Back

Με τη Δήμαρχο του Τσεσμέ Lâl Denizli βρέθηκε ο Δήμαρχος Θερμαϊκού Θεόδωρος Τζέκος (ΦΩΤΟ)

Descriptive alt text
Διάρκεια ανάγνωσης: 3 λεπτά

Κατά την επίσκεψή του στον Τσεσμέ στην επαρχία της Σμύρνης, συνοδεύοντας τον Σύλλογο Αγιοπαρασκευούσιων και Τσεσμελίδων Νέας Μηχανιώνας «Το Γυαλουδάκι», ο Δήμαρχος Θερμαϊκού Θεόδωρος Τζέκος συναντήθηκε με τη Δήμαρχο του Τσεσμέ Lâl Denizli – Τοποθετήθηκε λίθος στην ελιά που είχαν φυτέψει σε πρωτύτερη επίσκεψη.

Από την Κυριακή 1 έως και το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου βρέθηκε στον Τσεσμέ ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, Θεόδωρος Τζέκος, ο οποίος συμμετείχε στην εκδρομή που διοργάνωσε ο Σύλλογος Αγιοπαρασκευούσιων και Τσεσμελίδων Νέας Μηχανιώνας «Το Γυαλουδάκι».

 

Στιγμιότυπο από την επίσκεψη του Δημάρχου στον Τσεσμέ.

Στα πλαίσια της εξόρμησης ο Δήμαρχος Θερμαϊκού Θεόδωρος Τζέκος συνάντησε την ομόλογο του Δήμαρχο του Τσεσμέ Lâl Denizli, όπου συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και έθεσαν τις βάσεις για περαιτέρω συνεργασία.

H Lâl Denizli στα δεξιά του Δημάρχου Θερμαϊκού, Θεόδωρου Τζέκου.

Παράλληλα, ο κ. Τζέκος συνάντησε και τον Έλληνα Πρόξενο του Γενικού Προξενείου Σμύρνης, Αλέξανδρο Κώνστα, και συζήτησαν για το ρόλο του προξενείου στην ιστορική αυτή περιοχή. Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον της επίσκεψης για την θαλάσσια αστική συγκοινωνία στον κόλπο της Σμύρνης και την σημαντικότητα εφαρμογής ανάλογης συγκοινωνίας στον Θερμαϊκό κόλπο.

Ο Αλέξανδρος Κώνστας στα αριστερά του Δημάρχου Θερμαϊκού, Θεόδωρου Τζέκου.

Η ελιά των Νεομηχανιωτών στη μνήμη των Τσεσμελήδων

Σε κλίμα συγκίνησης οι εκδρομείς τοποθέτησαν λίθο στο σημείο όπου σε προηγούμενη επίσκεψη μέλη του Συλλόγου είχαν φυτέψει μία ελιά, αφιερωμένη στη μνήμη των προγόνων τους.

Στιγμιότυπο από την τοποθέτηση του λίθου.

«Η ελιά αυτή φυτεύτηκε στις 25/6/2009 στο πλαίσιο της ελληνοτουρκικής φιλίας και την ειρήνης από προγόνους των Ελλήνων κατοίκων της Αγίας Παρασκευής (Dalyan) και της Κρήνης (Çeşme) που τώρα ζουν στη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης».

Η λίθος κάτω από την ελιά.

Μπορείς να διαβάσεις:

Τεχνικό Πρόγραμμα 2025: Αυτός είναι ο κατάλογος των “προβλημάτων” της Περαίας

Post a Comment