Back
Πολιτικής

Δ. Θερμαϊκού: Καθιέρωση 24ωρης λειτουργίας της Πολιτικής Προστασίας

Descriptive alt text
Διάρκεια ανάγνωσης: 2 λεπτά

Σε πλήρη ετοιμότητα θα βρίσκεται σε 24ωρη πλέον βάση ο μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας του δήμου Θερμαϊκού – Ο ειδικός σύμβουλος σε θέματα Π.Π., Κωνσταντίνος Κοκολάκης στο ethermaikos.gr.

Ο Δήμος Θερμαϊκού ενισχύει τη λειτουργία του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας στο πλαίσιο της επιχειρησιακής ετοιμότητας δίνοντας βάση στην πρόληψη και τον σωστό σχεδιασμό.

Στο πλαίσιο αυτό, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θερμαϊκού, εγκρίθηκε ομόφωνα α) η λειτουργία του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας σε 24ωρη βάση και β) η καθιέρωση του καθημερινού ωραρίου εργασίας και κατά τις απογευματινές και νυχτερινές ώρες εργάσιμων ημερών και Κυριακών και αργιών.

Οι βάρδιες λειτουργίας της Π.Π. καθορίζονται ως εξής:

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ Α σειρά (Πρωϊνό) Β σειρά (Απογευματινό) Γ σειρά (Νυχτερινό)
Όλες οι ειδικότητες 07:00 – 15:00 15:00 – 23:00 23:00 – 07:00

«Αναγκαία η 24ωρη λειτουργία της Πολιτικής Προστασίας»

Ο ειδικός σύμβουλος σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, Κωνσταντίνος Κοκολάκης, μιλώντας στο ethermaikos.gr, τόνισε πως ο δήμος προχώρησε σε αυτή την κίνηση, κρίνοντας αναγκαία την παραμονή των υπαλλήλων της Πολιτικής Προστασίας σε επιφυλακή καθ’ όλο το 24ωρο, «διασφαλίζοντας έτσι την άμεση αντιμετώπιση και αποκατάστασης φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών».

Ο ειδικός σύμβουλος σε θέματα Π.Π., Κωνσταντίνος Κοκολάκης

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε: «Η απόφαση αυτή πάρθηκε μετά από υποβολή του αιτήματος από το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και Άμυνας του δήμου μας, καθότι οι φυσικές και οι τεχνολογικές καταστροφές δεν κοιτάνε ούτε ωράριο, ούτε αν είναι ημέρα εργασίας ή αργίας όταν εκδηλώνονται και επειδή και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και οι Περιφέρειες με νομοθετήματα λειτουργούν σε 24ωρη βάση, το ίδιο κατ’ αναλογία αιτηθήκαμε και εμείς, προκειμένου ακριβώς και οι υπάλληλοι της Πολιτικής Προστασίας να δικαιούνται ότι δικαιούνται και οι συνάδελφοί τους πέραν του κανονικού ωραρίου εργασίας που ισχύει για τη λειτουργία του δήμου».

Επίσης, αυτό διευκολύνει την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών ακραίων φαινομένων, όπου χρειάζεται άμεση κινητοποίηση για την αντιμετώπισή τους, διασφαλίζοντας την υγεία και την ασφάλεια των δημοτών.

Μπορείς να διαβάσεις:

«Γενέθλια Ημέρα Περαίας»: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τις επετειακές εκδηλώσεις

Post a Comment