφενός, μεταξύ των παιδιών, και αφετέρου, μεταξύ των παιδιών και των διδασκόντων, επιτρέποντάς τα να πειραματίζονται με τις εξελισσόμενες δεξιότητες τους και τηρώντας όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές ασφάλειας».

Κ. Κούτουκας: «Ορθώς η Διοίκηση επέλεξε να συνεχίσει το έργο»

Μιλώντας στο ethermaikos.gr ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης «Θερμαγικός», Κωνσταντίνος Κούτουκας, θα σχολιάσει ότι «έχει γίνει ήδη ένα έργο με τους αύλειους χώρους των σχολείων, το οποίο ολοκληρώθηκε πριν λίγο καιρό όπου αποκαταστάθηκαν πάρα πολλά δάπεδα σχολείων, ωστόσο έμειναν κάποια που χρειάζονταν παρεμβάσεις».

Κάτι που επιβεβαιώνετε από όσα είχε δηλώσει σε προηγούμενο ρεπορτάζ στο ethermaikos.gr η διευθύντρια του 1ου Γυμνασίου Νέας Μηχανιώνας, Σοφία Γεωργάκη, αφού τότε είχε δηλώσει πως: «Το προηγούμενο διάστημα προσπαθήσαμε να ολοκληρώσουμε κάποια θέματα που εκκρεμούν, όπως είναι το ζήτημα της καθαριότητας και των αθλητικών εγκαταστάσεων: Για παράδειγμα το γήπεδο βόλεϊ του σχολείου έχει ένα τερέν με διάφορα μπαλώματα, το οποίο όπως με ενημέρωσε ο απερχόμενος διευθυντής, έπρεπε να έχει αλλαχτεί εδώ και δυο χρόνια. Ο ίδιος είχε κάνει πολλές προσπάθειες, αλλά δεν ευοδώθηκαν. Επικοινώνησα για το συγκεκριμένο ζήτημα με την αντίστοιχη υπηρεσία του δήμου και με ενημέρωσαν πως υπάρχει ένα κονδύλι για τέτοιου είδους θέματα και με διαβεβαίωσαν ότι το τερέν θα αλλαχθεί μέσα στο 2025».

● Η εικόνα των σχολείων του Δ. Θερμαϊκού λίγο πριν το πρώτο «κουδούνι» – “Αγκάθι” τα μικροπροβλήματα

Για τη μελέτη που εγκρίθηκε για την ερχόμενη διετία 2024 – 2025, ο κ. Κούτουκας τόνισε ότι «ορθώς η Διοίκηση επέλεξε να τα φτιάξει και σίγουρα θα μείνουν και κάποια ακόμα. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Δήμος μας απαρτίζεται συνολικά από 54 σχολικές μονάδες, άρα αμέσως αντιλαμβανόμαστε ότι δεν είναι ένα εύκολο έργο.

Ουσιαστικά αυτό είναι η συνέχεια του πρώτου έργου. Τελειώνει το πρώτο έργο και τώρα γίνεται το δεύτερο κομμάτι. Ίσως και τώρα να μην τελειώσουν όλα γιατί είναι μεγάλο το νούμερο των σχολείων, δεν είναι μικρό».

Φωτογραφία αρχείου
Μπορείς να διαβάσεις:

Οι “αόρατες” διαβάσεις έξω από τα σχολεία του δήμου Θερμαϊκού (ΦΩΤΟ)

Post a Comment