Back
ΟΑΣΘ

ΟΑΣΘ: Από την μπροστινή πόρτα από σήμερα η επιβίβαση σε 20 γραμμές αστικών λεωφορείων

Descriptive alt text
Διάρκεια ανάγνωσης: 3 λεπτά

Από τη μπροστινή πόρτα, θα γίνεται και μόνο από σήμερα, Δευτέρα (23/9), η είσοδος των επιβατών σε 20 λεωφορειακές γραμμές του ΟΑΣΘ.

Τη μέθοδο «μπροστινή πόρτα» σε 20 συνολικά γραμμές εφαρμόζει από σήμερα ο Οργανισμός Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης, σε μία προσπάθεια να καταπολεμηθεί η εισιτηριοδιαφυγή που πλήττει τις Αστικές Συγκοινωνίες στη Θεσσαλονίκη.

Όπως ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση ο Οργανισμός, ο ΟΑΣΘ αλλά και τα ΚΤΕΛ που εκτελούν μαζί του το έργο της αστικής συγκοινωνίας, η επιβίβαση από την μπροστινή πόρτα θα αφορά τις εξής γραμμές:

Γραμμή 4, που εκτελεί το δρομολόγιο Καλαμαριά – Χαριλάου
Γραμμή 7, που εκτελεί το δρομολόγιο Άγιος Ιωάννης – Πανεπιστήμιο
Γραμμή 11Τ, που εκτελεί το δρομολόγιο Πυλαία – Χαριλάου
Γραμμή 24, που εκτελεί το δρομολόγιο Πλατεία Ελευθερίας – Χίλια Δένδρα
Γραμμή 26, που εκτελεί το δρομολόγιο Καλλιθέα – Πλατεία Ελευθερίας
Γραμμή 28, που εκτελεί το δρομολόγιο Τ.Σ. Ευκαρπίας – Σκλαβενίτης – Παπαγεωργίου – Πανεπιστήμιο
Γραμμή 30, που εκτελεί το δρομολόγιο Τριανδρία – Αποθήκη
Γραμμή 35, που εκτελεί το δρομολόγιο Μετέωρα – Βενιζέλου
Γραμμή 37, που εκτελεί το δρομολόγιο Ν.Σ. Σταθμός – Κρυονέρι
Γραμμή 38, που εκτελεί το δρομολόγιο Νέα Ευκαρπία – Αριστοτέλους

Παράλληλα, από σήμερα (23/9) η επιβίβαση στα αστικά λεωφορεία γραμμών αρμοδιότητας του ΚΤΕΛ, 42, 43, 53, 53Α, 90, 91, 92 και 59-60-61 (εκτελούνται από ΚΤΕΛ Σερρών), θα γίνεται αποκλειστικά από τη μπροστινή πόρτα του λεωφορείου. Στο πλαίσιο του σχεδίου αυτού, στα λεωφορεία του Οργανισμού έχει τοποθετηθεί σήμανση, η οποία προτρέπει στη χρήση εισιτηρίου και ταυτόχρονα προειδοποιεί για τα πρόστιμα.

Όπως έχει αποφασιστεί, η αποβίβαση των επιβατών, θα γίνεται από τις υπόλοιπες πόρτες ενώ η επιβίβαση και αποβίβαση ατόμων με αναπηρικά αμαξίδια, θα γίνεται από την πόρτα στην οποία διατίθεται «ράμπα» για αμαξίδιο.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΟΣΕΘ, κάθε επιβάτης οφείλει να καταβάλλει το αντίτιμο του εισιτηρίου ή να φέρει εισιτήριο ή κάρτα, να το επικυρώνει κατά την επιβίβαση στο λεωφορείο και να το επιδεικνύει στο προσωπικό του ΚΤΕΛ, του ΟΑΣΘ και του ΟΣΕΘ, που είναι αρμόδιοι για τους ελέγχους κομίστρου. Οι επιβάτες που έχουν μειωμένα εισιτήρια πρέπει να έχουν μαζί τους τα σχετικά δικαιολογητικά που να πιστοποιούν το δικαίωμα στην έκπτωση ή στο μηδενικό εισιτήριο.

Η διαδικασία είναι πιλοτική σε αυτό το στάδιο και ο ΟΣΕΘ σημειώνει πως η Πολιτεία θα επανεκτιμήσει τις παραμέτρους του έργου, πριν την οριστική προσαρμογή του.

Τέλος, ο ΟΑΣΘ προχωρά στον πολλαπλασιασμό ελέγχων και προστίμων, αυξάνοντας τουλάχιστον κατά 60 τους ελεγκτές του. Περισσότεροι πλέον από 130 ελεγκτές θα διενεργούν καθημερινά ελέγχους, με στόχο την αύξηση της χρήσης εισιτηρίων.

Μπορείς να διαβάσεις:

Πώς επέδρασε η 88η ΔΕΘ στην οικονομία της Θεσσαλονίκης – Ο αντίκτυπος στον Δ. Θερμαϊκού

Post a Comment