Back
Τσουρούς

Σοκαρισμένη η κοινωνία της Ν. Μηχανιώνας – Άφησε την τελευταία του πνοή ο Νίκος Τσουρούς

Διάρκεια ανάγνωσης: 3 λεπτά

Έφυγε από τη ζωή ο παλαίμαχος Αυτοδιοικητικός Νίκος Τσουρούς, σήμερα Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου – Αύριο Τρίτη 17/9 το τελευταίο αντίο.

Ακόμα μία τραγική απώλεια πλήττει τον Αυτοδιοικητικό «κόσμο» του Δήμου Θερμαϊκού, ενώ σε βαθύ πένθος βυθίστηκε ολόκληρη η τοπική κοινωνία της Νέας Μηχανιώνας, μετά την είδηση του θανάτου του Νίκου Τσουρού, σήμερα Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου στις 12:30.

Ο κ. Τσουρούς, τα τελευταία χρόνια έδωσε γενναία μάχη με την επάρατη νόσο και ενώ ορισμένες φορές έβγαινε νικητής, σήμερα έμελλε να «παραδοθεί».

Ο Νίκος Τσουρούς ήταν ελεύθερος επαγγελματίας. Στο μεγαλύτερο μέρος της πορείας του στην Αυτοδιοίκηση παρέμενε ένθερμος υποστηρικτής του Γιάννη Μαυρομάτη, ενώ ως την τελευταία του πνοή «υπηρέτησε» με ανιδιοτέλεια και αφοσίωση τον Δήμο Μηχανιώνας αλλά και αργότερα, τη Δημοτική Κοινότητα Νέας Μηχανιώνας, αφού διετέλεσε και Τοπικός Αντιδήμαρχος με αρμοδιότητες που αφορούσαν την καθημερινότητα της περιοχής. Ωστόσο, στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές ο κ. Τσουρούς συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο του Γιώργου Τσαμασλή, στην παράταξη «Θερμαγικός».

Φίλοι και συνεργάτες του κ. Τσουρού, μιλούν στο ethermaikos.gr με σπαρακτικά λόγια για την απώλειά του, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που τόνισαν ότι ήταν ιδιαίτερα αγαπητός από όλους τους Δημοτικούς υπαλλήλους. Ένας από αυτούς, ο φίλος και επί σειρά ετών συνεργάτης του κ. Τσουρού, Σάκης Δασκαλάκης, θα σχολιάσει πως «ό, τι καλύτερο γραφτεί για τον Νίκο δεν θα είναι ψέματα. Τι να σας πω; Εκτός του ότι ήταν από τους καλύτερους Αντιδημάρχους που έχουν περάσει ποτέ, είχε ήθος. Από μικρό παιδί νοιαζόταν για την περιοχή μας. Η συνεισφορά του ήταν τεράστια. Ακόμα και αν τύχαινε να μην μπορούν εργάτες να μαζέψουν σκουπίδια, το έκανε μόνος του. Δεν έχω τίποτα να πω πέρα από τα καλύτερα».

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Κωνσταντίνος Καραμανλής, μίλησε στο ethermaikos.gr για την αξιοπρέπεια, την ανιδιοτέλεια και εξαίρετη υπόσταση του Νίκου Τσουρού, όχι μόνο στην ενασχόλησή του με τα κοινά αλλά και στην καθημερινότητά του. «Μόνο με αγάπη θα τον θυμάμαι τον Νίκο. Πραγματικά στεναχωρήθηκα πάρα πολύ. Είναι μία μεγάλη απώλεια για την κοινότητά μας. Τον κ. Νίκο τον γνώρισα από πολύ νωρίς όταν ασχολούμασταν με τον αθλητισμό. Μόνο καλά έχουμε να θυμόμαστε. Εξαίρετος άνθρωπος και πάνω από όλα ηθικός. Πολλά συλλυπητήρια στους δικούς του, εύχομαι να έχουν υγεία να τον θυμούνται».

Σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είπε το δικό του «αντίο» ο Γ. Τσαμασλής

Ο πρ. Αντιδήμαρχος Οικονομικών και νυν Δημοτικός Σύμβουλος, Κωνσταντίνος Κούτουκας, μίλησε στο ethermaikos.gr: «Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του. Ήταν ένας άνθρωπος γεμάτος καλοσύνη και δοτικότητα, μέχρι το τέλος του του άρεσε να προσφέρει στα κοινά και ιδιαίτερα στην πολυαγαπημένη του Μηχανιώνα».

Συγγενείς και φίλοι θα πουν το τελευταίο αντίο στον Νίκο Τσουρού αύριο στις 17:00 στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης, στη Νέα Μηχανιώνα.

Μπορείς να διαβάσεις:

Ορκίστηκε ο Σταύρος Τραγιάννης ως Τοπικός Σύμβουλος Δ.Κ. Επανομής στη θέση του εκλιπόντα Μιχάλη Αναγνώστου

Post a Comment