Back
Κρουαζιερόπλοια

Εβδομάδα κρουαζιέρας για τη Θεσσαλονίκη: Τέσσερα κρουαζιερόπλοια θα φτάσουν στην πόλη

Descriptive alt text
Διάρκεια ανάγνωσης: 2 λεπτά

Τέσσερα κρουαζιερόπλοια αναμένεται να δέσουν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης μόλις αυτήν την εβδομάδα, με το πολυτελές MSC Explora I να βρίσκεται ήδη στην πόλη.

Υψηλές προσδοκίες από τον Σεπτέμβριο έχουν οι Θεσσαλονικείς επιχειρηματίες αφού μέσα στον μήνα αναμένονται αφίξεις συνολικά δεκατριών κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της πόλης. Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο ήταν το Norwegian Getaway, με το οποίο ταξίδεψαν τουλάχιστον 4.000 τουρίστες και έφτασαν στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου.

Tην Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου έφτασε για 26η φορά στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το Celestyal Journey προερχόμενο από τον Πειραιά με 901 επιβάτες, εκ των οποίων οι 283 αποβιβάστηκαν ενώ 257 επιβιβάστηκαν.

Σήμερα, Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου, θα είναι δεμένο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, το πολυτελές MSC Explora I, προερχόμενο από τη Σκιάθο. Το Explora I έχει δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στον προορισμό και ήδη η σημερινή του κατάπλευση είναι η τέταρτη για αυτή τη σεζόν.

Το SH Diana η 64η άφιξη

Αύριο Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου αναμένεται η 64η άφιξη κρουαζιερόπλοιου στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα αυτή του κρουαζιερόπλοιου SH Diana κατασκευασμένο στο Ελσίνκι της Φινλανδίας, το οποίο ταξιδεύει σε 192 επιβάτες και 127 μέλη πληρώματος.

Το SH Diana ανήκει στην εταιρία κρουαζιέρας Swan Hellenic, αγγλικών συμφερόντων, η οποία διαθέτει τρία κρουαζιερόπλοια, που εκτελούν κρουαζιέρες τόσο στη Μεσόγειο όσο και στην Καραϊβική μέχρι και στην Ανταρκτική. Το SH Diana είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη στον στόλο της εταιρίας, κατασκευασμένο το 2022. Έχει μήκος 125 μ. και πλάτος 24 μ., διαθέτει εννέα καταστρώματα και ταξιδεύει με 12,5 κόμβους/ώρα.

Το κρουαζιερόπλοιο, σύμφωνα με τον προγραμματισμό, θα φτάσει στις 8 το πρωί, προερχόμενο από την Καβάλα και θα αναχωρήσει στις 18.00 για το λιμάνι του Βόλου.

Το Norwegian Getaway ξανά στη Θεσσαλονίκη

Το Norwegian Getaway θα καταπλεύσει και πάλι στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, ενώ είχε έρθει ξανά τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου όταν και αποβιβάστηκαν στην πόλη περίπου 4.000 κυρίως Αμερικάνοι επισκέπτες. Σημειώνεται ότι το Norwegian Getaway είναι το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο που έχει φτάσει ποτέ.

Η καθιερωμένη Κυριακάτικη άφιξη

Η εβδομάδα θα κλείσει με την καθιερωμένη κυριακάτικη άφιξη του Celestyal Journey, το οποίο εκτελεί την 7ήμερη κρουαζιέρα «Ειδυλλιακό Αιγαίο». Τελευταία ημερομηνία για φέτος της συγκεκριμένης κρουαζιέρας είναι η 20η Οκτωβρίου.

Μπορείς να διαβάσεις:

“Χειροπέδες” σε πέντε άτομα που έβαζαν φιλάθλους του ΠΑΟΚ χωρίς εισιτήριο στην Τούμπα

Post a Comment