Back
2025

Τεχνικό Πρόγραμμα 2025: Αυτός είναι ο κατάλογος των “προβλημάτων” της Περαίας

Descriptive alt text
Διάρκεια ανάγνωσης: 2 λεπτά

Τα προβλήματα αλλά και οι προτάσεις για την Κοινότητα της Περαίας τέθηκαν επί τάπητος στην τελευταία τακτική συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου – Η αποπεράτωση του Πολιτιστικού Κέντρου και ακόμη 9 προτάσεις για το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2025.

Ενόψη της ψήφισης του Τεχνικού Προγράμματος 2025 από το Δημοτικό Συμβούλιο Θερμαϊκού, το Τοπικό Συμβούλιο της Δ.Κ. Περαίας, κατέθεσε δέκα (10) προτάσεις για το Τεχνικό Πρόγραμμα του έτους 2025.

Η αποπεράτωση του Πολιτιστικού Κέντρου Περαίας, η αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών, η τροποποίηση της υπάρχουσας Κυκλοφοριακής Μελέτης για την αντιμετώπιση κυκλοφοριακών προβλημάτων, καθώς και η δημιουργία ΚΔΑΠ για Άτομα με Ανάγκες στο ημιτελές κτίριο ΚΑΠΠΑ 2000, είναι μερικές μόνο από τις προτάσεις του Συμβουλίου Κοινότητας της Περαίας.

Η λίστα των 10+2 προτάσεων

Σε κλίμα γόνιμου διαλόγου και ουσιαστικής συνεργασίας, το Τοπικό Συμβούλιο Συμβούλιο Δ.Κ. Περαίας, αποφάσισε ομόφωνα και προτείνει να συμπεριληφθούν στο Τεχνικό Πρόγραμμα τα εξής έργα:

  1. Αποπεράτωση Πολιτιστικού Κέντρου Περαίας.
  2. Αποκατάσταση των διαβρώσεων της ακτογραμμής.
  3. Επισκευή και διαμόρφωση όλων των δημοτικών πάρκων (Ανθέων – Φιλίππου, Άνω Περαίας, γήπεδο, πίσω από τον Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος), Θεσσαλονίκης – Αμπελοκήπων (GOODYS), Πινδάρου – Σοφοκλή τοποθέτηση καθισμάτων με πλάτη σε δημόσιους χώρους (παγκάκια) & δενδροφύτευση.
  4. Ηλεκτροφωτισμός του πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής, Πέτρου και Παύλου.
  5. Δημιουργία ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ (προτεινόμενος χώρος ημιτελές κτίριο ΚΑΠΠΑ).
  6. Τροποποίηση και υλοποίηση της υπάρχουσας Κυκλοφοριακής Μελέτης για την αντιμετώπιση κυκλοφοριακών προβλημάτων στην Κοινότητα της Περαίας.
  7. Αποκατάσταση κατόπιν καταγραφής των πεζοδρομίων της Περαίας
  8. Αθλητικές εγκαταστάσεις ανοικτού τύπου σε έκταση 25 στρ. πίσω από το ΚΑΠΠΑ, τα οποία έχουν επανέλθει στην κυριότητα του Δήμου και είναι ήδη χαρακτηρισμένα για χρήση αθλητικών εγκαταστάσεων. (Μπάσκετ, Τέννις, πίστα ρόλερ, γήπεδο στίβου, κ.λ.π.)
  9. Μελέτη στατικότητας και νομιμοποίηση της Σκάλας της Περαίας, ώστε να επιτευχθεί (κατόπιν συνεννόησης με την Κτηματική Υπηρεσία η αποκατάσταση της.
  10. Αγορά ηλεκτρικού λεωφορείου (προβλέπεται στο Open Mall) ώστε να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι της Άνω Περαίας.

Διαβάστε ολόκληρη την απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου ΕΔΩ.

Ακόμη, το Συμβούλιο εισηγείται στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου να καλέσει την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας να ενεργήσει αυτοψία στα ρέματα της Περαίας, αλλά και τη Διάνοιξη – Κατασκευή κυκλικού κόμβου στη συμβολή των οδών Ανθέων με Φιλίππου.

Σημειώνεται, πως η σύμβουλος Ιωάννα Βουλγαράκη πρότεινε ακόμα την Ανάπλαση της οδού Δημοκρατίας καθώς και υπογιοποίηση των κάδων στις οδούς Αμπελοκήπων και Ρωμανού.

Μπορείς να διαβάσεις:

Πέφτει πίσσα και στους Νέους Επιβάτες

Post a Comment